mei 2, 2024

Kitty Lynn Joostra heeft met vijf doelpunten Nederland geholpen Brazilië te verslaan op het WK.

Wereldkampioenschappen watersport 2024

Donderdag vond in Doha de slotdag plaats van het dameswaterpologroepstoernooi. Lees hier over de eerste dag en hier over de tweede dag.

In de Ronde van 16 speelt Nederland zaterdag tegen China, Kazachstan tegen Griekenland, Australië tegen Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland tegen Canada.

groep A

won kwijt werd gebouwd GF GA GD punten
Amerika 3 0 63 16 47 9
NED 2 1 62 19 43 6
Cass 1 2 17 69 -52 2
BEHA 0 3 20 58 -38 1

De VS versloegen Kazachstan met 16-0 in de eerste twee kwartalen, terwijl de eindstand 32-3 was. Rachel Fataal Amerika schoot die dag 5/5.

Nederland versloeg titelverdediger Brazilië met 27-5 en stond slechts elf schoten toe. Kitty Lynn Zoostra Hij schoot 100% voor de tweede game op rij, want hij was vandaag 5/5.

Groep B

ESP 3 0 48 20 28 9
GRE 2 1 41 31 10 6
CHN 1 2 20 46 -26 2
FRA 0 3 19 31 -12 1

Spanje leidde Frankrijk met 2-0 zonder te scoren in het eerste kwart. Frankrijk scoorde het eerste doelpunt van het tweede kwart en won met 2-1. Spanje leidde aan het einde van een spannend tweede kwart met 7-4. Frankrijk won met 14-7 CHRISTINA NOG FRICOLA 3/3 ging die dag door.

Griekenland versloeg China met 22-9 en nam in het eerste kwartaal een grote voorsprong van 7-2.

Groep C

HUN 3 0 71 19 52 9
Aus 2 1 54 20 34 6
NZL 1 2 44 36 8 3
SGB 0 3 7 101 -94 0

Hongarije versloeg Australië met 13-9 in een sterke eerste helft en leidde Hongarije tijdens de rust met 8-5. Rita Kestelly Hij leidde de weg met vijf doelpunten.

READ  Tata Steel schrapt 800 banen in Nederland

Nieuw-Zeeland scoorde de eerste zeven doelpunten van de wedstrijd en versloeg Singapore met 30-4. Morgan McDowall De schietpartijen in Nieuw-Zeeland leidden tot 9/9.

Groep D

I.T.A 3 0 59 21 38 9
kan 2 1 52 19 33 6
GBR 1 2 29 47 -18 3
RSA 0 3 10 63 -53 0

Aan het einde van het eerste kwartaal stonden Italië en Canada op gelijke hoogte met elk 4 doelpunten. Twee snelle doelpunten aan het begin van het tweede kwart zorgden ervoor dat Italië op voorsprong kwam, en daarna hebben ze die nooit meer verloren. Claudia Marletta Italië scoorde vier doelpunten.

Groot-Brittannië versloeg Zuid-Afrika met 14-5 tot 13 schoten. Tulia falvi Het leverde vier doelpunten op.