mei 2, 2024

Gündogan valt Barcelona aan vanwege zijn reactie op het verlies van El Clásico

Sam Marsden en Moasis Lawrence29 oktober 2023 om 07:52 ET4 minuten lezen

Moreno: Bellingham is momenteel de beste speler ter wereld

Ally Moreno zingt de lof van Jude Bellingham nadat de jonge Engelse middenvelder tweemaal scoorde in de 2-1 overwinning van Real Madrid op Barcelona.

Ilkay Gundogan zei dat Barcelona meer emotie en meer woede moet tonen als ze willen meedoen aan de grootste wedstrijden na hun verlies van zaterdag. de klassieker 2-1 tegen Real Madrid in het Olympisch Stadion.

Barcelona nam in de eerste helft de leiding via Gundogan, maar de brace van Jude Bellingham in de tweede helft, waaronder een winnaar in de 92e minuut, hielp Real Madrid terug te keren naar de top van La Liga, op gelijke hoogte met Girona en vier punten achterstand op de leiders. Blaugrana.

– Stream op ESPN+: LaLiga, Bundesliga, meer (VS)
Barcelona was beter, maar Bellingham bewees het verschil in El Clásico

Gündogan zei dat de manier waarop Barcelona op de nederlaag reageerde de problemen benadrukte waarmee ze te maken zullen krijgen als ze dit seizoen om de titel willen strijden.

“Ik moet eerlijk zijn, niet zoveel als ik wil, want ik wil niets verkeerds zeggen, maar ik was in de kleedkamer en natuurlijk zijn mensen teleurgesteld”, vertelde de Duitse middenvelder aan LaLiga TV.

“Maar vooral na zo’n grote wedstrijd en het onnodige resultaat hoop ik op meer frustratie, meer woede en teleurstelling. Dat is een beetje het probleem.”

Ilkay Gundogan riep zijn Barcelona-teamgenoten op om meer frustratie te tonen na de nederlaag tegen rivaal Real Madrid.Foto door Alex Caparros/Getty Images

“Er moet meer emotie zijn, vooral als je verliest en als je weet dat je het beter kunt doen, het beter kunt doen in bepaalde situaties en niet reageert.

“Het zal aan het eind van de dag het veld op gaan. We moeten daar een grote stap in maken, want anders loopt Real Madrid of zelfs Girona weg. Ik ben hier niet gekomen om dit soort wedstrijden te verliezen of Real te laten gaan.” Creëer een kloof.”

De 33-jarige Gündogan kwam deze zomer gratis over van Manchester City naar Barcelona, ​​nadat hij de treble had gewonnen met de ploeg uit de Premier League.

Barcelona-coach Xavi Hernandez wilde hem inzetten om creativiteit toe te voegen in het laatste derde deel, maar ook vanwege zijn ervaring. Hij accepteert dat hij een grote rol zal moeten spelen in het helpen van het team om te herstellen van het verlies tegen Madrid.

– De Spaanse Liga onderzoekt het racistische misbruik van Vinny Junior in El Clásico
Dit is de wereld waarin Bellingham en Madrid het geluk hebben te leven

Hij voegde eraan toe: “Er rust ook een verantwoordelijkheid op mij als meer ervaren speler, om niet toe te staan ​​dat het team dingen laat gebeuren.” ‘Nee, we moeten ons verzetten.’

Versla binnen de klassieker Het was Barcelona’s eerste in alle competities dit seizoen, hoewel gelijkspel tegen Getafe, Mallorca en Granada ervoor zorgde dat ze het weekend als derde in het klassement terechtkwamen, achter Madrid en Girona.

Het doelpunt van Gundogan bezorgde Barcelona aan het einde van de eerste helft een verdiende voorsprong. Maar nadat Fermin Lopez en Inigo Martinez het houtwerk voor de gastheren hadden bereikt, hielpen de twaalfde en dertiende doelpunten van Bellingham een ​​prachtig seizoen af ​​te sluiten. Los Blancos Draai de zaken om.

Xavi vond dat de uitslag een oneerlijke weerspiegeling was van de wedstrijd.

“De samenvatting van de wedstrijd is heel eenvoudig”, zei hij op zijn persconferentie na de wedstrijd. “We hadden zestig hele goede minuten en scoorden één doelpunt. Real Madrid had twintig goede minuten en scoorde twee doelpunten.”

‘Maar dat is voetbal. Als je het tweede doelpunt niet maakt… hebben we vijf of zes doelpunten nodig [chances] Een doelpunt maken. Met drie scoren ze twee doelpunten. “Dit is voetbal en dit is Madrid.”

READ  Kentucky Wildcats-coach John Calipari deelt een foto van een mijnwerker die haastig van zijn werk komt om de eerste wedstrijd van zijn zoon bij te wonen, en nodigt de familie uit in Lexington voor een wedstrijd.