mei 8, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Euro Hockey Kampioenschap Duitsland 2023: Nederland wint vierde titel op rij

Titelverdediger en Olympisch kampioen Nederland versloegen België met 3-1 in de damesfinale. Europees kampioenschap hockey 2023 Op 26 augustus (zaterdag) in Mönchengladbach, Duitsland

De Hockey De krachtpatser won hun 12e Euro Hockey-titel, wat hun dominantie op het continent onderstreepte. Sinds het openingstoernooi in 1984 zijn Duitsland en Engeland de enige andere twee landen die de titel hebben gewonnen.

De Nederlanders kwamen al vroeg op voorsprong door binnen de eerste vijf minuten van de wedstrijd twee doelpunten te maken. Marijn Wien De eerste klap viel twee minuten na een venijnig gevecht in de cirkel om een ​​vliegende start.

Freak MosHij ontving de bal in de cirkel en verdubbelde vervolgens de voorsprong van Nederland met een aanval in de vijfde minuut.

De Belgen deden er goed aan het bloeden te stelpen met een verbeterde defensieve inspanning om te voorkomen dat de Nederlanders er met de wedstrijd vandoor zouden gaan. Hun gevecht kwam laat in het tweede kwart Abhi Ray De achterstand werd met een doelpunt verkleind in de 23erd min.

Maar de viervoudig Olympisch kampioenen bleken te sterk voor hun buren en heroverden de status quo met eer. Jusje Burke Afleiding van doel na drie minuten. Oranje ging de rust in met een 3-1 voorsprong op België.

Het kussen met twee doelpunten was onaantastbaar voor de Belgen terwijl ze worstelden om door de ondoordringbare verdedigingslinie van Nederland te breken. De Belgen waren ook hun eigen ergste vijanden, en ze veranderden niet toen ze in de cirkel zaten.

De Nederlanders vielen uit met hun vierde opeenvolgende EK hockeytitel. Dit leverde Parijs 2024 hun quotumplaats voor het Nationaal Olympisch Comité (NOC) op. NOC’s hebben de exclusieve bevoegdheid om hun respectieve landen en atleten op de Olympische Spelen te vertegenwoordigen. Het hangt ervan af of hun NOC hen selecteert om hun vertegenwoordiger op Parijs 2024 te vertegenwoordigen.

READ  'Nederlands open slaapkamerraam voor frisse lucht ook in de winter'

Als gastheer van Parijs 2024 heeft Frankrijk al een plek veiliggesteld in zowel de heren- als de damesevenementen op de volgende Olympische Spelen.