april 29, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Door de halve finale van het EK te winnen, versloeg Spanje Nederland opnieuw in een wereldfinale

Spanje en Nederland keren terug naar de WK-finale door de halve finale van het EK te winnen

Spanje en Nederland ontmoeten elkaar in de finale van opnieuw een dameswaterpolotoernooi, dit keer op het EK. in Eindhoven.

Spanje versloeg Griekenland donderdag met 13-5 in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Nederland versloeg Italië met 7-6.

Oranje versloeg Spanje met 7-6 in hun groepswedstrijd in Fukuoka en won met 12-12 (5-4) in een penalty shootout om de tweede wereldtitel van het land te winnen.

Martina Terre Verstikte de Grieken in het Spaanse net met 11 reddingen op 16 schoten. Hij hielp Spanje na één kwart aan een 4-1-voorsprong, waar ze nooit meer achterom keken.

Tien spelers scoorden voor Spanje. Judith Forca Hij leidde de weg met drie doelpunten. Beatriz Ortiz Twee keer berekend.

De Nederlanders en Italianen schreven een klassieker. Sabrina van der Sloots Het doelpunt bezorgde Nederland een 7-5 voorsprong met nog 1:54 te gaan, de eerste voorsprong met meerdere doelpunten voor beide partijen. Roberta Bianconi Na 70 seconden antwoordde hij Simone von de Gratz In de laatste minuut miste hij de kans om de wedstrijd te bevriezen. Prei Roos Kwam met een sleutelblok om succes te garanderen.

Van der Sloot, Van de Kraats et al Martje Keuning Ieder scoorde tweemaal en Van der Sloot voegde een assist toe. Laura Kunst Acht stops gemaakt tussen de palen. Oranje blokkeerde zeven schoten, terwijl Italië zes van de 28 schoten scoorde.

Zes verschillende Italianen scoorden. Sylvia Avegno Had een doelpunt en een assist. Caterina Pancelli Acht reddingen gemaakt.

READ  Nederland is niet langer het veiligste, stilste dorp van Europa; De politiechef wordt beschuldigd van georganiseerde misdaad

Frankrijk versloeg Kroatië met 12-10 in het klassement 5-8, dankzij elk drie doelpunten. Orsolya Hertzka En Emma Verneaux Bespaart nog eens 12 Mia Raigra. Hongarije versloeg Groot-Brittannië met 21-5 en veroverde de vijfde plaats. Rita Kestelly doelen.

Daarmee staat Kroatië op de slotdag van het toernooi vrijdag op een gedeelde zevende plaats met Groot-Brittannië.

Duitsland versloeg Tsjechië met 15-12 en eindigde als 11e met 5 doelpunten per stuk. Belen Vosberg En Geza Deke. Hiermee versloeg Israël Servië met 13-12 en pakte de negende plaats Door Maria Mia Pokachenko Het doelpunt viel met nog 45 seconden te gaan in het vierde kwart, nadat Israël tweemaal achter stond.