Bij de bel: Indiana 70, Maryland 60 - In het auditorium

Bij de bel: Indiana 70, Maryland 60 – In het auditorium

Snelle gedachten over de 70-60 overwinning op Maryland:

hoe is dat gebeurt

Indiana was wankel om de Big Ten-kwartfinale van vrijdag tegen Maryland in het United Center te beginnen. De Hoosiers maakten hun eerste vijf schoten en snelden in de eerste drie minuten naar een voorsprong van 11-5. Maar Maryland, vastbesloten om het tempo te vertragen, begon te vertragen door IU het veld in te dwingen. En de Terps begonnen 3-pointers te maken toen IU shooters op de perimeter verloor. Donta Scott klopte Maryland’s zesde driehonkslag van de helft om de stand op 30-22 te brengen met 5:32 over. Indiana reageerde echter met een punt van 10-4 om er bij rust een tweepuntswedstrijd van te maken. De belangrijkste factor bij de pauze was 3-punts schieten. Maryland sloeg 6 uit 13 en Indiana sloeg 1 uit 3. De Hoosiers versloegen Maryland met 20-10 in de verf in de eerste 20 minuten.

Nadat Maryland een voorsprong van 7 punten had genomen op 41-34 om de tweede helft te openen, reageerde Indiana met een run van 12-3 om een ​​voorsprong van 46-43 te claimen in de U-12 media time-out. De Hoosiers breidden de voorsprong uit naar acht op een paar vrije worpen van Trayce Jackson-Davis met nog 10:31 te spelen en vervolgens naar 11 om 9:36 op de driepunter van Tamar Bates. de Hoosiers met Donald Curry’s 3-pointer met 9: 01 over. Nadat de bucket van Hakeem Hart er 54-48 Indiana van had gemaakt, nam Mike Woodson een time-out van 8:20 om te gaan. De Hoosiers reageerden door de voorsprong uit te breiden naar 10 op een 61-51 run in media-time-outs. De Terps hadden zes punten op 3:27 en 2:38, maar Indiana reageerde elke keer. Jalen Hood-Scheveno bezorgde Indiana een voorsprong van 9 punten met nog 2:06 over. Maryland zal onderweg niet dichter dan zeven punten komen, aangezien de Hoosiers zaterdag doorgingen naar de halve finale van het Big Ten Tournament tegen Penn State.

READ  Nu de Timberwolves de kampioenen verslaan, is er (voorlopig) een nieuw favoriet team in de NBA

Buitengewone prestatie

Jackson-Davis leidde Indiana met 24 punten, negen rebounds, zeven assists, vier geblokkeerde schoten en drie geblokkeerde schoten in 38 minuten. Hood-Scheveno speelde alle 40 minuten en eindigde met 19 punten, zes rebounds, drie geblokkeerde schoten en twee assists.

Opmerkelijke statistieken

De verdediging van Indiana was uitstekend in de tweede helft en hield Maryland op 26 punten na 8-uit-32 schoten vanaf het veld. De Terrapins scoorden slechts 0.839 punten per balbezit in de laatste 20 minuten.