juni 19, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

TODAY - Season 72

Scarlett Johansson heeft OpenAI gevraagd haar stem niet te gebruiken, en daar is ze sowieso niet blij mee

“Afgelopen september ontving ik een aanbod van Sam Altman, die mij wilde inhuren om het huidige ChatGPT 4.0-systeem in te spreken. Hij vertelde me dat hij vond dat ik door het systeem in te spreken de kloof tussen technologiebedrijven en makers kon overbruggen en consumenten kon helpen voel me op mijn gemak bij de seismische verschuiving in relatie tot mensen en intelligentie.’ Kunstmatig Hij zei dat hij voelde dat mijn stem troostend zou zijn voor mensen.

Na lang nadenken en om persoonlijke redenen heb ik het aanbod afgewezen. Negen maanden later merkten mijn vrienden, familie en het grote publiek hoezeer ik leek op het nieuwste systeem genaamd “Sky”.

Toen ik hoorde dat de demo werd uitgebracht, was ik geschokt, boos en vol ongeloof dat meneer Altman met een stem zou gaan die zo griezelig veel op de mijne klonk dat zelfs mijn beste vrienden en de media het verschil niet konden zien. De heer Altman liet zelfs doorschemeren dat de gelijkenis opzettelijk was, door één woord ‘zij’ te tweeten – een verwijzing naar de film waarin ik een chatsysteem uitte, Samantha, die een intieme relatie aangaat met een mens.

Twee dagen voordat de bètaversie van ChatGPT 4.0 werd uitgebracht, belde de heer Altman mijn agent en vroeg me om er nog eens over na te denken. Voordat we konden communiceren, was het systeem geïnstalleerd.

Als gevolg van hun daden werd ik gedwongen een juridisch adviseur aan te stellen, die twee brieven schreef aan de heer Altman en OpenAI, waarin hij uitlegde wat ze hadden gedaan en hen vroeg om het exacte proces te beschrijven waarmee ze het ‘Sky’-geluid creëerden. Bijgevolg stemde OpenAI er met tegenzin mee in om het ‘Sky’-geluid te verwijderen.

READ  Cardi B, McDonald's Offset-deal maakt sommige franchisenemers van streek, zegt dat het niet gezinsvriendelijk is

In een tijd waarin we allemaal worstelen met deepfakes en het beschermen van ons imago, ons werk en onze eigen identiteit, geloof ik dat dit vragen zijn die absolute duidelijkheid verdienen. Ik kijk uit naar een oplossing in de vorm van transparantie en passende wetgeving om de bescherming van individuele rechten te helpen waarborgen.