mei 5, 2024

Oranje herstelde zich na het verslaan van Ierland in de EK-kwalificatiewedstrijden.  Polen zit in de problemen

Oranje herstelde zich na het verslaan van Ierland in de EK-kwalificatiewedstrijden. Polen zit in de problemen

Het Nederland van Virgil van Dijk herstelde zich en versloeg Ierland met 2-1 en overwon zo een hindernis in hun EK-kwalificatiecampagne.

In de tweede minuut in Dublin kende Van Dijk een strafschop toe wegens handsbal uit een hoekschop en de Ier Adam Ida zette de strafschop onmiddellijk om.

De fysieke stijl van Ierland leek Nederland in de beginfase te hebben overrompeld, maar de thuisploeg kreeg al snel een penalty tegen toen doelman Gavin Basunu Denzel Dumfries neerhaalde, waardoor Cody Kagbo vanaf de stip kon scoren.

Een sterke Nederlandse start van de tweede helft werd beloond toen Wood Wekhorst scoorde in de 56e, toen Dumfries een bal diep in het pad van zijn teamgenoot kopte.

Nederland en Griekenland strijden voor de tweede kwalificatieronde in Groep B achter koploper Frankrijk met vijf overwinningen uit vijf zondag niet gespeelde wedstrijden. Nederland en Griekenland hebben beide negen punten na de 5-0-zege van Griekenland op Gibraltar zondag, maar Griekenland heeft nog een wedstrijd te spelen.

Polen verloor opnieuw

Polen dreigt voor het eerst sinds 2004 een plek op het EK te missen na een verrassende 2-0 nederlaag tegen Groep E-leider Albanië.

Doelpunten van Jasir Azani en Mirlind Daku – seconden nadat ze van de bank kwamen – zorgden ervoor dat Albanië won en Tsjechië voorliep en met twee punten voorsprong in de groepsfase stond. Polen staat vierde na drie nederlagen in vijf wedstrijden. Albanië heeft zich slechts één keer gekwalificeerd voor een groot toernooi, op de Europese kampioenschappen van 2016.

Ook Moldavië is in de race om zich te kwalificeren. Ze versloegen de Faeröer met 1-0 en kwamen op acht punten op gelijke hoogte met Tsjechië. Alleen de beste twee van elke groep kwalificeren zich automatisch voor het toernooi van volgend jaar in Duitsland.

READ  Het Nederlandse toernooi is verplaatst naar het Lee Valley Hockey en Tennis Center

Denemarken voert de lijst aan

Het doelpunt van Pierre-Emile Højbjerg in de 86e minuut bezorgde Denemarken een 1-0 overwinning op Finland om door te gaan naar de kwalificatieronde. Slechts één punt scheidt de vier beste teams in de groep.

Denemarken domineerde het duel, maar kon de Finse verdediging niet breken. Laat in de wedstrijd zakte Finland diep in het eigen strafschopgebied, waardoor Hojbjerg aan de rand van het strafschopgebied de tijd en ruimte kreeg om een ​​krachtig, laag schot te maken dat doelman Lukas Hradecki versloeg.

Denemarken en Slovenië voeren Groep H aan met 13 punten – een punt voorsprong op Finland en verrassen Kazachstan dat Noord-Ierland met 1-0 versloeg. Kazachstan heeft zich nog nooit gekwalificeerd voor een EK of een WK. Slovenië versloeg San Marino met 4-0.

Een late winnaar

Het doelpunt van Steven Jovedic in de zevende minuut hielp Montenegro Bulgarije met 2-1 te verslaan, waardoor druk werd uitgeoefend op de kwalificatiewedstrijden voor Groep G, Hongarije en Servië. Montenegro speelde de tweede helft met 10 spelers na de rode kaart van Igor Vujacic.

Hongarije en Servië staan ​​met 10 punten gelijk nadat Servië Litouwen met 3-1 versloeg. Montenegro heeft acht punten. Hongarije speelde zondag niet.