april 29, 2024

Dassennieuws: 3 tips van 76-75 overwinning op Purdue

De Wisconsin Badgers versloegen de Purdue Boilermakers met 76-75 in verlengingen in de halve finales van het toernooi. Grote Tien Kampioenschap op zaterdag dankzij een matchwinnaar van Max Kleismet in een spannende klassieker.

Met de overwinning gaan de Badgers door naar de toernooifinale, waar ze het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd Illinois Fighting Illini vs. Nebraska Cornhuskers, die zondag om 14.30 uur op het programma staat.

Aanvallend schoot Wisconsin 43,2 procent vanuit het veld en 21,9 procent vanuit drie spelers, wat genoeg plays maakte om te winnen, waarbij Chucky Hepburn de leiding had met 22 punten.

Verdedigend hielden de Badgers stand ondanks het toestaan ​​van 32 vrije worpen, waardoor Purdue op 45,1 procent van het veld en 31,3 procent van diep bleef.

Hier zijn drie conclusies uit de 76-75 overwinning van de Badgers op de Purdue Boilermakers.

verdediging

Omdat Wisconsin het soms moeilijk had, zowel vanuit het veld als met driepunters, moesten de Badgers op hun verdediging vertrouwen om de hele wedstrijd op koers te blijven.

Wisconsin kende aanvallend een trage start en miste elk van de eerste vijf driepunters, waardoor Purdue gedwongen werd om vroeg op voorsprong te komen.

Maar, vergelijkbaar met de Northwestern-wedstrijd op vrijdag, kwamen de Badgers op een 11-2 run om hun eerste voorsprong in de wedstrijd te nemen, omdat Purdue in dat traject geen aansluiting kon maken op een aantal drieën.

Wisconsin gedijt op momentumschommelingen en dit spel was niet anders, toen de Badgers verdediging in aanval veranderden om een ​​grote run te maken.

De Badgers hielden Purdue uiteindelijk op slechts 1/8 van drie in de eerste helft, wat een integraal onderdeel was van het vasthouden van de Boilermakers op 36 punten, aangezien de laatste in de eerste helft 18 vrije worppogingen had.

READ  WSU-president bereidt herschikkingsbewegingen voor vanuit 'slechte plek'

De tweede helft was echter getuige van een duidelijke schittering in de defensieve inspanningen, vooral aan het begin van de tweede helft.

Terwijl Purdue de bal goed schoot, was Wisconsin in staat om elf balomzetten af ​​te dwingen, terwijl hij de Boilermakers puntloos hield gedurende een periode van 5:20, waarin ze zes balomzetten afdwongen, waardoor ze in het spel bleven, ondanks enkele aanvallende problemen.

Wat nog belangrijker is, is dat Wisconsin een manier vond om tot het einde van de regelgeving bijna niet zoveel fouten te maken, toen ze daartoe gedwongen werden, waardoor Purdue wegbleef van de vrije worplijn.

De Badgers hadden enkele nadelen, aangezien Purdue zijn driepuntsschot vond, 4/6 vanuit de diepte schoot, terwijl hij 12/23 vanuit het veld schoot.

Maar dat traject van vijf minuten redde Wisconsin op een moment dat hun aanval het moeilijk had, waardoor de Badgers erin bleven om een ​​kans op de overwinning te behouden.

In de verlenging waren er van alle vrije worpen van Purdue, die tien pogingen op de doellijn hadden, negen, terwijl de Boilermakers alle drie hun veldpogingen misten.

Moeilijkheden

Het verschil in vrije worpen was een groot onderdeel van de wedstrijd van zondag, waardoor de Boilermakers op afstand bleven en eindigden met 32 ​​pogingen vanaf de doellijn, vergeleken met negen voor de Badgers.

Zach Eddy was de grootste begunstigde, want hij maakte 19 schoten en sloeg 14 van zijn vrije worpen.

Maar de Badgers werkten tegen een snel fluitsignaal in, waardoor Nolan Winter, Tyler Wahl en Steven Kroll gedwongen werden een fout te maken, waardoor Wisconsin het grootste deel van de verlengingen Carter Gilmore als hun centrum moest spelen.

READ  David Vassegh's reis langs de Brewers Slice heeft een schokkend einde

Tijdens alle vrije worppogingen bleven de Badgers echter stevig in de mix, waarbij ze Purdue's doelpunt op de doellijn evenaarden met koppelingsschoten langs de lijn, tot aan het laatste fluitsignaal.

Overtredingen zijn altijd controversieel geweest als de Badgers het opnemen tegen de Boilermakers, en zondag was dat niet anders, maar het belangrijkste is dat Wisconsin een manier heeft gevonden om de storm te doorstaan ​​met al hun verschillende opstellingscombinaties.

Geconfronteerd met blessures, waarbij Tyler Wahl en John Blackwell zichtbaar last hadden van kniepijn, en Chucky Hepburn nog steeds last had van kniepijn, vonden de Badgers nog steeds een manier om te zegevieren in een onvoorspelbare omgeving, door een vijand te verslaan die hen dit seizoen twee keer had overtroffen.

Wisconsin schoot de bal niet goed, wat cruciaal was in de wedstrijd, aangezien ze slechts 7/32 (21,9 procent) van hun drieën maakten.

Zelfs AJ Storr had moeite met zijn efficiëntie, vooral in de tweede helft, waar hij 3/12 scoorde, maar de Badgers pakten niettemin hun grootste overwinning van het jaar en leidden hen naar de Big Ten Tournament Finals.

Chucky Hepburn

Er kan niet genoeg worden gezegd over de prestatie van Chucky Hepburn, aangezien de Badgers-guard zaterdag de beste speler van het team was.

Terwijl hij te maken had met een knieprobleem dat ernstig genoeg was om de wedstrijd van vrijdag tegen de Northwestern Wildcats te missen, slaagde Hepburn erin de moeilijke 38 minuten vol te houden en scoorde een teamhoge 22 punten op 9/12 vanuit het veld.

Later, terwijl Storr moeite had om aansluiting te vinden bij schoten, wendden de Badgers zich tot Hepburn, die liet zien dat hij nog steeds een doelpuntenmaker kon zijn als zijn team dat nodig had.

READ  Suns-ster Kevin Durant keert terug door 16 punten te scoren in zijn homerun-debuut

Het grootste deel van zijn aanvallende productie kwam in de tweede helft, toen Hepburn in die periode 14 punten scoorde bij 6/8 schieten, terwijl hij drie belangrijke steals pakte.

Nu de wedstrijd volgens de regels op het spel stond, callde coach Greg Gard een prachtige actie, die ertoe leidde dat Hepburn een één-op-één kans kreeg toen hij voorbij Braden Smith kwam en een gelijkspel scoorde terwijl de zoemer klonk.

Vervolgens dwong Hepburn in de verlenging een belangrijke omzet af op Braden Smith met nog 21 seconden te gaan, terwijl hij hem 30 meter achtervolgde voordat hij een aanvallende fout maakte toen de Purdue-keeper het middenveld overstak, waardoor Wisconsin de bal één punt achterliet om de wedstrijd te beëindigen.

Max Klesmet leverde uiteindelijk echter het dodelijke schot af, waarbij hij een floater over Zach Eddy reed en sloeg met nog iets minder dan vijf seconden te gaan om de overwinning voor de Badgers te bezegelen en hen naar de finale van het Big Ten Tournament te sturen.

Hepburn zei na de wedstrijd in Northwestern vol vertrouwen dat niets hem ervan weerhield om tegen Purdue te spelen.

Hij speelde niet alleen, maar de Badgers-bewaker vocht 38 minuten lang met hart en ziel, en Wisconsin had elke minuut van die inspanning nodig om deze wedstrijd te winnen.