juni 20, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Myers kijkt graag naar een 'vreedzame' NBA-wedstrijd na het vertrek van Warriors - NBC Sports Bay Area en Californië

Myers kijkt graag naar een ‘vreedzame’ NBA-wedstrijd na het vertrek van Warriors – NBC Sports Bay Area en Californië

Na twaalf jaar bij de Warriors-organisatie te hebben doorgebracht, moet Bob Myers het basketbalspel door een geheel nieuwe lens bekijken in zijn rol als ESPN-analist.

Tijdens een recent interview met ESPN’s Adrian Wojnarowski over “The Woj Pod”, legde Myers uit dat het consumeren van NBA-games in deze nieuwe rol een welkome afwisseling was van de angst om als algemeen manager naar games te kijken.

“Het is vredig, het is geweldig”, zei Myers tegen Wojnarowski. “Kijk, twaalf jaar lang heb ik alles meegemaakt, toch? De adrenaline, het concurrentievermogen, de angst. Dat was geweldig voor de tijd dat ik het deed, maar ik heb nog nooit een NBA-wedstrijd gezien zonder emotie, zonder echte pijn.” Vreugde “Alles daartussenin, frustratie, voor een lange tijd. En ik hou van het spel, ik hou van basketbal. Maar om zoveel wedstrijden tegelijk te zien, kon ik het niet laten om aan mijn teamgenoten te denken en aan alles wat er gebeurde door hun geesten.”

Het mag dan vroeg in het NBA-seizoen 2023-2024 zijn, maar Myers onthulde dat het nooit te vroeg is voor een frontofficelid om op basis van een beperkte steekproefomvang sterke conclusies te trekken over zijn selectie.

“De eerste game, wat er ook gebeurt, je reageert er overdreven op”, zei Myers. “Dus als je de eerste game verliest, denk je ‘wauw, misschien heb ik niet de juiste selectie samengesteld’, en als je wint, denk je dat je in de draft of free agency of wat dan ook bent terechtgekomen. Voor mij tenminste op dit moment in mijn leven denk ik dat het gemakkelijker is. Wat wel gezegd kan worden is dat het goed voor mij was om te zijn waar ik nu ben. Het is de bedoeling dat ik ben waar ik nu ben.’

READ  Aaron Judge veroordeelt Josh Donaldsons 'Jackie'-commentaar

Myers had een ongelooflijke carrière in Golden State, waar hij hielp bij het opbouwen van een van de grootste dynastieën die de NBA ooit heeft gezien, terwijl hij in 2015 en 2017 de onderscheiding Executive of the Year verdiende.

De Warriors behaalden 679-355 in de elf seizoenen onder Myers als algemeen manager en wonnen vier NBA-titels, terwijl ze zichzelf vestigden als het meest vooraanstaande team van hun tijd.

De postseason-dominantie van Golden State onder Myers was bijzonder indrukwekkend, aangezien ze een record van 108-51 boekten, waardoor ze de enige NBA-franchise werden die de 100 playoff-overwinningen van 2012-2022 overtrof.

Nu hij zich in zijn nieuwe rol heeft gevestigd, kan Myers zien hoe het team waar hij ooit toezicht op hield, voor een nieuwe titel gaat met een team dat hij heeft helpen samenstellen.

Download en volg Dubs Talk Podcast