mei 6, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nebraska 73-55 Minnesota (25 februari 2024) Spelsamenvatting

LINCOLN, Neb. – Juwan Gary scoorde 22 punten, waaronder vier driepunters, en pakte acht rebounds, Bryce Williams voegde 15 punten toe en Nebraska versloeg Minnesota zondag met 73-55.

De Cornhuskers, die vier wedstrijden op rij hebben gewonnen, vestigden dit seizoen met 17-1 een programmarecord voor thuisoverwinningen in Pinnacle Bank Arena.

Williams pakte ook acht rebounds en voegde drie steals toe. Jamarx Lawrence scoorde 11 punten bij 4-uit-6 schieten en 3-uit-4 vanuit 3-punts bereik, Rink Mast scoorde 10 punten en Josiah Alec voegde negen punten en acht rebounds toe voor Nebraska (20-7, 10-8).

Cam Christie leidde Minnesota (17-10, 8-8 Big Ten) met 14 punten op 3-uit-12-schieten, en Dawson Garcia scoorde 10 punten en pakte acht rebounds voordat hij met nog ongeveer 3 minuten te spelen een fout maakte.

Elijah Hawkins zette een driepuntsspel om voor de Gophers, waardoor de stand op 12-12 kwam met nog 8 minuten te gaan in de eerste helft, maar Nebraska reageerde met een punt van 14-2, afgedekt door Williams die opeenvolgende lay-ups maakte om de Cornhuskers een score te bezorgen. Met 12 punten en nog 3:47 over.

Parker Fox uit Minnesota scoorde zes opeenvolgende punten – inclusief een brace – voordat Williams twee vrije worpen sloeg om de stand op 28-20 te brengen tijdens de rust en de Gophers niet dichterbij kwamen.

Nebraska heeft 18 wedstrijden op rij gewonnen terwijl hij zijn tegenstander op minder dan 70 punten hield.

Nebraska gaat donderdag op pad om het op te nemen tegen de staat Ohio. Minnesota bezoekt woensdag nummer 12 Illinois.

READ  Rudy Gobert deelt 'sympathie' voor Draymond Green te midden van recente schorsing - NBC Sports Bay Area en Californië

——- Ontvang het hele seizoen scoutingwaarschuwingen en updates over de AP Basketball Top 25. Registreer hier —— AP College Basketbal: https://apnews.com/hub/ap-top-25-college-basketball-poll En https://apnews.com/hub/college-basketball