april 29, 2024

India verloor met 4-1 van Nederland

De Het Indiase hockeyteam voor heren begon aan zijn laatste fase FIH Pro League 2022-23 campagne met een 4-1 nederlaag tegen een jonge Nederlandse kant in Eindhoven op woensdag.

Indiase kapitein Harmanpreet Singh Hij scoorde het enige doelpunt van India met een strafslag in de 11e minuut van de wedstrijd. India, vijfde op de wereldranglijst hockey, kreeg zeven strafcorners van de wedstrijd, maar wist er geen om te zetten.

Aan de andere kant speelde de nummer 1 van de wereld Nederland een jonge en onervaren ploeg, maar benutte ze hun kansen optimaal. Pepijn Reinga (17′), Boris Burkhardt (40′), Dugo Delkenkamp (41′, 58′) scoorden. Alle drie de spelers maakten hun debuut.

Door de nederlaag blijft India tweede in de FIH Pro League 2022-23 puntentabel met 24 punten uit 13 wedstrijden. Groot-Brittannië voert de tafel aan met 26 punten en een wedstrijd in de hand. Nederland speelt ondertussen zijn vijfde wedstrijd van het toernooi en staat achtste op de ranglijst met acht punten uit vijf wedstrijden.

Gastheer Nederland dicteerde, ondanks een jong en onervaren team, in de eerste minuten het tempo van de wedstrijd. Een overtreding van een Nederlandse verdediger in de D leverde India echter in de 11e minuut een strafslag op, die werd omgezet door Harmanpreet Singh.

Twee minuten na het begin van het tweede kwart maakte een briljante luchtoogst van debutant Pepijn Reynka, gevolgd door een precieze lage slag, Nederland helemaal vierkant.

India maakte in de tweede helft regelmatig punten in het derde deel van Nederland, maar een gebrek aan afronding door de bezoekers bracht de wedstrijd op gelijke hoogte.

READ  Koningin Maxima der Nederlanden ontmoet verhuurders en huurders om de woningmarkt te bespreken

Won een strafcorner in de 40e minuut van de wedstrijd. Boris Burkhardt versloeg Krishnan Bahadur Pathak en schoot de bal in de bovenhoek om de 2-1 te maken.

India werd de volgende twee minuten teruggebracht tot 10 man toen verdediger Mandeep More werd bestraft met een groene kaart. Nederland greep de kans en lanceerde een tegenaanval om de stand op 3-1 te brengen via Dugo Delgenkamp.

India zocht aan het begin van het laatste kwartaal haast om een ​​antwoord te vinden. De Indiase aanvallers konden de jonge Nederlandse benen echter niet verslaan en kwamen niet op het wedstrijdformulier.

Dugo Delkenkamp scoorde twee minuten voor de laatste toeter zijn tweede doelpunt en bracht de wedstrijd buiten het bereik van India.

India kreeg zijn tweede strafslag in de laatste minuut, maar ervaren Black Firmin Harmanpreet Singh redde en scoorde zijn 18e doelpunt van de FIH Pro League 2022-23.

Donderdag speelt India op dezelfde locatie tegen Argentinië. Argentinië staat vijfde in de FIH Pro League met 13 punten uit 12 wedstrijden.