mei 4, 2024

Hawks komen terug van een achterstand van 30 punten en verslaan de Celtics

ATLANTA — De'Andre Hunter had de bal kunnen vangen en de Celtics tot een overtreding kunnen dwingen.

In plaats daarvan liet hij het vliegen.

Gezien wat de Atlanta Hawks deden, na herstel van een achterstand van 30 punten tegen NBA-leider Boston, was het alleen maar passend dat het schot in het net ging.

Hunter scoorde 24 punten, waaronder een 3-pointer met nog 9,2 seconden te gaan, en de vasthoudende Hawks behaalden maandagavond een van de meest onwaarschijnlijke overwinningen in de franchisegeschiedenis met een verbluffende 120-118 overwinning op de Celtics.

De Celtics wonnen 20 van de 22 wedstrijden en behaalden een winning streak van negen wedstrijden in de State Farm Arena – een punt dat zeker niet in gevaar kwam toen de driepunter van Al Horford Boston op een voorsprong van 68-38 zette met nog iets minder dan 4 1/2 minuut te gaan. eerste helft. half.

Maar de Hawks – een van de meest teleurstellende teams in de competitie – blijven vasthouden aan de laatste plaats in het Oosten en beginnen vanuit het niets aan een comeback met All-Star-bewaker Trae Young en drie andere sleutelspelers die door blessures buitenspel staan.

Volgens ESPN Stats & Information was het de eerste overwinning van 30 punten sinds de Los Angeles Clippers van 2021/22 de Wizards met 116-115 versloegen na een achterstand van 35 punten. Voor de wedstrijd van maandag bedroeg het aantal teams de afgelopen 25 jaar 5-2.606 in wedstrijden waarin ze minimaal 30 punten achter stonden.

READ  Showtime Sports wordt door Paramount gesloten vanwege strategische verandering - The Hollywood Reporter

Het was ook Atlanta's grootste overwinning sinds tenminste het seizoen 1997-1998, toen de NBA gedetailleerde spelregels begon vast te houden.

Dejounte Murray zette de Hawks op voorsprong en hield de score op 117-116 na een omgekeerde lay-up met nog één minuut te gaan. Jaylen Brown miste een wanhopige 3 toen de schotklok afliep, en Hunter sloot de zaken aan de andere kant af met een enorme assist van Clint Capela.

Nadat Murray een springer had gemist, pakte Capela de aanvallende rebound en zag Hunter alleen bovenaan de sleutel. Ook al stond de schotklok stil en had Hunter de Celtics tot een fout kunnen dwingen, toch liet hij vanaf 7 meter afstand een open blik achter.

Hunter doorliep het scenario voordat hij zelfs maar de bal kreeg.

'Als je het aan mij doorgeeft, schiet ik,' zei Hunter tegen zichzelf. “Hij pakte de rebound en gaf die aan mij door, dus ik schoot erop.”

Hawks-coach Quin Snyder had geen probleem met de beslissing, die onverstandig leek.

'Hij aarzelde niet', zei Snyder. “Hij schoot de bal met vertrouwen en ik had vertrouwen in hem.”

Het was een schokkende nederlaag voor de Celtics in wat een winnend seizoen is geweest, tegen een team dat 25½ wedstrijd achter hen kwam in het klassement van de Eastern Conference.

Jayson Tatum, die de Celtics aanvoerde met 37 punten, zei: “We zijn in de tweede helft met beide voeten op de grond gebleven en ze hebben een geweldig tempo neergezet.” “Het is een zware pil om te slikken.”

READ  Live updates van het regionale voetbalkampioenschap

De comeback van Atlanta begon met een 9-0 run om de eerste helft af te sluiten, waardoor het gat werd verkleind tot 74-56 toen de twee teams naar de kleedkamer gingen.

Het momentum zette zich voort in het derde kwartaal, dat begon toen Atlanta 19 van de volgende 23 punten scoorde en de achterstand terugbracht naar 78-75.

Nadat de Celtics verschillende keren probeerden weg te rijden, namen de Hawks eindelijk hun eerste voorsprong van de avond toen de weinig gebruikte Wesley Matthews een 3-pointer sloeg om de stand op 97-96 te brengen met nog 9:42 te gaan.

Bogdan Bogdanovic scoorde 22 punten en Murray voegde er 19 toe, maar het waren verschillende spelers die meestal op de bank zaten die de Hawks echt droegen.

Viet Craigie scoorde 16 punten, waaronder een driepunter, waardoor hij zijn schouders ophaalde naar zijn teamgenoten alsof hij niet echt kon geloven wat er gebeurde. Bruno Fernando scoorde 13 punten en Matthews miste twee cruciale driepunters.

“Ik had het gevoel dat alles wat we deden soepel verliep [right] “Voor ons was het een heel goed moment. We moeten een manier vinden om ons de hele wedstrijd zo te voelen”, zei Craigie.

Terwijl een groot aantal in het groen geklede fans hen aanmoedigden in Atlanta, verdubbelden de Celtics de voorsprong van de thuisploeg in het eerste kwart door een voorsprong van 44-22 te nemen.

Boston maakte 16 van de 24 schoten in de openingsperiode, waaronder 5 van de 7 buiten de driepuntsboog, en 7 van de 7 op de foutlijn.

Tatum eindigde de helft met 23 punten, 4 rebounds, 4 assists, 2 steals en 1 steal. Maar hij kreeg in de tweede helft een beetje te maken met een fout van Craigie, die de Boston-ster van de ene kant van het veld naar de andere begon op te pikken.

READ  De Minnesota Twins zeggen dat een MRI geen structurele schade aan de knie van Byron Buxton laat zien

Brown voegde 24 punten toe voor de Celtics.

De Associated Press heeft aan dit verhaal bijgedragen.