mei 2, 2024

Kaitlyn Clark, Iowa verplettert het damesbasketbal van Indiana State in Big Ten-matchup

In een wedstrijd tussen twee ongeslagen spelers De Grote Tien Teams met identieke winning streaks van 13 wedstrijden, nr. 13 Indiana Hij ging naar buiten toen ze zaterdagavond werden verslagen. IU viel terug naar nummer 3 Iowa met een score van 84-57 in de Carver-Hawkeye Arena in Iowa City.

IU is nu 14-2 (5-1 Big Ten), terwijl Iowa State verbeterde naar 17-1 (6-0 Big Ten).

“Ik wou dat we veel beter hadden gespeeld dan vanavond”, zei Thierry Morin, coach van de Internationale Federatie. “Elk greintje krediet gaat naar de staat Iowa, ze zijn geweldig geweest.”

Hier zijn drie opmerkingen uit het spel:

Caitlin Clark-show

IU-coach Terry Morin erkende vrijdag dat de Hoosiers, zoals de meeste teams in het hele land, geen solide manier hebben bedacht om Iowa State-ster Kaitlin Clark met succes te bewaken. De hoop van IU was op zijn minst beperkt te blijven tot minder dan het gemiddelde van 30 punten per wedstrijd.

In het eerste kwart hadden de Hoosiers succes. Clark sloeg 0-uit-6 vanuit een 3-puntenreeks in de eerste 10 minuten en had acht punten vanaf het bereiken van de rand. Clark maakte vervolgens haar eerste 3-pointer na zeven minuten van de tweede. Terwijl het publiek van de Carver-Hawkeye Arena juichte, maakte Clark een tweede recht schot voorbij de boog en gingen de sluizen open.

Indiana in de toekomst van Kaitlyn Clarke? “Ik weet hoeveel mensen hier het vrouwenbasketbal steunen.”

IU-doelman Lexus Bargesser forceerde Clark vijf minuten voor rust een aanvallende overtreding, waardoor ze een tijdje op de bank zat. Maar de senior van Iowa State checkte opnieuw in met nog twee minuten te gaan in de eerste helft, en begroef nog twee drieën om haar totaal op 20 punten voor de helft te brengen.

READ  Max Verstappen wint de Grand Prix van Hongarije

Naarmate de tweede helft vorderde, leek het alsof niets Clarke kon tegenhouden. Ze heeft de blessure blijkbaar twee keer opgelopen – de ene keer toen ze op haar elleboog landde, en de andere toen ze haar enkel bezeerde en de kleedkamer in rende – maar ze kwam net zo snel terug als ze naar buiten kwam.

Ze kreeg Carver-Hawkeye verschillende keren op de been met 3s en bereikte tegen het einde van het derde kwartaal 30 punten (voor de 46e keer in haar carrière). Ze had een double-double in het derde kwart met 10 assists.

Hoewel Clark in het vierde kwartaal geen punten meer pakte, was dat ook niet nodig: Iowa had al een voorsprong van 15 punten en haar teamgenoten bleven voor haar scoren. Clark verliet de wedstrijd nadat ze na drie minuten haar vierde fout had gescoord, onder luid gejuich van het publiek.

IU benadrukte ook dat ze Clark weliswaar niet kan tegenhouden, maar wel kan proberen iedereen te beperken. Maar Molly Davis, senior guard uit Iowa, scheurde in de eerste helft door de verdediging van IU, evenaarde haar seizoenshoogte van 13 punten in de eerste helft en eindigde met 18 punten.

'We hebben zeker niet gedaan wat we moesten doen, noch met Kate, noch met de rest van deze mensen', zei Morin. “Molly Davis krijgt 18 punten, dat soort dingen. Je weet dat Kate waarschijnlijk haar gemiddelde gaat halen, maar je wilt deze andere mensen geen grote avonden bezorgen. Helaas hebben we veel van hen laten nemen wat ze willen. ons.”

READ  College voetbal klassement: Top 25 B/R na week één | Nieuws, resultaten, hoogtepunten, statistieken en geruchten

Onder voorbehoud van circulatie

IU is geen team met een hoog verloop. Toen IU aan de wedstrijd tegen Iowa deelnam, had ze gemiddeld slechts 13 omzet per wedstrijd.

Bij rust tegen de Hawkeyes hadden de Hoosiers er al negen.

“Tegen een goed team als Iowa kun je het je niet veroorloven om te veel omzet te hebben, vooral niet zoveel”, zei senior Chloe Moore-McNeil. “Ze zullen je laten betalen, elk goed team zal je laten betalen voor veel omzet.”

Tweedejaarsbewaker Jarden Garzon, die in de eerste helft in de verf worstelde met de verdediging van Iowa, had in de eerste helft vijf van die omzet. Ze reed driemaal tegen de verf en kreeg vervolgens een aanvallende overtreding op Molly Davis – die als flagrant werd beoordeeld toen Garzon Davis per ongeluk in zijn gezicht sloeg.

'Ze zag er niet op haar gemak uit en ze worstelde', zei Maureen over Garzon. 'We hebben haar nodig, en ik heb geen antwoord. Weet je, ze had nog andere dingen aan de hand, maar we moeten haar weer op het goede spoor krijgen.'

IU schoot beter vanaf de vloer dan Iowa in de eerste helft, maar die omzet gaf de Hawkeyes voldoende schietkansen. Iowa maakte in de eerste helft 37 schoten vanaf de vloer, goed voor 15, terwijl IU 29 maakte (16),

De omzetproblemen van IU gingen door in de tweede helft, toen de Hoosiers vier omzet behaalden in vijf minuten om het derde kwartaal te beginnen. Dat stuk, terwijl de Carver-Hawkeye Arena opnieuw huilde, leidde Iowa State naar een 9-0 run en een bijna vier minuten durende scoringsdroogte voor de Hoosiers.

READ  De deur gaat dicht bij het mogelijke vertrek van Adam Peters 49ers met de residentie van Texans GM

Hoosiers krijgen het koud van buiten de boog

Terwijl de Hawkeyes en Hoosiers zaterdagavond ongeveer hetzelfde aantal schoten vanaf het veld maakten, was het verschil hoeveel van die schoten driepunters waren.

Zowel de Hoosiers als de Hawkeyes worstelden van buiten de boog in het eerste kwart, waarbij IU 1 op 4 ging vanaf de driepuntslijn en Iowa op 2 op 13. Maar daar hielden de overeenkomsten op.

Clark leidde zaterdagavond de aanval op Iowa's spervuur ​​van driepunters en maakte zes van haar zestien schoten buiten de boog (waaronder één van de Hawkeyes). Hawkeye senior bewaker Gabe Marshall vond ook vuur buiten de boog en sloeg 4 van de 7 voor 12 punten.

Daarentegen is het driepuntsschieten van IU koud geworden. Garzon was zaterdag de beste schutter van de Hoosiers van buiten de boog, met 3 van 7 vanuit het veld. Sarah Scalia en Sydney Parrish worstelden vanaf de driepuntslijn, maar gingen respectievelijk 0-uit-4 en 1-uit-4.

'We sloegen niet,' zei Morin. “Er waren momenten waarop ik dacht dat we er aanvallend niet zo georganiseerd uitzagen als we zouden willen, en we gingen een beetje van het script af.”