mei 1, 2024

San Antonio in Phoenix, eindscore: Spurs verslaan Suns met 132-121

Zilver en Zwart speelden vanavond hun beste eerste seizoenshelft, waarbij ze al vroeg een voorsprong van 27 punten opbouwden en tijdens de rust een voorsprong van 75-55 namen. De Spurs kwamen in de tweede helft tekort toen Devin Vassell met een beklemmend linkerlies wegkwam, en Devin Booker verhitte de wedstrijd in een meedogenloze tweede helft toen de Suns helemaal naar een gelijkspel van 116-116 streden met 4:21 over. het spel. Maar Victor Wembanyama en Tottenham wilden het niet ontkennen, want ze kwamen in iets meer dan twee minuten met 12-0, waardoor de wedstrijd buiten bereik kwam en ze wonnen met 11.

Victor’s 38 punten waren indrukwekkend, maar zijn aanwezigheid in de verdediging was ook cruciaal op kritieke punten in de wedstrijd, vooral in de cruciale tijd. Victor was niet de enige ster voor San Antonio, want Trey Jones had weer een goede nacht door het punt vast te houden, en Jeremy Suchan maakte aan beide kanten belangrijke acties. De Spurs kregen tijdige baskets van Cedi Ousmane om de leiding vast te houden, en Zach Collins had zijn beste wedstrijd van het jaar tot nu toe met 19 punten. Victor was de ster van de avond, maar het was een overwinning voor Zilver en Zwart, omdat ze de beste schoten van Phoenix weerstonden en terugvechten om met 132-121 te winnen.

Muzikale pauze:

Als je denkt dat een nummer genaamd “Seasons in the Sun” een vrolijk nummer zal zijn, heb je het mis. Echt heel erg fout. Het gaat vooral over de dood.

Opmerkingen

• Sean Elliott vertelde in de pregame over de grote comeback van zijn carrière, en natuurlijk kwam het wonder van de Memorial Game tegen de Trail Blazers ter sprake. Misschien zal het Halloween-wonder van 2023 op een dag op een vergelijkbare manier worden bekeken in een historisch Tottenham-heiligdom.
  • Wembanyama miste de openingstip, wat misschien wel een van de weinige keren is dat je dat ziet.
  • De Spurs scoorden de eerste dertien punten van de wedstrijd, dus de zorgen dat het team dinsdag zou ontsnappen aan een overwinning was misschien wat overdreven.
  • De aanval van Suns werd echt verstoord door de aanwezigheid van Wimpanyama in de verf, en behalve Durant kon niemand veel doen in het eerste kwart.
  • De Spurs hadden het koud in de eerste helft van Game 1, maar vanavond waren ze heter dan frituurolie bij McDonald’s op zaterdagavond, met zeven of hun eerste negen driepuntsschoten in het eerste kwart.
  • De Spurs stonden na één kwart met 39-20 voor, in hun meest dominante periode van het seizoen tot nu toe.
  • Devin Booker zag er vroeg in de wedstrijd een beetje roestig uit en moest vroeg in het tweede kwart stoppen door drie snelle fouten te maken. Tegen het einde van de wedstrijd leek hij alle roest van zich af te hebben geschud, waardoor iedereen in brand stond terwijl de Suns probeerden een comeback te maken.
  • Ik denk dat het veranderen van Eric Gordon in Victor Wimpanyama niet echt een goede verdedigingsstrategie is, maar de Suns lijken dit goed bij te houden.
  • De Spurs stonden ongeveer halverwege het tweede kwartaal met 27 punten voor, maar de Suns begonnen eindelijk beter te spelen, waarbij Grayson Allen veel schade aanrichtte en wijd open schoten kreeg van Durants beweging.
  • De Suns kregen de bonus vroeg in het tweede kwart, het enige dat ze vroeg in de aanval kregen.
  • De Spurs stuurden Victor naar de lijn om technische vrije worpen te schieten, wat logisch is omdat hij een geweldige vrije worpspeler is, en het is een goede manier voor hem om ritmeschoten te krijgen.
  • De Spurs stonden tijdens de rust met 75-55 voor en versloegen de Suns met één doelpunt in het tweede kwart, dankzij twee late driepunters van Wimbanyama.
  • Een felle klap op de kaak van de schouder van Drew Eubanks maakte Trey Jones vlak voor rust plat. Er werd geen fout gefloten en het leek opzettelijk. Dit is geen manier om je voormalige teamgenoot, Drybanks, te behandelen! Trey keerde in de tweede helft terug in de wedstrijd om naast zijn vaardigheid ook zijn taaiheid te bewijzen.
  • Devin Vassell werd in de tweede helft uitgeschakeld vanwege een benauwde linkerlies, waardoor Malky Branham gedwongen werd hem te vervangen. De prestatie van Branham was indrukwekkend en zorgde voor een doelpunt vanaf de perimeter om de Spurs te helpen de Suns af te houden.
  • The Suns hadden geen antwoord voor Victor Wimpanyama in de verf. De Spurs kwamen er uiteindelijk achter dat als ze de bal hoog naar nummer 1 zouden brengen, het een gemakkelijke basket zou zijn. Het is echt moeilijk voor te stellen hoe teams dit kunnen stoppen.
  • De Spurs lieten een slechte prestatie zien in het derde kwartaal, waardoor de Suns met 89-103 voor konden staan, een achterstand van 14 punten, dezelfde marge die San Antonio een paar dagen geleden in het vierde kwartaal overwon.
  • Zonder Devin Vassell was de aanval van de Spurs in de tweede helft beperkt, waardoor het moeilijk werd om de aanvallende explosie van Booker te blokkeren toen hij laat in de wedstrijd opwarmde.
  • Keita Bates-Diop speelde een zeer solide wedstrijd in zijn eerste verlengde wedstrijd van het seizoen bij de Suns, waarbij hij profiteerde van enkele open schoten.
  • Toen de Spurs vroeg in het vierde kwartaal Wambanyama moesten laten rusten, kwamen de Suns binnen drie punten, met sterke bijdragen van spelers als KBD en Watanabe die de dominante scoreprestaties van Booker aanvulden.
  • Victor kwam met nog 6 minuten te gaan terug in de wedstrijd, maar KBD’s corner-hattrick bracht de wedstrijd in evenwicht met nog 4 minuten te gaan.
  • Een 12-0 run van de verdediging van Wimpanyama en Soshan bezorgde Spurs een voorsprong van 12 punten met nog anderhalve minuut te gaan.
  • De Suns deden er alles aan om de wedstrijd te beëindigen door een fout te maken op de Spurs, maar Silver en Black hielden stand en wonnen met 132-121.
READ  Uitgesproken coaches: wie was de beste medewerker van de College Basketball Coaching Service in 2022?

De Spurs hebben beide wedstrijden tegen de Suns gewonnen en hun record staat nu op 3-2. Ze keren terug naar huis voor een wedstrijd op zondagmiddag tegen Toronto Raptors 14.30 uur in Frostback Center.