mei 6, 2024

The Hawks leiden de Heat in NBA-play-offs en hebben het 7e reekshoofd in het oosten

Nieuws Agentschap3 minuten om te lezen

Okongwu huis slaat een grote haviksteeg dicht

Onyeka Okongwu vloog door de verf en gooide een enorm steegje om de voorsprong van de Hawks uit te breiden.

Miami – Trae Young scoorde 25 punten en Clint Capella 21 rebounds, en de Atlanta Hawks behaalden de zevende plaats in de play-offs van de Eastern Conference en versloegen de Miami Heat met 116-105 in een kampioenswedstrijd op dinsdagavond.

DeJonte Murray voegde 18 punten toe voor de Hawks, die vorig seizoen een verlies van vijf wedstrijden in de eerste ronde tegen Miami wreken en een wedstrijd in de eerste ronde in het oosten verdienden met Boston die zaterdag begint.

Kyle Lowry scoorde 33 punten – zijn hoogste van twee seizoenen in Miami – voor de Heat, die vrijdag gastheer zal zijn van Toronto of Chicago om te beslissen over de nummer 8 en een plek tegen de best geplaatste Milwaukee in de eerste ronde. Raptors en Bulls spelen woensdag. De winnaar van de wedstrijd van vrijdag opent de reeks tegen de Bucks op zondag.

Tyler Hero scoorde 26 voor Miami en Jimmy Butler eindigde met 21.

Voor de Hawks hadden vier reservespelers – Siddig Bay, Bogdan Bogdanovic, Onika Okongwu en Jalen Johnson – samen 53 punten.

The Hawks verbeterde naar 3-0 in alle toernooispellen; Dat is het beste resultaat in de competitie, één dat New Orleans kan evenaren als het woensdagavond Oklahoma City ontvangt.

En ze verdienden dit op het bord. Atlanta versloeg Miami met een score van 63-39, inclusief een 22-6 run op offensief glas dat een voorsprong van 26-6 nam op herkansingspunten.

The Hawks namen twee time-outs in de eerste 3:53 van het derde kwartaal, waarmee ze de voorsprong van 24 punten grotendeels verkleinden met 2:37 over in de eerste helft – 63-39 Atlanta was de marge – snel.

Miami verkleinde de marge tot 15 bij rust en opende het derde kwart met 16-6. Tel alles bij elkaar op en het was een run van 27-8 in ongeveer 7 minuten spelen om de Heat binnen 71-66 te krijgen.

Maar de Hawks hadden toen een antwoord, en om de andere keer zou de Heat vluchten. De voorsprong van Atlanta 13 was opnieuw in de vierde, en toen Miami halverwege het laatste kwart binnen zes was, scoorden de Hawks vijf keer op rij om een ​​dubbelcijferig voordeel te herstellen.

READ  Rashan Gary van Packers gaat akkoord met een verlenging van vier jaar, ter waarde van $ 107,5 miljoen