mei 4, 2024

Frankrijk kwalificeerde zich voor Euro 2024 na het verslaan van het Mbappé-duo in Nederland

Kylian Mbappé hielp Frankrijk de kwalificatie voor het EK van volgend jaar te bezegelen met een perfecte zesde overwinning in Groep B met een 2-1 overwinning op Nederland op vrijdag.

Gepubliceerd op:

1 minuut

De 24-jarige aanvoerder van Frankrijk was uit vorm nadat hij er niet in slaagde te scoren in vier wedstrijden voor Paris Saint-Germain vóór de wedstrijd van vrijdag in de Johan Cruijff Arena, maar internationale dienst maakte al snel een einde aan de doelpuntendroogte.

Mbappé scoorde in de zevende minuut toen Jonathan Klaas Lutsharel Geertruda versloeg met een voorzet vanaf rechts die langs Brighton-doelman Bert Verbruecken ging en daarmee zijn debuut maakte voor Nederland.

Het was Mbappé’s 41e internationale doelpunt, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met de Franse legende Michel Platini. De topscorer aller tijden van Frankrijk, Olivier Giroud, kwam in de tweede helft van de bank, maar kon zijn totaal van 54 doelpunten niet vergroten.

Mbappe verdubbelde de voorsprong in de 53e minuut toen hij passes uitwisselde met Adrien Rabiot aan de rand van het Nederlandse strafschopgebied voordat hij een schot langs Verbruggen krulde.

Feyenoord-middenvelder Kwilindski Hartmann maakte zijn eerste volledige internationale optreden en maakte er na 10 minuten 2-1 van toen hij de Franse doelman Mike Mignon bij de eerste paal versloeg. Het was het eerste doelpunt van Frankrijk, tweede op het WK, in de kwalificatie.

Door de tweede nederlaag tegen Frankrijk in de kwalificatie staat Nederland op de derde plaats, achter Griekenland, dat vrijdag met 2-0 versloeg tegen Ierland en daarmee opschoot naar de tweede plaats.