maart 3, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Nederlands open slaapkamerraam voor frisse lucht ook in de winter’

‘Nederlands open slaapkamerraam voor frisse lucht ook in de winter’

Mayumi Konishi komt van het eiland Kyushu in Japan. Hij kwam voor het eerst naar Nederland toen hij een team van junior tennissers coachte. Hij woont nu in Amsterdelvin, is gek op frietjes met Mayo en wil kickbokser Ernesto Houst ontmoeten.

Hoe ben je in Nederland terechtgekomen?
Ik kwam hier in 2004 voor een junior tennisreis. Ik was met een groep spelers tussen de acht en tien jaar oud, van wie de meesten de beste in Japan zijn. We kwamen twee weken naar Europa en verbleven op Wimbledon om de wedstrijd te bekijken. Ik dacht: ‘Wauw, Nederland is een goed land.’ Veel dingen waren anders voor Japan. Daarom besloot ik hierheen te komen.

Toen ik hier in 2004 kwam, bleef ik drie jaar voordat ik naar Japan verhuisde. Toen, vijf jaar later, verhuisde ik voor een jaar naar Barcelona in Spanje en uiteindelijk kwam ik in 2013 terug naar Nederland.

Hoe beschrijf je jezelf – een buitenlander, een minnaar, een immigrant, een international?
Ik zal buitenlanders kiezen. Ik werk hier als tenniscoach.

Hoe lang ben je van plan te blijven?
Nou, echt, ik hoop dat ik elk moment kan vertrekken. [laughs]

Spreek je Nederlands en hoe heb je dat geleerd?
Nee, helaas heb ik dat niet gedaan. Ik praat een beetje – Klein PJ. Ik probeerde Nederlands te leren en te vangen, maar het lukte niet. Niet zeker waarom. Ik ben in drie seizoenen drie keer naar de taalschool geweest in Amsterdam. Ik heb ook persoonlijke lessen. Ik kan op Nederlands rekenen en Nederlands horen, maar niet goed spreken.

READ  Nederland stuurt vijf F-16’s naar Roemenië om Oekraïense piloten op te leiden

Wat is jouw favoriete Nederlandse ding?
Mijn meest favoriete Nederlandse eten roosteren Met mayo en pindasaus. Mijn andere favoriete ding is fietsen. Alles is hier vlak en je hebt fietspaden door het hele land. Ik kan overal veilig op de fiets heen. In Japan hebben we erg smalle wegen en het is niet comfortabel of goed om te fietsen. Maar er zijn hier meer motorrijders dan automobilisten.

Hoe ben je Nederlander geworden?
Als ik werk, als ik met Nederlandse coaches praat, zijn ze heel eenvoudig en open in hun benadering. Ik vind het leuk. Mensen lachen altijd veel. Ik heb het gevoel dat ik nu meer lach. Dit soort dingen zijn totaal anders dan in Japan.

Welke drie Nederlanders (dood of levend) zou je willen ontmoeten?
Kiki Bertens.
Hij was een tennisser, maar stopte vorig jaar met spelen, denk ik. Ze is een van de beste Nederlandse vrouwelijke atleten. Toen ze stopte met tennissen zei ze: ‘Weet je, dit is niet het enige tennis in mijn leven.’ Ik vond het leuk. Toen ik stopte met tennissen, zou ik iets anders gaan doen.

Ernesto Gastheer. Hij is een kickbokser. In Japan hebben we K1, wat een combinatie is van kickboksen, judo en alles. Toen ik Ernesto voor het eerst zag, herinnerde het me eraan. Ik was echt betrokken bij zijn voetenwerk. Daar wil ik hem een ​​compliment over maken.

Boeing-slot. Hij is de CEO van Ocean Cleanup. Hij is geweldig. Toen hij 16 of 17 was, begon hij bewust plastic uit de zee te verzamelen. Hij organiseerde alles en bouwde een machine om plastic op te vangen. Ik wil hem ontmoeten omdat ik in mijn land, Miyazaki, de zee heb schoongemaakt. Het is een stad aan de kust. Ik deed het zelf en met de hand, maar ik kon geen betere manier bedenken om het te doen. Ik hoopte dat iemand anders het zou doen, het bleek de Nederlander te zijn. Hij is geweldig.

READ  Koran gescheurd tijdens extreemrechtse demonstratie in Nederland

Wat is je beste reisnotitie?
Ik denk dat mensen naar Tulip Farm moeten gaan en de windmolen moeten zien. Er staat een molen in Amsterdam, maar ik ben er nog nooit in geweest. Ik raad aan dat ze Kyugenhope in de buurt van Liz bezoeken. De Zaanse Schans heeft ook windmolens. Ik neem meestal mensen daar omdat het zo dichtbij is.

Vertel ons iets geweldigs dat je over Nederland hebt gevonden.
Ik sta voor veel verrassingen toen ik voor het eerst naar Nederland kwam. In het begin waren de Nederlanders lang, heel anders dan ik, en in Japan werd ik niet als zo klein beschouwd. Ik ben 168 cm lang en als ik daar op straat sta, sta ik langer dan alle anderen. Dit is dus een andere wereld voor mij.

Als mensen thuis slapen, zelfs in de winter, staan ​​de ramen open. Toen ik hier voor het eerst kwam, moest ik een kamer delen. Ik zei: ‘Waarom open je de ramen in de winter?’ Ik kreeg te horen ‘dit is voor schone lucht’. Wat? Dat was een verrassing.

Als Nederlanders dan naar de supermarkt gaan, maken ze altijd een grote winkel. Dat verbaast me zo. Ze kopen twee liter melk, vijf zakken brood en dergelijke. In Japan is het gebruikelijk dat je elke dag naar de markt gaat en alleen bepaalde artikelen koopt. Maar ik woon hier al bijna 10 jaar en nu doe ik hetzelfde.

Als Nederland nog 24 uur had, wat zou je dan doen?
Ik zou met vrienden op de fiets naar een muziekclub gaan om wat te drinken en te dansen op goede muziek.

READ  Tafel-LNG-tankers op weg naar Groot-Brittannië, België en Nederland

Leer er meer over Konishi Sports door Website.

Mayumi sprak met Brandon Hartley.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Dankzij uw financiële hulp hebben we onze berichtgeving over de coronacrisis in de avonduren en weekenden kunnen uitbreiden en u op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers kunnen we je geen eerlijk en accuraat nieuws en features geven over Nederlandse zaken. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog niet gedoneerd, maar wilt u dit wel graag doen, Dit kan via Ideal, Creditcard of PayPal.