mei 14, 2024

De poging van Dallas om terug te komen van een nederlaag van 31 mislukte

Vijf gedachten over het verlies van 116-111 van de Dallas Mavericks in Game 4 van hun eerste ronde van de Western Conference tegen de Los Angeles Clippers:

minimum

Met een thuisoverwinning in Game 4 hadden de Mavericks de kans om een ​​3-1 voorsprong te nemen in hun best-of-7 eerste ronde series. Hoe voer ik het bevel? Bij het ingaan van de play-offs van dit seizoen hadden teams die met 3-1 voor stonden de reeks 95,4% van de tijd gewonnen: 268-13.

Door zondagmiddag te verliezen verloor Dallas het thuisvoordeel en bracht de reeks in evenwicht met 2-2. Dat zorgt woensdag voor een cruciale Game 5 in Los Angeles. In de geschiedenis van de NBA, wanneer een serie 2-2 gelijk staat, wint de winnaar van Game 5 de serie 81,7% van de tijd: 188-42.

de bijeenkomst

De Clippers stonden met 55-24 voor na de triple van James Harden met nog vijf minuten en 43 seconden te gaan in het tweede kwart. Dallas reageerde krachtig door 52 van de volgende 73 punten te scoren en daarmee de score terug te brengen tot 78-76 dankzij de triple van Kyrie Irving met nog één minuut en 36 seconden te gaan in het derde kwartaal.

De Clippers brachten de achterstand terug naar 92-81, maar een 3-pointer van Derrick Jones Jr. met nog 8:31 te gaan zorgde voor een nieuwe rally. Toen Luka Doncic met nog 5:03 te gaan een driepunter sloeg en de stand in evenwicht bracht op 98, was het de eerste gelijkspel van de wedstrijd sinds de stand 0-0 was.

READ  De D-backs leiden de Phillies in Game 7 en winnen hun eerste World Series sinds 2001

De hoekschop van Kyrie Irving met nog 2:14 te gaan, bezorgde Dallas de eerste voorsprong, 105-104, aangezien de score in de eerste minuten van de wedstrijd 8-7 was.

Paul George barst los

De zelfbenoemde Paul “Playoff P” George deed mee aan Game 4 met een gemiddelde van 40% schieten terwijl hij slechts 51 punten scoorde voor de serie, waaronder slechts 9 punten in Game 3. In Games 2 en 3 maakte hij in totaal evenveel fouten als doelpunten. Veld: 10.

Maar in Game 4 scoorde George alleen al in het eerste kwart 16 punten en had hij 26 punten in de eerste helft om te eindigen met 33 punten. Hij was vooral dodelijk vanaf de driepuntsafstand en maakte zeven van de tien pogingen.

Geen Kawhi, geen probleem

Clippers-president Lawrence Frank kondigde vóór de wedstrijd aan dat er een “organisatorische beslissing” was genomen om zesvoudig All-Star en tweevoudig NBA Finals MVP Kawhi Leonard in te zetten vanwege terugkerende pijn en ontsteking in zijn rechterknie.

Frank zei dat het voor iedereen in de organisatie, inclusief Leonard, duidelijk was dat hij niet zichzelf was in Game 3, toen hij 9 punten scoorde en 9 rebounds pakte terwijl hij beperkt was tot 25 minuten speeltijd.

“De voor de hand liggende vraag die ik weet is: wanneer komt hij terug?” 'Ik kan je geen tijdlijn vertellen,' zei Frank. “Ik wou dat ik een kristallen bol had. Het zal vooral zijn om te laten zien dat hij alle bewegingen kan maken die hij moet maken. Dat is het moment waarop hij terugkomt. Dat zal het tijdsbestek zijn.”

READ  Verstappen haalt Albon in in de eerste training voor de Grand Prix van Mexico

Net als toen ze in Game 1 zonder Leonard speelden, kwamen de Clippers al vroeg op voorsprong. In de eerste game stonden ze na één kwart met 34-22 voor. In game vier maakten ze er na één kwart 39-16 van.

De verdediging van Dallas wankelt

De Clippers scoorden 93 punten in Game 2 en 90 in Game 3, de minste opeenvolgende scores van Mavericks-tegenstanders dit seizoen. Maar zondagmiddag scoorden de Clippers 61% in het eerste kwartaal en 54%, waardoor de wedstrijd op 116 punten eindigde.