april 29, 2024

Spanje en India kwalificeerden zich met grote overwinningen, terwijl Nederland en Pakistan op dag 5 profiteerden van krappe overwinningen.

Op dag vijf van de Wereldbeker Junioren Heren verliepen de finales van zowel Poule C als Poule D op verschillende manieren.

Poule C zag twee hoog scorende wedstrijden stevig en probleemloos de tafel rondmaken. Door de derde overwinning van Spanje, een 8-2 overwinning op Korea, stonden ze ongeslagen bovenaan de groep, terwijl India’s meedogenloze 10-1 overwinning op Canada hen naar de tweede plaats bracht met twee overwinningen en één verlies. Korea eindigde als derde met één overwinning en twee nederlagen, terwijl Canada als laatste eindigde met een zinloze campagne.

Poule D was zeer omstreden. De tweede wedstrijd in de poule had de potentie om het klassement op te schudden nadat Nederland laat in het toernooi de Nederlanders met 3-1 versloeg en Nieuw-Zeeland hun derde nederlaag bezorgde. Pakistan heeft een kans om de groep te overtreffen met een overwinning en een behoorlijk doelsaldo, en bij een overwinning voor België zouden ze als tweede eindigen. De wedstrijd was van cruciaal belang voor beide teams en eindigde uiteindelijk in een gelijkspel, waardoor België derde werd en Pakistan tweede.

De laatste punten brachten Nederland door naar de kwartfinale tegen India, terwijl Pakistan het opneemt tegen Spanje.

Wedstrijd 1: Korea vs. Spanje (2-8)

In een wedstrijd waarin één doelpunt vaak tot twee doelpunten leidde, bleek het doelpunt van Spanje te meedogenloos voor de Koreanen. In de vijfde minuut scoorde Spanje het eerste doelpunt, een strafcorner werd omgezet, die een minuut later werd gevolgd door een nieuw hoekdoelpunt. Dit waren de enige geconverteerde hoekschoppen van Spanje, maar dit vertraagde het scoringspercentage niet, want het eerste velddoelpunt in de veertiende minuut gleed langs de Koreaanse verdediging. Korea kreeg in het eerste en tweede kwart een strafcorner toegekend, maar het was te laat, want Spanje scoorde nog drie doelpunten voordat Korea hun tweede strafcorner omzette en de stand op 6-1 bracht. Nog eens twee Spaanse velddoelpunten in het derde kwartaal zorgden ervoor dat de wedstrijd buiten bereik van Korea kwam en hun velddoelpunt in de 58e minuut was een echte troost.

READ  Een deel van Nederland krijgt deze zaterdag onweer

Pablo Espino’s twee doelpunten in het derde kwart, drie minuten na elkaar, maakten een einde aan de wedstrijd en leverden hem de man van de wedstrijd op. “We zijn erg blij”, zei hij na de wedstrijd [and] We zijn erg trots op ons team, we weten dat de kwartfinales zwaar zullen zijn en we zijn daarop gefocust.

Wedstrijd 2: Nederland vs. Nieuw-Zeeland (3-1)

Nederland voerde Groep D aan na een 3-1 overwinning op Nieuw-Zeeland. Het was een spannende wedstrijd, want Nieuw-Zeeland kreeg in de eerste helft vier kaarten, waaronder de gele kaart van James Nicholson. Twee verspilde strafcorners in het eerste kwart zorgden ervoor dat Nederland in het tweede kwart op twee velddoelpunten moest vertrouwen om op voorsprong te komen. Ondanks dat hij twee minuten later het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde, zorgde een nieuw Nederlands velddoelpunt vroeg in het derde kwart ervoor dat de wedstrijd buiten bereik kwam voor de Junior Blacksticks. De wedstrijd was tot het laatste fluitsignaal in handen van Nederland.

Wedstrijd 3: India versus Canada (10-1)

Zoals bij veel wedstrijden tot nu toe in het toernooi was er bij de gigantische overwinning van India op Canada sprake van doelpuntenwaanzin. India stond bij rust met 3-1 voor na een relatief rustige eerste twee kwartalen. Ze zetten in de eerste helft twee van de vijf strafcorners van India om en scoorden in de achtste minuut een velddoelpunt. Canada vond voor de tweede keer in het toernooi het net, maar dat zorgde er alleen maar voor dat de Indianen verlamd raakten. De tweede helft was aanvallend gezien verwoestender, want er werden drie velddoelpunten gescoord in de 42e en 43e minuut, en in het laatste kwart vlogen nog eens vier doelpunten in het Canadese net. Twee doelpunten in de 51e minuut gingen vooraf aan twee laatste velddoelpunten om de wedstrijd te bezegelen.

READ  Mujin breidt uit naar Europa met nieuw kantoor in Nederland - Robotics & Automation News

De twee velddoelpunten van Ajrun Aditya Lalage verdienden de onderscheiding Man of the Match. Voordat hij de prijs uitreikte, zei hij: “Zijn team heeft geleerd van onze fouten tegen Spanje en heeft geprobeerd die fouten in deze wedstrijd niet te herhalen. We zullen 100 procent geven in de volgende wedstrijd.”

Wedstrijd 4: Pakistan versus België (1-1)

Een wedstrijd gebaseerd op Poule D, het zal altijd een zeer spannende wedstrijd worden. België schuwde de grote gebeurtenis niet en won in de derde minuut een strafcorner. De wedstrijd bereikte een beetje een patstelling voor de rest van de eerste helft, omdat Pakistan er niet in slaagde twee strafcorners te benutten. In de 42e minuut kreeg Pakistan een cruciaal doelpunt in het kader van de wedstrijd toen het een strafcorner won. Geen van beide partijen slaagde erin de spanning te verminderen om een ​​winnaar te vinden en de wedstrijd eindigde op 1-1, waardoor Pakistan naar de tweede plaats ging.

Om het huidige pouleklassement na dag 5 te bekijken, Klik hier.

Voor het volledige wedstrijdschema, Klik hier.