april 23, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gwyneth Paltrow liet me met open ogen mediteren.  Dit is wat er gebeurde.

Gwyneth Paltrow liet me met open ogen mediteren. Dit is wat er gebeurde.

Hij speelt

Ik staar in de ogen van Gwyneth Paltrow terwijl ze me zegt diep adem te halen.

De actrice zegt dat dit haar favoriete manier is om al haar meditaties te beginnen. Ik ben niet iemand die regelmatig mediteert, dus ik volg het. Vervolgens sluit ik mijn ogen, zoals zij mij heeft opgedragen, en haal opnieuw adem.

“Open je ogen en merk alle dingen in je omgeving op”, zegt ze. Ik doe. “Let nu op de lege ruimte rond die objecten. Merk op hoe deze ruimte dingen vasthoudt en alles daarin laat bestaan. Let op de ruimte ver weg van je en de ruimte die je onmiddellijk omringt, de ruimte die jou vasthoudt.”

Ik probeer het te volgen. Ik kijk naar mijn computerscherm, waarop Paltrow op Zoom verschijnt en mij en anderen leidt in een exclusieve meditatiesessie van drie minuten als onderdeel van een aankondiging van haar samenwerking met de meditatie-app. Ruimte momenten. Vanaf woensdag hebben gebruikers toegang tot begeleide meditaties zoals die onder leiding van de actrice in de app.

Ik staar naar de rest van de spullen op mijn bureau. Ik zie plakbriefjes, een nietmachine, een pennenpot – lag het mes de hele tijd onder je bureaublad?

Paltrow neemt langzame, doelbewuste pauzes tussen elk van haar zinnen. Elke pauze voelt als een leven lang, zo stil dat je een speld kunt horen vallen.

“Laat je bewustzijn je nu volledig omarmen om de ruimte overal te voelen”, zegt ze. “En als je je bewust wordt van deze allesomvattende, alomtegenwoordige ruimte die alles in je buitenwereld laat bestaan, merk dan op dat als je je ook bewust wordt van een soortgelijk gevoel van ruimte binnenin jezelf, de ruimte die alles in je innerlijke wereld toestaat om te bestaan. wees de ruimte van je eigen bewustzijn. Probeer het niet te vangen. Wees gewoon bij haar, op dat moment van ruimte.”

READ  Amazon wil dat je gaat betalen voor Alexa

Of wat? je hebt me verloren. De enige ruimte die ik voel, is in mijn maag, waar ik zin heb in koffie. Het is duidelijk dat ik nog een lange weg te gaan heb voordat ik de sereniteit op Paltrow-niveau bereik. De kalme, onopvallende houding van de CEO van Goop is bijna net zo goed een kenmerk van haar merk geworden als de exotische (en dure) wellnessproducten van haar bedrijf Goop.

Helaas ben ik Paltrow niet. Ik word gemakkelijk onrustig. In gedachten loop ik altijd to-do lijstjes af. Als ik een aantal minuten zonder stimulatie blijf, word ik angstig. Overdenken is mijn handtekening.

Maar volgens Paltrow, en volgens Moments of Space-oprichter Kim Little, die zich bij haar voegde voor dit webinar, is dit wat mensen zoals ik nodig hebben: mediteren met onze ogen open. Ze zeggen dat zelfs een klein beetje een groot verschil kan maken.

“Mijn meditatieleraar zei tegen mij toen ik aan het leren was: ‘Zelfs tijdens een ondiepe duik word je nat’”, zegt Paltrow. “Dus wat mij altijd bijblijft, is dat het de moeite waard is om te doen. Het is de moeite waard om te gaan zitten. Het hoeft niet op monniksniveau, twee uur lang of geïnspireerd te zijn. Het is gewoon gaan zitten en proberen het te doen. “Wij zullen er profijt van hebben.”

meer: Gwyneth Paltrow onthult het ‘raarste gezondheidsding’ dat ze ooit heeft gedaan: rectale ozontherapie

Waarom mediteren met open ogen?

Wanneer de meeste mensen aan meditatie denken, stellen ze zich waarschijnlijk voor dat mensen rustig op matten zitten, met hun benen over elkaar en hun ogen gesloten.

READ  Apple introduceert nieuwe iPad en iPad Pro met snelheidsverbeteringen

Hoewel dit één manier is om dit te doen, is het niet de enige manier. Murray Heidari, meditatie-expert en oprichter van experimenteel muziekbedrijf MindReizenVormen van meditatie waarbij je je ogen open moet houden, bestaan ​​al zo lang als meditatie zelf, zegt hij.

De voordelen van mediteren met je ogen open zijn onder meer een groter bewustzijn van jezelf in relatie tot je omgeving, zegt Haidari, eraan toevoegend dat dit een gevoel van verbondenheid met de omgeving creëert dat niet gemakkelijk toegankelijk is via andere vormen van meditatie.

“Je bent niet geïsoleerd met je ogen dicht in een innerlijke wereld”, zegt hij. “Je bent feitelijk bezig met en communiceert met de wereld om je heen, en dan moet je echt inspelen op hoe je bewustzijn ontstaat.”

Het maakt meditatie ook minder moeilijk voor beginners zoals ik, die zich zorgen maken dat ze te gemakkelijk afgeleid worden om ‘goed’ te mediteren.

Paltrow – een Oscar-winnende actrice, moeder en CEO – noemt meditatie met open ogen een ‘game-changer’ in haar drukke leven, waardoor ze ‘eenheid’ kan vinden te midden van de chaos.

“Elke dag kan ik hier en daar een paar minuten stelen”, zegt ze. “Ik kan in mijn kantoor zijn. Ik kan door de gang lopen. Ik kan op Zoom zijn – niet beledigend bedoeld – en ik kan mediteren. Ik merk dat dit de resultaten van wat meditatie doet echt verdiept.”

Hoe te mediteren: Begin met een dagelijkse mindfulness-oefening waardoor je je zen voelt

Ben jij net als Gwyneth Paltrow?

Tegen het einde van Paltrow's drie minuten durende meditatievoorbeeld kan ik niet zeggen dat ik eenzaamheid heb gevonden, maar ik voelde me kalm. Ik voelde mijn hartslag langzamer en mijn ademhaling dieper. Ik voelde me tegelijkertijd ontspannen en energiek.

READ  Nintendo Indie World wordt deze week uitgezonden

Dit alles kan natuurlijk alleen maar in mijn hoofd zitten. Maar goed, als ik me door het placebo-effect beter voel, wat is daar dan het probleem mee? Voor de eerste keer neem ik het.

Paltrow zegt dat regelmatige meditatie diepgaande resultaten kan opleveren. Ze leerde twaalf jaar geleden mediteren en het is de afgelopen vier jaar haar ochtendritueel geweest. Ze zegt dat het haar heeft geholpen het leven op een andere manier te zien.

‘Dit is allemaal een soort illusie,’ zegt Paltrow, ‘en we raken verstrikt in atomen, moleculen en materialisme.’ “Als ik dat in de meditatie los kan laten, brengt het mij veel troost en geluk, denk ik, omdat ik mij zo verbonden voel met iets dat groter is dan ikzelf en mijn eigen gedachten en mijn eigen ego.”

Misschien heeft meditatie met open ogen mij deze ervaring nog niet gegeven. Maar wie weet? Als je volhoudt, zul je dat misschien ooit wel doen. Dankzij Paltrow zijn mijn ogen nu open voor die mogelijkheid.

Gwyneth Paltrow doet aan 'olietrekken': Wat is het en moet je het doen?