Bij de zoemer: Indiana 76, Ohio State 73 - Binnen

Bij de zoemer: Indiana 76, Ohio State 73 – Binnen

Snelle gedachten over de 76-73 overwinning in Ohio State:

hoe is dat gebeurt

Indiana was dinsdag lauw in de staat Ohio. De teams van Mike Woodson konden zich in het verleden meestal herstellen van zware prestaties, maar deze versie van de Hoosiers had geen urgentie tegen de Buckeyes. Ohio State speelde niet bijzonder goed, maar dat deed er niet toe, want Indiana schoot 9-uit-27 en scoorde slechts 0,76 punten per balbezit in de eerste 20 minuten. Rudy Gayle Jr. en Bruce Thornton, die het moeilijk hadden in de eerste wedstrijd in Bloomington, scoorden samen 22 punten in de eerste helft. Het was genoeg voor Ohio State om met een comfortabel kussen 42-29 de kleedkamer in te gaan.

De Buckeyes breidden de voorsprong twee keer uit naar 18 in het begin van de tweede helft, omdat de Hoosiers een gevecht buiten de kleedkamer bleven ontberen. Maar Indiana foldde niet. De Hoosiers kwamen binnen negen punten op 51-42 op een Trey Galloway-springer, maar de Buckeyes antwoordden onmiddellijk met een 3-pointer van Jamison Battle om de stand op 54-42 te brengen met 13:18 te spelen. De Hoosiers kwamen binnen acht punten na een vrije worp van Malik Reno met 11:37 te gaan, maar Ohio State scoorde de volgende vijf punten om de voorsprong uit te breiden naar 13 met nog 10:33 te gaan.

Indiana bracht het Buckeye-voordeel terug naar zeven op een Trey Galloway 3-pointer met 6:34 over. De Hoosiers kwamen binnen vier op 65-61 toen Reno een paar vrije worpen deelde met nog 5:37 over. Galloway's bucket maakte de stand 65-63 Ohio State met nog vijf minuten te gaan en Galloway maakte een aanvallende fout om de bal terug te krijgen met 4:55 over. Indiana's 10-0 run werd stopgezet door een paar vrije worpen van Gayle Jr., maar Galloway kwam terug bij het volgende balbezit en maakte een 3-pointer om er een spel van één punt van te maken.

READ  Jannik Sinner verslaat Novak Djokovic op de Australian Open

Indiana stond slechts één achterstand na bij de laatste media-time-out en had de bal. De Hoosiers namen een voorsprong van 70-69 op een Kel'el Ware-bucket en kregen de kans om die uit te breiden naar drie met Anthony Leal aan de lijn. Maar Leal splitste vrije worpen om de stand op 71-69 te brengen en Jamison Battle uit Ohio State scoorde bij het volgende balbezit om er 71 van te maken met nog 1:40 te spelen. Niemand scoorde de volgende minuut totdat Mackenzie Mgbako met nog 37,6 seconden te gaan een fout maakte, waardoor Battle naar de doellijn werd gestuurd. Hij sloeg beide om de stand op 73-71 te brengen. Ohio State en Indiana nam een ​​time-out met nog 32,6 seconden te gaan. Na de time-out bezorgde een lay-up van Leal met nog 22,4 seconden te gaan de Hoosiers een voorsprong van 74-73. Leal maakte twee vrije worpen en Bruce Thornton miste een driepunter bij de zoemer, wat Indiana de 14e overwinning bezorgde.

Uitstekende artiesten

Galloway scoorde 19 van zijn 25 punten in de tweede helft met vier assists. Reno scoorde 26 punten en pakte 14 rebounds en Leal was indrukwekkend vanaf de bank met zes punten, inclusief de driepunter.

Statistieken die opvallen

Indiana was verdedigend geweldig in de tweede helft en hield Ohio State op 31 punten bij 8-uit-25. De Buckeyes scoorden slechts 0,969 punten per balbezit in de laatste 20 minuten.

IU's laatste individuele statistieken

Ritmevrije eindstatistieken

Assembly Call na de spelshow

(Afbeelding tegoed: IU Atletiek)

Ingediend bij: Ohio State Books

READ  March Madness: Slechts 116 beugels zijn nog steeds perfect na de wedstrijden van donderdag