mei 17, 2024

De 59-voeter van Max Strus tilt de Cavaliers over de Mavericks

CLEVELAND – Max Strus scoorde een 59-voeter naarmate de tijd verstreek, zijn vijfde in de laatste vier minuten, en bezorgde de Cleveland Cavaliers dinsdagavond een wilde 121-119 overwinning op de Dallas Mavericks.

Nadat de Mavericks met nog 2,9 seconden te gaan een voorsprong in Washington hadden genomen, gaven de Cavaliers de bal snel door aan Evan Mobley, die de bal teruggaf naar Strus – die in een tijdsbestek van 67 seconden vier driepunters maakte om Cleveland dichtbij te houden.

Strauss dribbelde vervolgens voordat hij zijn schot afvuurde vanaf net naast het midden van het speelveld, officieel 17 meter. Terwijl het door het net druppelde, werd Strauss door zijn teamgenoten op de grond getackeld toen de menigte van Rocket Mortgage FieldHouse losbarstte.

“Uiteindelijk hebben we een man als Max Strus”, zei Cavaliers-quarterback Jarrett Allen. “alles is mogelijk.”

Volgens ESPN Stats & Information-onderzoek is Strus de vierde speler in de afgelopen 25 seizoenen die vijf drieën slaat in de laatste vier minuten van een wedstrijd.

“Hij was de man”, zei Cleveland-coach JB Bickerstaff over Strus. “Dat is een van de dingen. We hebben geluk met deze groep. Elke avond hebben we een man die een stap verder kan komen en grote toneelstukken kan maken.”

Volgens Basketball Reference was het gedenkwaardige schot het op één na langste winnende schot in het driepuntstijdperk. Alleen Devonte' Graham heeft in die periode langer gescoord – 18 meter – in de overwinning van de New Orleans Pelicans op de Oklahoma City Thunder op 15 december 2021.

READ  Logan Webb van Giants eindigde als tweede in de prijs - NBC Sports Bay Area en Californië

“Ik weet het niet. Donovan lag uit de wedstrijd, dus iemand anders moest tussenbeide komen”, zei Strus lachend in zijn interview op het veld na de wedstrijd op Bally Sports. “Ik had geluk.”

Donovan Mitchell scoorde 31 punten, Strus voegde er 21 toe en Allen 19 voor de Cavaliers, die sinds 26 januari verbeterden naar 12-3.

“Ik had niet het gevoel dat het zo ver weg zou zijn. Ik had het gevoel dat het dichtbij zou zijn”, zei Mitchell bij het beschrijven van de winnaar van Strauss. “Het is alleen maar dat we kunnen blijven spelen, vooral met wat hij voor ons deed in de vierde periode. Hij moet het zijn. Van zo'n schot droom je.”

Luka Doncic scoorde 45 punten en had 14 assists op de dag voordat hij 25 werd bij de Mavericks. Kyrie Irving voegde 30 punten toe voor Dallas, dat pas voor de tweede keer in 10 wedstrijden verloor.

Doncic voegde negen rebounds toe en eindigde de wedstrijd één punt minder dan zijn elf driepunters.

Doncic scoorde een hattrick en Dallas scoorde tien opeenvolgende punten om een ​​voorsprong van 108-98 te nemen met nog 4:38 te gaan.

'We hadden die wedstrijd beter moeten afmaken', zei Washington. “We hadden het gevoel dat we die wedstrijd hadden moeten winnen. Zo'n verlies doet absoluut pijn.”

De Mavericks stonden nog steeds met een ruime marge voor toen Straus in iets meer dan een minuut vier driepunters scoorde, wat de Cavaliers een voorsprong van 113-112 opleverde.

READ  Nathaniel Hackett zegt dat Denver Broncos 'er zeker voor had moeten gaan' in de beslissende vierde

“Max geeft nooit op”, zei Bickerstaff. “Hij bleef maar spel na spel na spel aan beide kanten maken.”

Doncic's optredens in Cleveland trekken altijd tientallen fans uit de Sloveense gemeenschap van de stad. Nadat hij zich vroeg voor de wedstrijd had opgewarmd, ging Doncic naar de tribune om handtekeningen uit te delen en foto's te maken.

Na een trage aanvalsstart sloegen de Cavaliers 7 van de 9 driepunters om het tweede kwart te beginnen met een voorsprong van 56-41.

Maar nadat de time-out in Dallas was verstreken, nam Doncic het over. De All-Star sloeg drie driepunters in een tijdsbestek van 1:26, sloeg twee vrije worpen neer en sloeg vervolgens nog eens drie om 14 punten te scoren in de laatste 2:57, waardoor de Mavs tijdens de rust binnen 60-56 kwamen.

Het was Irving's eerste bezoek sinds hij vanuit Brooklyn naar Dallas was verhuisd, en hij kreeg een staande ovatie bij de introductie van spelers en opnieuw toen de Cavaliers een video speelden ter ere van hem tijdens een time-out in het eerste kwart.

Irving zwaaide naar de menigte en vormde met zijn handen een hartvorm om zijn dank te tonen.

De Mercurial Guard heeft een gecompliceerde relatie met Cleveland-fans. Sommigen blijven loyaal en zullen zijn bijdragen aan de titelwinst van de Cavaliers in 2016 nooit vergeten, terwijl anderen verbitterd zijn tegenover Irving nadat hij een ruil eiste.

Hij werkt nu ongeveer een jaar bij Dallas en Mavericks-coach Jason Kidd prees hoe Irving zich heeft geïntegreerd na het hobbelige vertrek uit de Nets.

READ  Devin Booker van Phoenix Suns mag terugkeren voor Match 6 tegen New Orleans Pelicans

'Hij heeft er vrede mee,' zei Kidd. “Hij geniet van de stad Dallas. Hij geniet van zijn teamgenoten en speelt op hoog niveau.”

De Associated Press heeft aan dit rapport bijgedragen.