april 29, 2024

De Nederlanders domineren België terwijl de FIH Hockey Pro League tot het uiterste gaat

Het Nederlandse herenteam versloeg België met 6-1 in Antwerpen om hun hoop op een FIH Hockey Pro League-titel levend te houden. De overwinning brengt Nederland op 32 punten, wat betekent dat ze de competitie niet kunnen winnen aangezien Groot-Brittannië hetzelfde aantal punten in de competitie heeft, maar met minder overwinningen en geen wedstrijden. Nederlanders kunnen hun puntentotaal nog verder uitbreiden met nog één wedstrijd te gaan. Ondanks de nederlaag kan België nog steeds de eerste plaats bereiken als ze hun laatste twee wedstrijden winnen, opnieuw tegen Spanje en nog een tegen Nederland. Dit alles zorgt voor een paar drukke laatste dagen in Antwerpen. Ondertussen boekten de Nederlandse vrouwen eerder op de dag een moeizame 2-0 overwinning op een taaie Belgische kant. Terwijl Nederland de vrouwentitel al heeft gewonnen, is België met nog 3 wedstrijden te gaan op jacht naar een medaille.

(Vrouwen) België vs Nederland 0-2

Na weinig tegenstand te hebben ondervonden in hun recente wedstrijden in hun mars naar de FIH Hockey Pro League-titel, kwam Nederland in Antwerpen uit tegen een vastberaden Belgische kant. Er volgde een zware ontmoeting en als de Nederlandse keeper Josin Koning niet in zo’n geweldige vorm was geweest, was het zeker anders gelopen. Koning hield zijn ploeg meermaals in de wedstrijd omdat de Belgen meer druk uitoefenden.

Hoewel de Nederlanders hun hoop niet waarmaakten, creëerden ze meer kansen en vonden uiteindelijk een doorbraak in het vierde kwart. Yippie Johnson’s vroege trek op de strafcorner werd gered, maar de stuiterende rebound van de keeperspads werd vervolgens door aanvoerder San de Ward achter in het net begraven. Een last-minute Nederlandse tegenaanval loonde Frédérique Matla scoorde een seconde met nog 12 seconden te gaan om de stand op 2-0 te brengen.

READ  Kitty Lynn Joostra heeft met vijf doelpunten Nederland geholpen Brazilië te verslaan op het WK.

Josin Koning werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Het was een zware wedstrijd, beide kanten kregen veel kansen. Ik denk dat we meer kansen tegen ons hadden dan we gewoonlijk hebben – zij hadden enkele kansen. Ik denk dat dat iets zegt. We waren niet zo scherp als we hadden moeten zijn… maar zelfs in moeilijke wedstrijden moeten we winnen en harder werken dan de tegenstander.

(Heren) België vs Nederland 1-6

De thuisploeg zag er lang niet zo dreigend uit als de dag ervoor tegen Spanje. In plaats daarvan waren het de Nederlanders die het vuur openden. Voordat de eerste twee minuten voorbij waren, scoorden ze hun eerste doelpunt via Goen Bijen. Na 10 minuten ging Thijs van Dam de cirkel in en zorgde ervoor dat de bal bij Djeb Hodemakers kwam.

Nederland voegde in het tweede kwart een derde toe toen Terence Peeters de bal doorspeelde naar Steyn van Heijingen.

Floris Vordelboer voegde in de slotfase een vijfde toe toen Jip Janssen vroeg in het derde kwart de vierde treffer van Oranje uit een strafcorner pakte.

Het doelpunt van Alex Hendricks uit de strafschop bracht weinig troost voor de Belgen en het Antwerpse publiek. Tot overmaat van ramp voegde Thierry Brinkmann in de laatste minuut nog een laatste spectaculaire teamgoal toe aan het kolossale Nederlandse totaal.

Tjep Hoedemakers werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Het was een van de beste wedstrijden die ik met het Nederlands team heb gespeeld. We weten dat we vandaag een resultaat moeten halen en België is absoluut een moeilijk team om tegen te spelen. Maar je verliest niet met het niveau van energie dat we op het veld toonden en ik denk dat het goed was.

READ  Liam Graham: 22-jarige Britse man dood aangetroffen in Nederland ruim drie maanden nadat hij vermist raakte in Kent | Wereldnieuws

Om de huidige stand in de FIH Hockey Pro League te bekijken, Klik hier.

FIH Pro League – 1 juli 2023

Sportcentrum Wilrijkse Plein – Antwerpen (BEL)

Uitslag: Dames Match 68

België 0-2 Nederland

Man van de wedstrijd: Josin Koning (NED)

Scheidsrechters: Irene Bresenki (ARG), Alison Keogh (IRL), Michael Otten (NED-Video)

Uitslag: Heren Match 68

België 1-6 Nederland

Atleet: Tjep Hoedemakers (NED)

Scheidsrechters: Martin Madden (SCO), Sarah Wilson (SCO), Alison Keogh (IRL-Video)