mei 20, 2024

Het Michigan State basketbal kan Zach Eddy, nr. 3 Purdue, niet aan

WEST LAFAYETTE, Ind. – Het enige dat Tom Izzo wilde zien was dat zijn team hard speelde en de boel zoveel mogelijk uit elkaar liet vallen.

Michigan State basketbal is erin geslaagd precies dat te doen. Maar de Spartanen konden Zach Eddy niet tegenhouden.

De Nationale Speler van het Jaar en de Grote Tien Speler van het Jaar scoorden 32 punten met 11 rebounds en vier assists, terwijl nr. 3 Purdue een pittige MSU-poging afhield voor een 80-74 overwinning zaterdagavond in Mackey Arena voor de derde keer op rij voor de Spartanen verlies.

De Spartanen vochten en rommelden met de planken, maar konden 25 fouten niet overwinnen, waarvan 17 in de tweede helft. Purdue ging 20 voor 30 aan de lijn.

De Boilermakers (26-3, 15-3) wonnen de laatste vier in de reeks en acht van de laatste negen ontmoetingen. MSU heeft nu zeven keer op rij verloren in de Mackey Arena en heeft daar niet meer gewonnen sinds een overwinning van 94-79 op 20 februari 2014.

Tyson Walker scoorde 14 punten, zeven rebounds en vier assists voor MSU, terwijl Jayden Akins 13 punten toevoegde. Malik Hall scoorde 12 punten, terwijl eerstejaars Xavier Booker 11 punten scoorde, het hoogste seizoen. AJ Hoggard had acht punten en vier assists, maar schoot slechts 3-uit-13, terwijl de Spartanen slechts 39,1% scoorden voor de wedstrijd.

Izzo probeerde elke combinatie van grote mannen die hij kon bedenken – het mixen en matchen van Maddie Sissoko, Jackson Koehler, Carson Cooper en Booker – om Eddie te vertragen. Het werkte gedurende lange tijd. Maar de Purdue-ster gebruikte zijn voordelen op het gebied van grootte en kracht om zoemer na zoemer in de verf te krijgen. Hij beging 16 fouten in de wedstrijd, waarvan 14 tegen 20 op de vrije worplijn.

Braden Smith had 23 punten en negen rebounds, waarbij hij 4-uit-4 sloeg vanuit een 3-punts range, terwijl de Boilermakers, die ten minste een deel van een tweede Big Ten reguliere seizoenstitel op rij hebben behaald, 10-uit-20 sloegen vanaf diep in het spel. Fletcher Loyer voegde 15 punten toe, waaronder vier driepunters.

De belangrijkste dingen eerst

Izzo beloofde zijn vier grote mannen in golven in Eddie te gooien, en de Spartanen deden dat vroeg en vaak terwijl ze hun bewakers gebruikten om de 2,30 meter lange Nationale Speler van het Jaar van de Big Ten te verdubbelen – en soms te verdrievoudigen.

READ  Hawks-rapport: Collins handel 'waarschijnlijker dan ooit', Atlanta 'bedrogen' in deze Jeramy Grant-handel

Dit constante plagen wierp snel vruchten af. Hall raakte MSU's eerste driepunter nadat AJ Hoggard op de grond viel en de bal weg kon trappen voordat de schotklok afliep. Vervolgens sloeg Hall aan de andere kant de bal van Eddie weg in de verf. Jaden Akins raakte een springer op het daaropvolgende balbezit.

Een 3-pointer van Tre Holloman over Edey op de switch, kort gevolgd door drie vrije worpen van Walker nadat hij een fout had gemaakt door Lance Jones, zorgde ervoor dat de Spartanen op een 13-6 voorsprong kwamen, slechts 5:23 in de wedstrijd.

Maar een deel van de dreiging van Eddie's dubbelganger was dat Purdue openlijk om zich heen keek. Smith begon zijn schietpartij met een paar driepunters, onderdeel van een puntenreeks van negen wedstrijden voor de tweedejaars point guard.

Maar Booker gaf MSU kort een boost aan het aanvallende einde. Hoewel Izzo dacht dat Purdue Eddie niet in de 6-11 eerstejaarsstudent zou plaatsen, werd hij verlengd. Booker leverde een paar driepunters op Eddie, zijn tweede komst met 9:18 te gaan in de eerste helft, om de Spartanen hun grootste voorsprong te bezorgen op 24-16.

Toen was het Lauer's beurt om hiervan te profiteren. Fletcher, de broer van voormalig MSU-bewaker Foster Loyer, sloeg snel drie driepunters, en Eddy voegde een lay-up toe als onderdeel van een 11-2 run om de voorsprong van de Spartanen in ongeveer 7 1/2 minuut uit te wissen. Lauer's derde triple zette Purdue met een punt op voorsprong met 4:25 te gaan voor rust.

Dat, gecombineerd met het feit dat Maddie Sissoko haar tweede fout kreeg, opende de boel voor Eddy inside. Hij maakte twee fouten en stuurde Jaxon Kohler naar de bank met nog 3:05 over in de eerste helft, waarna hij een fout maakte op Booker in de verf met een duikende drop-move en nog een lay-up bij de diepe paal. Smith sloeg vervolgens zijn derde 3-pointer van de helft met 1:13 over in de eerste helft, waardoor de voorsprong van Boilermaker werd uitgebreid naar acht punten.

READ  Bronnen: Optimisme Duke QB Leonard speelt tegen Louisville

Maar Walker, die het tot de laatste minuut moeilijk had, kwam voorbij Ethan Morton voor een lay-up met nog 52 seconden te gaan in de eerste helft. Nadat hij een stop had gekregen, en twee keer een fout had gemaakt in de laatste 10 seconden omdat Purdue er twee te geven had, boorde Walker een 3-pointer naar de zoemer om MSU binnen 38-35 terug te trekken op weg naar de kleedkamer.

Walker, Hoggard en Akins sloten de eerste helft af met een gecombineerde 5-uit-19. Hoggard miste alle zeven hun schoten en Akins is 1-uit-3. Walker is 4-uit-9. MSU schoot 36,4% terwijl Purdue 56,5 sloeg. %.

Smith en Loyer sloegen samen 6-uit-8 van buiten de boog voor 21 punten, en Eddy had 10 van zijn 15 punten in de laatste 5:50, samen met vijf boards en drie assists in de eerste helft.

De Spartanen maakten slechts één doelpunt in de eerste helft en haalden een scoreboost van de bank met 16-0 – acht van Holloman en zes van Booker – wat Walker 12 punten opleverde. MSU hield de zaken ook dichtbij het bord, aangezien Purdue in het algemeen een buffer van 17-14 had, maar het 6-2 aanvallende reboundvoordeel van de Spartanen leidde tot 8-3 tweedekanspunten.

Tweede wind

Na de pauze ging Purdue's Big 3-team verder waar ze gebleven waren. De fluittonen begonnen te klinken tegen de Michigan State University.

Smith leidde de verdediging gedurende een lay-up 11 seconden in de eerste helft. Loyer volgde om 19.25 uur met zijn vierde driepunter. Toen, nadat Hall had gescoord voor de Spartanen, begon de eerste reeks één-op-één gesprekken.

Loyer liep naar de basket en Sissoko leek zijn lay-uppoging te bewaken. De ene scheidsrechter riep de doelman, terwijl de ander Sissoko riep voor zijn derde fout toen hij tijdens zijn landing het onderlichaam van Lauer tegen de grond sloeg. Na overleg gaven de scheidsrechters Purdue de bal en de basket in plaats van één vrije worp voor de fout.

Daarna was het allemaal Eddie. De grote man kreeg een tip en begon toen de vrije worplijn te bereiken. Hij scoorde negen opeenvolgende punten, waaronder een paar driepuntsacties door fouten van Cooper en Booker. Het tweede doelpunt, na een aanvallende rebound, kwam met 14:26 te spelen en zette Purdue op voorsprong, 54-39.

READ  De NFL verduidelijkt de regel die centraal staat in de Lions-Cowboys-controverse in een video die naar alle 32 teams wordt gestuurd

Die voorsprong van 15 punten – net als de vorige voorsprong van MSU – zou niet blijven duren.

De Spartanen begonnen verwoed aan hun comeback.

Akins sloeg drie vrije worpen nadat hij een fout had gemaakt door Camden Hyde, nam vervolgens een verdedigende rebound over de vloer en scoorde na een nieuwe fout op Purdue's Mason Gillis. Die zes punten waren het begin van een furieuze 16-4 run in de volgende 5:13. Hoggard sloot een lay-up af met een driepuntsspel en een driepunter in de overgangsfase nadat Hall de rebound van Edey had weggescheurd toen hij op de grond viel tussen de drie van de Spartanen.

MSU was binnen 58-55 met 9:13 te spelen. Purdue-coach Matt Painter riep een time-out af om zijn team te kalmeren. Smith haalde een 3-pointer uit een time-out om de missie van de Spartanen te onderdrukken.

De driepunter van Akins werd geblokkeerd door Mason Gillis. Vervolgens raakte Walker, na buckets van Eddy en Smith, een springer en Booker zette een dunk om via een fout op een driepuntsspel om terug te komen binnen vijf met nog 2:55 te gaan. Akins had opnieuw een lay-up met 2:24 over na een paar vrije worpen van Smith, waardoor MSU opnieuw binnen vijf minuten werd teruggetrokken.

Maar Eddie en zijn vrienden vochten tegen de Spartanen, waarbij Gillis met nog een minuut te spelen een driepunter scoorde die de score bezegelde.

Neem contact op met Chris Solari: [email protected]. Volg hem @chrysolari.

Abonneer je op de Spartan Speak-podcast om wekelijks nieuwe afleveringen te ontvangen Apple Podcast, Spotify Of waar je ook naar podcasts luistert. En ontvang al onze podcasts en dagelijkse audiobriefings freep.com/podcasts.