mei 4, 2024

FIH Pro League: India verloor met 1-4 van Nederland

APK8 juni 2023, 01:44 ET2 minuten lezen

India verloor woensdag met 1-4 van Nederland in de FIH Hockey Pro League-wedstrijd.

Kapitein Harmanpreet Singh (11′) scoorde het enige doelpunt van India ondanks dat het bezoekende team vijf strafcorners en een strafslag kreeg toegekend. Pepijin Reinga (17′), Boris Burkhardt (40′) en Dugo Delkenkamp (41′, 58′) scoorden en leidden de thuisploeg naar een knappe overwinning.

India bouwde voort op de overwinningen van afgelopen weekend in Londen door in het eerste kwart in Eindhoven een 1-0 voorsprong te nemen.

De mannen van Harmanbreeth kregen een strafcorner na een overtreding van een Nederlandse verdediger.

De in vorm zijnde Harmanpreet versloeg de keeper en bezorgde India een vroege voorsprong en bracht zijn totaal op 17 voor het seizoen.

Gesteund door een luidruchtig thuispubliek stuiterde het jonge Nederland in het tweede kwart terug met een prima gelijkmaker van Reinka. Hij was bedreven in het proberen een luchtbal op te pakken en controleerde hem goed voordat hij hem in de 17e minuut langs de Indiase verdediging liet glijden.

Een gelijke bal zette India terug en de gastheren genoten van het meeste balbezit. India had een paar minuten nodig om weer in het ritme te komen en kwam de cirkel binnen met een goed uitgewerkte aanval langs de rechterflank.

De gastheren kregen vlak voor de toeter de kans om op voorsprong te komen vanaf een pc, maar Amit Rohitas blokkeerde goed om gelijk te maken.

Nederland bleef domineren in het derde kwartaal met verbeterd balbezit ondersteund door een agressieve aanval. Djeb Hodemakers stelde de verdediging van India al vroeg op de proef toen hij van dichtbij op doel schoot, maar de Indiase keeper Krishan Pathak kon de taak aan.

READ  Nederlandse demonstranten marcheren tegen 'Coronapas' via hack Corona virus

In de 35e minuut creëerde India een goede aanval vanaf de rechterflank. Een stoot zou de bal erin hebben geschoten, maar de duikpoging van Gurjant Singh was verspild.

De patstelling eindigde uiteindelijk in de 40e minuut toen Nederland een PC won. Burghardt nam een ​​fijne naald en stak die door. Enkele seconden later verdubbelde Delkenkamp de voorsprong naar 3-1 met een tijdige lay-up.

India werd teruggebracht tot 10 man toen Mandeep Singh een groene kaart kreeg seconden voordat Nederland opeenvolgende doelpunten scoorde.

Onder druk om te scoren begon India het laatste kwartaal met twee pc’s, maar slaagde er niet in er veel van te maken. Ze wonnen er nog een, maar kwamen nooit voorbij de Nederlandse verdediging.

Hoewel een late golf er somber uitzag voor India, sloeg Delkenkamp terug om de gelijkspel naar bed te brengen.

India kreeg seconden na het doelpunt een pc, maar de flick van Rohithas miste het doel. Met nog 30 seconden te gaan bij de laatste toeter, kreeg India een strafslag na een stick-tackle-fout, maar de Nederlandse doelman Birmin Blok redde op briljante wijze de tik van Harmanbreet om een ​​overtuigende overwinning voor zijn team veilig te stellen.

India speelt donderdag tegen Argentinië.