april 29, 2024

Terwijl de exit-oorlog oplaait, duwt Ajax richting de ERTVC-titel

Thomas van den Belt viert feest na het leiden van PEC Vol 1-0. Foto: ANP / Roy Lazet

Ajax bleef de Eredivisie-titel behouden met een late overwinning op NEC Nizmegan.

Amsterdammers’ Week bevestigt vertrek Eric Den Hawk naar Manchester United Moest wachten tot de 88e minuutBrian Proby bond de bal in het net om punten te pakken.

Concurrent PSV Eindhoven, dat aanvankelijk werd gedomineerd door de elegante hak van Patrick Justin, werkte ook in hun competitie hard aan het vormloze Kampur. Eran Zahavi maakte vlak voor rust gelijk en Mario Gotze Hij leidde de winnaar na 65 minuten Om de kansen op de titel van PSV levend te houden.

Het echte spel was in de geëlimineerde zone, waarbij drie van de onderste vijf teams elkaar op vier punten brachten.

PEC Zwolle Gevorderd naar de 16e plaats RKC won met 2-0 bij Waalwijk, ze staan ​​twee punten voor. Het VAR-team speelde een grote rol bij het tweede doelpunt van PEC door een gele kaart te verslaan die Daisy Radon kreeg voor het duiken in het strafschopgebied.

Om de chirurgische treffer van Thomas von Den Belt in de eerste helft nog aan te vullen, duwde aanvoerder Bram von Polon opzij, scheidsrechter Joachim Combus annuleerde de kaart en kende de penalty toe aan PEC.

Fortuna vond

Fortuna Sittard klopt teamgenoot Sparta met 3-0 Go Ahead versloeg de Eagles met 1-0Gian Fleming scoorde het beslissende doelpunt met een schot dat met een enorme omleiding een lus over het hoofd van Andres Norbert maakte.

READ  Memphis keert terug naar de Lage Landen voor zijn laatste...

Fortuna klom op naar de 14e plaats voor RKC, terwijl Willem II ten onder ging met hun eerste overwinning in negen competitiewedstrijden. Jis Horncombe’s openingstreffer Eén handicap was voldoende om de Vitesse-pagina over te steken.

Sparta zit vast op een punt eronder, niet in staat om het Twente Ensemble te evenaren. Ricky von Wolfswinkel scoorde zijn 15e doelpunt van het seizoen.

Feyenoord, dat donderdag op de derde plaats staat in de halve finales van de European Conference League tegen Olympique Marseille, blijft binnen de 20 punten.

Rotterdammers Luis Cinestera had een doelpunt nodig in de 96e minuut Om tegen Utrecht punten te scoren miste koploper Guus Til de wedstrijd door een blessure. “Het is geen goede wedstrijd, maar het is een goede beslissing”, zei coach Ari Slot.

Hercules Gewonnen met 1-0 bij Croningen Op jacht naar een Europese play-offplek, AZ Uitgestelde zege tegen Heeranveen Om de eerste vijf resultaten te behalen.