mei 3, 2024

De Warriors lieten een potentiële overwinning in Minnesota wegglippen terwijl Steph Curry uitrust in cruciale tijd

MINNEAPOLIS — De Golden State Warriors zijn zondagavond in Minneapolis het vierde kwart ingegaan met een voorsprong van drie punten. Het minutentotaal van Steph Curry bereikte 23, nadat hij rust had gekregen voor de laatste 4:07 van het derde kwartaal. Twee avonden geleden, in een soortgelijk wisselpatroon, speelde Steve Kerr Curry de hele Game 4, wat zijn totaal op 35 bracht.

Kerr, Rick Celebrini en de besluitvormers van de Warriors wilden duidelijk geen herhaling van dat bedrag. Het is het begin van een compacte roadtrip. Ze gaven er de voorkeur aan om Curry de meeste nachten binnen het bereik van 32 minuten te houden. Dus ging Curry zitten om het vierde kwartaal te openen.

Maar de Minnesota Timberwolves draaiden de score snel om, wat voor meer urgentie zorgde. De eerste vier bezittingen waren een omzet van Trayce Jackson-Davis, Nickeil Alexander-Walker maakte een 3, een omzet van Andrew Wiggins en Monte Morris maakte een 3. Minnesota ging van 3 punten naar 3 in 57 seconden.

Kerr liet de situatie even bezinken. Ze verwierven Brandin Podziemski made 3 en Chris Paul midranger om tijdelijk te stabiliseren. Maar een dunk van Rudy Gobert, een omzet en een lay-up van Mike Conley zorgden ervoor dat de Timberwolves met vier over waren met nog 8:56 te gaan. De Warriors riepen een time-out af.

Het werd geïdentificeerd als het waarschijnlijke moment voor Curry's entree. De laatste 8:56 zou hem op 32 minuten hebben gebracht, zijn gebruikelijke conservatieve tempo. Curry gaf toe dat hij “een beetje” verrast was dat zijn nummer op dat moment niet werd gebeld, gezien de omstandigheden van de wedstrijd en dit stotterende seizoen.

“Ik wil zoveel mogelijk minuten spelen als ik fris ben en daartoe in staat ben”, zei Curry.

De curry blijft nog 2 minuten rusten. In die periode steeg de score van de Warriors van 4 punten naar 8 punten. Toen Curry in het vierde kwartaal om 6.54 uur terugkeerde, na opnieuw een time-out, stond hij met 97-89 achter.

Ze verloren uiteindelijk met 114-110. In slechts 29 minuten en 51 seconden is de curry klaar. In dat duel versloegen de Warriors de Timberwolves met 6 punten. In ruim 18 minuten die hij op de bank doorbracht, stonden ze met 10 punten voor.

“We proberen hem rond de dertig te houden en hem zoveel mogelijk rust te geven”, zei Kerr. “Hij speelde veel minuten met hem, twee dagen geleden speelde hij 35 minuten met hem. Zolang wij er waren, wilden we de minuten een beetje beperken. Stel er geen grenzen aan, maar overschat ze niet.” hem.”

READ  Het nieuwste van Fernando Tates Jr.

Het is onmogelijk om te weten of Curry's twee minuten extra op de bank de uitkomst zouden hebben veranderd, en op dit moment is het onwaarschijnlijk dat een overwinning op de Timberwolves het lot van de Warriors in de play-offs zal veranderen. Ze zijn ver verwijderd van de achtste plaats (vijf wedstrijden) voor één enkele overwinning of verlies. Maar het is het laatste mislukkeling en nipte verlies in een seizoen vol.

“Nee”, zei Kerr toen hem werd gevraagd of de extra currypauze van twee minuten hen kostte. “We hebben Chris Paul daar. We hebben Klay (Thompson). We hebben Draymond (Groen). We hebben daar geweldige spelers. We kunnen niet van Steph verwachten dat hij wedstrijd na wedstrijd na wedstrijd rijdt. De afgelopen weken zijn erg moeilijk geweest. voor hem. We hebben de last op deze franchise gelegd.” Al 15 jaar op zijn schouders. We kunnen niet van hem verwachten dat hij 35 minuten speelt. We hebben vijf wedstrijden in zeven dagen tijdens deze roadtrip. Als je dat wilt zeggen 30 minuten spelen in plaats van 32 is het verschil tussen winnen of verliezen. Dan ben ik het daar niet mee eens. “Precies dat. We proberen de wedstrijd te winnen. We proberen hem fris te houden.”

De Warriors hebben nog twaalf wedstrijden te gaan. Ze kunnen de Los Angeles Lakers nog voor de negende plaats pakken. Ze lopen het risico van achteren weg te rennen. De Houston Rockets spelen één van de tien wedstrijden en de twee teams spelen op 4 april in Houston tegenover elkaar. Is het realistisch voor de Warriors om Curry binnen de dertig minuten te houden en voldoende overwinningen en momentum te blijven verzamelen om het soort postseason-geluid te maken waartoe ze beweren dat ze daartoe in staat zijn?

READ  2022 Memorial Championship leaderboard: Billy Horschel steeg naar de top met vijf schoten met 65 in ronde drie

“De situatie zal zich heel duidelijk definiëren”, zei Carey. “Het is realtime. Elk spel is belangrijk.” We naderen langzaamaan de andere kant van het klassement, waar we nooit hadden gedacht dat we zouden staan. Niemand zal met een witte vlag zwaaien en deze op de post doen. “Als dat betekent dat ik meer minuten moet spelen, ben ik bereid dat te doen.”

Er waren aspecten van het verlies van zondag tegen de Timberwolves die positief waren voor de Warriors. Ze kwamen defensief gefocust naar buiten en beschermden de velg goed. Minnesota noteerde in het eerste kwartaal negen omzetcijfers en 18 punten (slechts 6 in de verf). De Timberwolves hadden er in de eerste helft slechts 46. Kerr prees de inzet van het team.

Maar instortingen kwamen in de tweede helft regelmatig voor. Te vaak verwisselden ze de schakelaars aan de perimeter, waardoor spelers de verkeerde schutter verlieten. Ze lieten Anthony Edwards schitteren voor een open vleugel 3 met nog zes minuten te gaan. Ze lieten Conley toe tot een open 3 met nog drie minuten te gaan. In de tweede helft kregen ze 68 punten tegen.

“Ik denk niet dat we geweldige gewoonten hebben”, zei Draymond Green, en voegde er later aan toe: “We zijn een heel rustig team.”

De behoorlijke defensieve prestatie was een stap in de goede richting vergeleken met het thuisverlies tegen de Indiana Pacers van twee avonden geleden. De Warriors brachten zondag bijna twee uur door in hun hotel in Minnesota om wat Green 'lelijke' film noemde te recenseren.

Kerr identificeerde het probleem als een gebrek aan inspanning bij de transitie. Zijn technische staf vertelt spelers dat ze het aanvallende glas moeten laten crashen of terug moeten rennen. Als ze dat niet doen, noemen ze het een ‘residentie’. Hij zei dat ze te veel 'verblijven' hadden, wat direct leidde tot opnieuw frustrerend huisverlies.

READ  De Villarreal-ster vertelt over de Champions League, werkt samen met Unai Emery en staat tegenover Liverpool

“Dit is aan ons als coaches. We moeten die boodschap over kunnen brengen. Het is een teamprestatie. We moeten een manier vinden om het bij onze jongens te krijgen.”

Curry was misschien wel de meest flagrante dader van de Pacers. Hij rende terug in de transitie op een van de grootste bezittingen van het spel, waardoor Andrew Nembhard achter hem aan kon rennen voor een onbetwiste lay-up in prime time.

“Als speler weet je wanneer je fouten maakt en fouten maakt”, zei Curry. “Dan ga je de film kijken en het is tien keer erger. Bij elk klein toneelstukje lopen we een stap achter. Het was toneelstuk na toneelstuk na toneelstuk. Het was moeilijk om naar te kijken.”

De Warriors hadden zondagavond haast om het met sneeuw bedekte Minneapolis te verlaten. De rest van de vlucht is warmer. Maar er liggen nog meer uitdagingen in het verschiet. Florida zal het dinsdag- en woensdagavond back-to-back opnemen tegen de Miami Heat en Orlando Magic, beide teams met een sterke verdediging. Orlando is dit seizoen thuis 25-10.

Je kunt je dus afvragen of de neerwaartse spiraal van deze Warriors hen tegen het einde van de week volledig uit het tiende reekshoofd kan slaan. Maandagavond staan ​​de Rockets tegenover de Portland Trail Blazers.

“De NBA is een rare competitie”, zei Curry. ‘Er is maar een klein vonkje nodig om af te gaan. Je ziet wat Houston nu doet. Ze hebben één klein vonkje en ze zijn acht, negen op rij gegaan. We zijn daartoe in staat. Tot we wegrennen. uit games, dat is de boodschap.”