april 26, 2024

IHF | nieuws

Liveblog: Laatste dag van de eerste IHF Four-a-Side rolstoelhandbalkampioenschappen. Na de finale tussen Brazilië en Egypte die gepland staat om 19:00 EET, gaan de zes teams opnieuw naar de rechtbank in de Dr Hassan Moustafa Sports Arena met de felbegeerde trofee en gouden medailles.

Voorafgaand aan de laatste wedstrijd van het toernooi staat de wedstrijd om de bronzen medaille tussen Chili en Slovenië om 17:00 EET op het programma, terwijl de wedstrijd om de 5/6 plaats tussen India en Nederland om 15:00 EET begint.

Wedstrijden van vandaag:

• 15:00 EET – 5/6 Reservewedstrijd: India vs Nederland 1-2 (5:7, 10:3, 0:2)
  • 17:00 EET – Wedstrijd om bronzen medaille: Chili vs Slovenië 0-2 (6:7, 2:6)
  • 19:00 EET – Finale: Brazilië vs Egypte

17:50 EET Slovenië wint de bronzen medaille – de grote finale is de volgende

Alle spelers en staf zijn emotioneel omdat Slovenië drie van hun zes wedstrijden heeft gewonnen om de medaille veilig te stellen. Ze wonnen de bronzen medaille en zullen voor altijd in de geschiedenis van het rolstoelvolleybal gegrift staan. Matej Ahr en David Skorjank waren uitstekend tijdens dit toernooi, maar alle spelers verdienen lof voor wat ze hebben gedaan in Egypte 2022.

Maar nu is het tijd voor de grote finale. Om 19:00 EET ontmoeten Brazilië en Egypte elkaar in de beslisser. Als Slovenië, dat in de ronde verloor van Chili, het Zuid-Amerikaanse team kon verslaan in de wedstrijd om de bronzen medaille, waarom zou Egypte, dat de wedstrijd tegen Brazilië in twee sets liet vallen, dan niet hetzelfde kunnen doen?

17:37 EET Fulltime: Chili vs Slovenië 0-2 (6:7; 2:6)

David Skorjank speelde een sleutelrol in de overwinning van Slovenië in deze wedstrijd en scoorde vier onbeantwoorde punten, waaronder een doelpunt uit zijn strafschopgebied, waardoor het Europese team halverwege de tweede set een voorsprong van 5:1 opleverde. Aangezien Slovenië de tweede set van de wedstrijd volledig domineerde, eindigde ze de wedstrijd met zes punten, net als Matej Arh, die zonder problemen 6:2 won. En het is duidelijk hoeveel het voor hen betekende. Na het winnen van de bronzen medaille op het eerste IHF Four-a-Side Rolstoelhandbal Wereldkampioenschap, begonnen bijna alle spelers te huilen na het laatste fluitsignaal.

Het is niet makkelijk; Ze hadden wat geluk nodig om zich voor dit toernooi te kwalificeren, maar nogmaals, een ‘never say no’-houding hielp hen enorm op cruciale momenten. Alle spelers omhelsden en juichten en het was een zeer emotioneel moment voor het team. Helaas voor Chili verlaten ze het Wereldkampioenschap op de vierde plaats, maar eer ze en hun uitstekende record tot 2022 in Egypte.

READ  Protium Green Solutions Europe – Eerste internationale uitbreiding van Protium's waterstofserviceaanbod, nieuw kantoor in Nederland

17:21 EET Rust: Chili vs Slovenië 0-1 (6:7)

Slovenië vergat hun round-robin-verlies tegen Chili niet, en ze bereidden zich dienovereenkomstig voor, namen geen risico’s en beperkten het aantal omzetten dat hen in de eerste fase van het toernooi belemmerde. Ze begonnen goed aan de wedstrijd en namen een voorsprong van 4:2 met drie punten van Matej Arhin. Chili herstelde zich echter op indrukwekkende wijze met een spinschot van Angel Hernandez en nog een tweepunter met een penalty van Juan Pena om de wedstrijd op 6:6 te zetten en de set naar het gouden doel te sturen.

Negen seconden later kreeg Slovenië een penalty voor een overtreding op Mates Aarh, maar Aarh miste het schot en Juan Pena bracht een ongelooflijke redding. Pena maakte echter kansloos, maar een snelle break werd bezegeld door David Skorjank, die een sterk schot afleverde en de eerste set met 7:6 won voor Golden Golden. We hebben vijf minuten pauze en zijn klaar voor de tweede set. Slovenië heeft nu echter een goede kans op een medaille.

16:30 EET 2022 Wie is Chili in Egypte?

30 minuten waarschuwing! We gaan door naar de wedstrijd om de bronzen medaille op het IHF Four-a-Side Rolstoelhandbal Wereldkampioenschap. Het wordt dus tijd dat we meer weten over de teams. Chili blijft de reis naar Egypte in 2022 steunen, nadat het een fondsenwervend evenement heeft georganiseerd. Ze zijn nu hier en maken kans op een medaille. Slovenië daarentegen is een verademing en geeft nooit op, ongeacht de ontberingen die we onderweg tegenkomen. Beide teams hebben tot nu toe twee wedstrijden gewonnen in Egypte 2022, met Chili 2-0 in hun onderlinge wedstrijd tegen Slovenië. Lees hier meer over Chili voorzien zijn van.

15:42 EET Fulltime: India vs Nederland 1-2 (5:7; 10:3; 0:2)

Nederland en India staan ​​na een gelijkspel gelijk op -4, met één punt en één set verschil. Als zodanig zou het altijd een strakke wedstrijd worden, en dit werd bevestigd door beide teams die de tiebreak in gingen na twee zeer gelijke sets, elk met één per stuk. Met hun superieure ervaring won Nederland echter na een overwinning van 2:0 in een tiebreak van vijf minuten.

Het was niet gemakkelijk en ze hadden een aantal unieke mantra’s nodig. Eerst scoorde William van der Ende twee punten om een ​​voorsprong van 2:0 te creëren, maar de overwinning zou niet mogelijk zijn geweest zonder uitstekend keeperswerk van Joyce van Haster. De 38-jarige schotstopper redde de penalty van Javed Ramjan Chaudhary met nog slechts 23 seconden te gaan. Van Haster eindigde het toernooi met 38 reddingen van 91 schoten voor een efficiëntie van 41%.

READ  Argentinië, Nederland en Spanje kwamen allemaal niet aan hun doelen

Door een 2-1 overwinning eindigde Nederland als vijfde in het Wereldkampioenschap, terwijl India nu zesde staat. Ondanks dat ze slechts vijf dagen getraind hadden voordat ze naar Egypte reisden, wisten ze in Egypte 2022 een overwinning te stelen in de round-robin tegen Nederland.

Nederland feest

15:34 EET Tweede set resultaat: India vs Nederland 1-1 (5:7; 10:3)

Wat een verschil maakt een goede start in rolstoelhandbal! India genoot een perfecte start en domineerde de tweede set volledig. Met dank aan Ramesh Shanmugam en Javed Ramjan Chaudhary bij de drie puntenscorers van India in het toernooi. Chaudhary scoorde een doelpunt uit haar eigen gebied, wat de punten verdubbelde, want India nam een ​​voorsprong van 5: 1 die ze pas aan het einde van de set uit handen gaven. Ajith Kumar Shukla zette ook een spinshot om. Shanmugam voegde nog een doelpunt toe vanuit zijn eigen strafschopgebied om de Aziatische kant te helpen 10:3 te winnen in de tweede set, waarvan zes uit speciale schoten.

We gaan nu verder met de tiebreak van plaatsingswedstrijd 5/6, die zal bepalen wie als laatste zal eindigen in het inaugurele IHF Four-a-side Rolstoelhandbal Wereldkampioenschap. Wordt het India of Nederland? Vijf minuten, we zullen het weten.

15:16 EET Rust: India vs Nederland 0-1 (5:7)

Nederland heeft iets geleerd van hun nederlaag tegen India van twee dagen geleden. India had wat tijd nodig om te wennen aan hun laatste wedstrijd op het IHF Four-a-Side Rolstoelhandbal Wereldkampioenschap, dus planden ze dienovereenkomstig en namen vroeg in de eerste set een voorsprong van 2:0. Maar nadat Ramesh Shanmugam een ​​doelpunt scoorde in zijn eigen strafschopgebied – topscorer van India in het toernooi – keerde het tij voor het Aziatische team, dat een voorsprong van 3:2 nam. Het was weer een teleurstellend optreden voor de Nederlanders, met veel gemiste schoten en een schamele aanvalsefficiëntie van 41%.

De vier reddingen van Joyce van Haaster hielden haar team in de wedstrijd, maar William van den Ende, die in de eerste set vier van de vijf punten van Nederland scoorde, miste het laatste schot van de set omdat de partijen gelijk bleven. Einde van tien minuten. Het duurde 1 minuut en 20 seconden om de gouden goal te scoren, Van Haster redde het schot van India en Van der Ende zette een penalty om, maar Nederland pakte de eerste set bij de tanden.

Indruk

Wacht tot 14:50 EET

Als je meer wilt weten over het spel vlak voordat het begint, kijk dan eens Concurrerende microsite. Hier vind je achtergrondverhalen, statistieken, foto’s, nieuws en meer.

READ  Erin Cuthbert waarschuwt dat haar terugkeer 'geen wondermiddel' is voor hosts

Wilt u terugzien wat er gisteren is gebeurd en zien wat er vandaag gaat gebeuren? Bekijk het later Voorbeeld.

De actie live volgen? Je kunt het IHF Youtube-kanaal.

Als je op de hoogte wilt blijven, kun je meer interessante inhoud vinden Facebook, Twitter En Instagram.

14:00 EET: Een herhaling van het succes van Brazilië?

Natuurlijk hebben de twee teams elkaar al eerder ontmoet in dit toernooi, dus laten we ons concentreren op de grote finale tussen Brazilië en Egypte die om 19:00 EET begint. Vrijdag troffen ze elkaar in de 4e ronde, met Brazilië als favoriet. Het Zuid-Amerikaanse team had echter het gouden doelpunt nodig nadat Egypte een 2:1 voorsprong had genomen. Echter, Brazilië kaatste terug en scoorde het beslissende doelpunt 16 seconden in extra tijd via Shirley Januario.

De tweede set was totaal anders. Brazilië begon sterk en leidde na drie minuten en drie seconden met 6:1. Uiteindelijk won Brazilië de set 10:3 om twee punten te pakken. Egypte heeft echter iets geleerd van dat spel, dus misschien kunnen ze hier iets doen.

12:30 EET Eindstand in ronde etappe

Je weet misschien al dat het Wereldkampioenschap in twee delen is verdeeld. De round-robin-fase, waarbij alle zes teams betrokken waren, werd gespeeld in een round-robin-formaat, met de laatste drie wedstrijden op de laatste dag, die de eindstand van het toernooi zouden bepalen.

Na drie dagen in de ronde was Brazilië het enige team dat geen set liet vallen en er vijf won in straight sets. Zo won het Zuid-Amerikaanse team de ronde met een voorsprong van twee punten op Egypte, dat er vier in straight sets had gewonnen. Gevolgd door Chili en Slovenië met vier punten, India en Nederland eindigden bij de onderste twee met elk drie punten.

Eindstand ronde etappe: 1. Brazilië 10p (10:0), 2. Egypte 8p (8:2), 3. Chili 4p (4:6), 4. Slovenië 4p (4:8), 5. India 3p ( 3:8), 6. Nederland 3p (3:8)

11:00 EET: Welkom in Egypte 2022 eindelijk op 6 oktober

Je bent de afgelopen drie dagen aan ons gewend geraakt, nietwaar? Dit is het laatste liveblog van het 1e IHF Four-a-Side Rolstoelhandbal Wereldkampioenschap, waarbij de laatste dag om 15:00 EET eindigt met de 5/6 reserveringswedstrijd tussen India en Nederland.

Natuurlijk zullen alle ogen gericht zijn op de finale tussen Brazilië en Egypte, maar de komende uren hebben we genoeg te promoten. We moeten dus nog even geduld hebben tot de laatste dag op 6 oktober in de Dr. Hassan Moustafa Sports Arena in Egypte.