april 29, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Doniel Malan en Nederland claimen een belangrijke overwinning

Doniel Mullen en Nederland versterkten hun hoop op kwalificatie voor het EK van volgende zomer met een 2-1 overwinning op Ierland zondag.

Doelpunten van Cody Gakpo en Wout Weghorst hielpen Nederland aan een 2-1 overwinning op de Republiek Ierland in een UEFA Euro 2024-kwalificatiewedstrijd. Doniel Mallon werd door hoofdcoach Ronald Koeman in de basiself genoemd en de aanvaller zette een bemoedigende prestatie neer.

De aanvaller van Borussia Dortmund zag er levendig uit en dwong in de eerste helft twee goede reddingen af ​​van Gavin Basunu. Hij werd in de 68e minuut uitgeschakeld, terwijl Nederland al met 2-1 voor stond.

Door deze overwinning schoof Nederland op naar de tweede plaats in Groep B van de EK-kwalificatiewedstrijden. Ze staan ​​zes punten achter op leider Frankrijk, maar hebben nog een wedstrijd tegoed op de nummer twee van het WK 2022. De twee beste teams kwalificeren zich volgende zomer voor het EK 2024 in Duitsland.

Donyell Malen kan nu genieten van een korte pauze voorafgaand aan de Bundesliga-wedstrijd van Borussia Dortmund tegen SC Freiburg op zaterdag. De 24-jarige scoorde tot nu toe in drie van de vier wedstrijden van BVB dit seizoen en zal zijn vorm na de interlandbreak willen voortzetten.

Sebastien Haller speelde zaterdag voor Ivoorkust toen ze hun kwalificatiecampagne voor de Africa Cup of Nations afsloten met een 1-0 overwinning op Lesotho. De BVB-aanvaller zorgde voor het winnende doelpunt, dat Ibrahim Shankar scoorde.

READ  Heel Nederland staat in het rood op de EU-coronaviruskaart

Ondertussen was Gregor Kopel een ongebruikte invaller toen Kosovo met 2-2 gelijk speelde tegen Zwitserland in Groep I van de UEFA Euro 2024-kwalificatiewedstrijden. Zwitserland leidt het klassement van Groep I met twee punten halverwege de kwalificatiewedstrijden.