maart 2, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Post vroeg mij om vrijwillig te vertrekken. Ik zal.

Ik heb nooit tijd gehad voor die mensen die zeggen dat iemand op een feestje vragen wat hij voor de kost doet verraderlijk oppervlakkig, waardeloos en sycofantisch is; Washington iets. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de banen van mensen.

Er was geen baan die mij meer interesseerde dan de mijne. Daarom lijkt het zo vreemd om te zeggen dat mijn baan ten einde loopt.

U heeft misschien gehoord dat de Washington Post een financiële crisis van ongeveer 100 miljoen dollar heeft, en om geld te besparen biedt zij buy-outs aan aan honderden werknemers in de hoop dat 240 van hen er een zullen krijgen. Ik heb de e-mail in oktober ontvangen. De onderwerpregel was: “U komt in aanmerking voor een vrijwillig scheidingspakket.”

Ik heb besloten vrijwillig uit elkaar te gaan

Dit is niet de laatste column die ik schrijf, die komt later deze maand. Dit is een column waarin ik doe wat ik zo vaak in deze ruimte heb gedaan: lezers uitnodigen om mijn werk voor mij te doen. Je bent zo goed in het plaatsen van je meningen en ervaringen (over alles, van populaire beroemdheden tot slechte grammatica) dat ik ernaar uitkijk om weer met je door te klikken. Ik wil horen van mensen die hun baan hebben verlaten waar ze van hielden en iets zijn gaan doen waar ze (hopelijk) net zoveel van hielden.

Eerlijk gezegd – en ik ben in deze column nooit eerlijk geweest – maak ik me een beetje zorgen over wat ik nu ga doen, over wat ik ga doen Hij is de volgende. Ik weet dat dit deels te wijten is aan ijdelheid. Ik ben bang dat ik mezelf te veel van mijn identiteit op mijn werk heb laten baseren. Wat blijft er van mij over zonder mijn baan?

READ  Werknemers van Anheuser-Busch bereiden zich voor om te staken in alle Amerikaanse brouwerijen

Het is natuurlijk niet zo dat mensen bij de kassa in de supermarkt om mijn handtekening vragen, maar zelfs als mensen nog nooit van mij hebben gehoord – en de meesten van hen ook niet! – Ze hoorden over de Washington Post. Ik lees het zelf al sinds ik een kind was. Ik was er trots op om onder de vlag van de krant uit mijn geboortestad te varen. Door hier te werken heb ik allerlei interessante mensen kunnen ontmoeten en interessante plaatsen kunnen bezoeken. En ik heb nooit gratis pennen en notitieboekjes willen gebruiken. Zal het allemaal verdwijnen, als tranen in de regen?

Mijn werk heeft mijn leven structuur gegeven. Ik denk dat dit voor elke baan geldt, maar vooral voor deze. Sinds 7 maart 2004 weet ik dat ik bijna elke doordeweekse ochtend een column zal schrijven en bijna elke doordeweekse middag enkele verslagen voor een toekomstige column zal voorbereiden.

Wetende dat ik gewoon Als ik dat doe, voel ik me onrustig. Ik herinner me een column die ik jaren geleden schreef over de laatste vuurpaarden in Washington. Toen ze werden vervangen door brandweerwagens, werden honderden paarden in de wei gezet. Ze konden niet worden omgeschoold voor ander werk, omdat ze gek werden als ze een bel of alarm hoorden. Ze brachten hun leven door met het reageren op klokken. Ze konden niet plotseling stoppen.

Ik heb het geluk dat ik deze baan kan verlaten zonder te weten wat ik hierna ga doen – of dat ik iets anders ga doen dan Netflix kijken. (Ik wilde Amazon Prime zeggen, maar dan zou ik de oprichter van Amazon moeten aanwijzen Jeff Bezos Eigenaar van The Washington Post en interim-CEO Patty Stonesifer Hij zit in de raad van bestuur van Amazon.)

READ  De olieprijzen dalen omdat de lockdowns in China de vraag doen toenemen

Ik verkeer in een veel betere positie dan mijn jongere collega’s die moeten beslissen of ze een overname willen accepteren zonder het loon en pensioen waar ik recht op heb als iemand die hier al 34 jaar werkt. Ik leef met ze mee, net als met iedereen die tegenwoordig een carrière in de journalistiek probeert op te bouwen.

Eerlijk gezegd begin ik de laatste tijd te denken dat ik het rustiger aan moet doen. Ik weet nog dat ik dacht hoe oud mijn voorganger was Bob Levy Toen nam hij in 2004 de overname over en nam ik deze column over. Bob was 58, ik was 61.

Het zou echter raar zijn om iets te zien/over iets na te denken/je ergens over af te vragen en geen plek te hebben om het neer te zetten. Ze zeggen dat een niet-onderzocht leven niet de moeite waard is. Is ongeformatteerde observatie de moeite waard? Zou ik, nadat ik het stopcontact had beroofd, monologen van 800 woorden gaan afleveren aan de ontbijttafel, aan de hond, aan vreemden in de metro?

Ik vraag me dus af: wat heeft hij gedaan? Jij Doen? Hoe ben je van werken naar… niet werken gegaan? Heeft u geprobeerd uw werkdagen te verkorten? Ben je een compleet nieuwe richting ingeslagen? Ben je naar Peru gereisd en deelgenomen aan een ayahuasca-ceremonie in de hoop de illusie van jezelf te vernietigen?

Stuur uw ervaringen – met “The Retiring Kind” in de onderwerpregel – naar mij op [email protected]. Mogelijk deel ik uw feedback in een toekomstige column. Maar niet te ver in de toekomst. Ik heb nog maar een paar weken.

READ  Signet, eigenaar van Zales, koopt online sieradenmerk Blue Nile

We zijn halverwege de Washington Post ‘Helping Hand’-campagne van dit seizoen. Heeft u al gedoneerd? Om meer te lezen over onze liefdadigheidspartners – Brood voor de stad, Een plaats van vriendschap En Maryams keuken – Bezoek posthelpinghand.com. Bedankt.