mei 19, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

iPhone-, iPad- en Mac-gebruikers hebben plotseling geen toegang meer tot hun apparaten en moeten opnieuw worden ingesteld

iPhone-, iPad- en Mac-gebruikers hebben plotseling geen toegang meer tot hun apparaten en moeten opnieuw worden ingesteld

Er is iets vreemds aan de hand. Sommige Apple ID's verbieden hun gebruikers op mysterieuze wijze, en tot nu toe is er geen verklaring waarom dit gebeurt. Maar het bestaat echt, en het overkwam mij vanochtend vroeg.

Update van 28 april hieronder. Dit bericht werd voor het eerst gepubliceerd op 27 april 2024.

Dit werd voor het eerst gemeld door gebruikers op sociale media en gebeurt al sinds vrijdagavond 26 april, terwijl mensen zich naar hun Apple-apparaten zoals iPhone, iPad en Mac wenden en ontdekken dat ze vergrendeld zijn.

Meer van ForbesApple iPhone 16: een uniek en compleet nieuw ontwerp beloofd in een nieuw rapport

Het overkwam mij als eerste op de ochtend van zaterdag 27 april en het was geen prettig gevoel. Het is vooral verwarrend. Wat heb ik gedaan waardoor mijn iPhone vertelde dat mijn Apple ID geblokkeerd was? Heeft iemand mijn wachtwoord gehackt? Heb ik mijn iPhone ergens ontgrendeld gelaten zonder het te beseffen? Had de man in de trein aan wie ik vroeg om voor mijn spullen te zorgen terwijl ik naar het toilet ging, op de een of andere manier toegang tot de spullen op mijn iPad?

Natuurlijk bleven al mijn apparaten werken, maar op geen van hen kon ik toegang krijgen tot Apple-apps, dus ik kon er zeker van zijn dat ik het was. Het blijkt dat dit onmogelijk is zonder mijn Apple ID-wachtwoord opnieuw in te stellen.

Naarmate de dag vorderde, las ik op sociale media dat ik hierin niet de enige was. Het was zo'n opluchting, misschien had ik toch niets verkeerd gedaan.

Om weer toegang te krijgen tot Mijn account is een eenvoudig, duidelijk proces vereist: een nieuw Apple ID-wachtwoord bedenken en dat instellen. Het is niet zo moeilijk (hoewel ik het zal onthouden? Gelukkig voor 1Password), maar het is wel vervelend. Bovendien, zoals hij al aangaf 9to5MacWachtwoorden voor apps die eerder via iCloud waren ingesteld, zijn ook opnieuw ingesteld. Oh, en ik moest opnieuw berichten instellen op mijn Mac.

Meer van ForbesDe geheel nieuwe WhatsApp-functie is gelanceerd op de iPhone en is veel gemakkelijker te gebruiken

Echt, ik ging lichtjes naar beneden. Ik had de beveiliging tegen gestolen apparaten ingeschakeld, maar ik was thuis toen ik vanochtend mijn telefoon controleerde. Als dit een paar uur eerder was gebeurd, had ik in de trein gezeten waar ik het over had, die mijn iPhone terecht als een onbetrouwbare site zou hebben beschouwd.

Het is moeilijk om precies te weten hoe wijdverspreid dit is, maar de hoeveelheid reacties op sociale media suggereert dat het geen op zichzelf staand incident is dat slechts een paar mensen treft.

Er is nog geen informatie van Apple over wat er zou kunnen gebeuren of wat er met het bedrijf is gebeurd Webpagina met systeemstatus Er staat dat alles in orde is met de Apple ID, wat op zijn minst zou kunnen betekenen dat Apple denkt dat het probleem zich nu niet voordoet. Maar de reden blijft een mysterie.

Laten we eens naar de positieve kant kijken: het is een goed idee om wachtwoorden vaker bij te werken dan velen van ons doen (waaronder ik natuurlijk). Maar het is een proces dat ik vandaag ook zonder had kunnen doen.

Ik zal verslag uitbrengen zodra er meer bekend is.

Meer van ForbesSpeciale aanbieding voor de laagste prijs ooit voor Apple Watch Series 9 is nu beschikbaar

Bijgewerkt op 28 april. Er is nog steeds geen informatie van Apple over wat er mogelijk is gebeurd, maar er komen steeds meer berichten dat mensen getroffen zijn. leuk vinden de rand Eén gebruiker op Mastodon zei naar verluidt dat een lid van het Apple-ondersteuningsteam hen vertelde dat “soms willekeurige beveiligingsverbeteringen aan uw account worden toegevoegd.” Dat is eerlijk genoeg, maar dat lijkt niet het geval te zijn: er lijken te veel mensen te zijn die melden dat ze hetzelfde probleem hebben, waaronder meer dan een paar lezers die contact met mij hebben opgenomen, zodat dit een willekeurig kleinigheidje lijkt. .

Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt, aangezien een ontwikkelaar meldde dat er in de herfst van 2023 iets soortgelijks gebeurde.

Het punt is dat elk geval afzonderlijk is, dus het is moeilijk om te bepalen of iedereen in de huidige situatie door een storing is getroffen of dat er veel verschillende redenen zijn voor de reset. Hoewel het verwarrend lijkt dat er zoveel op hetzelfde moment gebeurt.

Het lijkt erop dat een van de meest tijdrovende dingen die je moet doen als het gaat om het goed krijgen van dingen, het bedenken van nieuwe app-specifieke wachtwoorden is. Dit zijn degenen die worden aangeboden door sommige applicaties zoals Fantastical en

Als je hierdoor getroffen wordt, maat Forbes-bijdrager Davey Winder Het heeft een uitstekende manier om app-wachtwoorden te sorteren, met het verstandige advies dat, aangezien u slechts maximaal 25 van deze wachtwoorden mag gebruiken, dit een goed moment kan zijn om ongebruikte wachtwoorden te verwijderen.

READ  2024 BMW X1 M35i xDrive produceert 312 pk