april 30, 2024

Score van Duke vs North Carolina, afhaalmaaltijden: Tar Heels bederft de laatste Koch-thuiswedstrijd met Blue Devils van streek

North Carolina heeft zaterdag de laatste wedstrijd van Duke-coach Mike Krzyzewski in het Cameron Indoor Stadium verwend met een overwinning van 94-81 op de Blue Devils nr. 4. Die overwinning zou groot kunnen zijn voor Tar Heels op selectiezondag, aangezien North Carolina nu in de verwachte NCAA zit. kampioenschapsveld, volgens CBS Sports Archeologie Expert Jerry Palm.

Duke’s nieuwe aanwinst Paulo Panchero domineerde de eerste helft en scoorde 15 punten om de Blue Devils naar negen punten te leiden. Maar de late stijging, afgetopt door een driepunter van RJ Davis met iets meer dan een seconde, betekent dat North Carolina twee controleerbare punten achterstand heeft in de eerste helft.

In de tweede inning reed Duke naar zeven, maar een paar minuten later stuwde de 9-0 ronde North Carolina naar de leiding, een voordeel dat Tar Heels niet goedkeurde, met een achterstand van 14 punten.

Armando Bacot overwon een fout in de eerste helft en scoorde 23 punten, een van de vier Tar Heels met minstens 20 punten.

Duke (26-5, 16-4 ACC) zal de eerste plaats in het ACC-toernooi van volgende week zijn, hoewel de kansen van de Blue Devils om op een bepaalde dag als eerste geplaatst te worden, zijn afgenomen. North Carolina State (23-8, 15-5) eindigde met de Notre Dame op de tweede plaats. De Ierse jager heeft een tiebreak als nummer 2 in het ACC-kampioenschap.

fantastische vijf

North Carolina speelde de hele tweede helft met dezelfde vijf spelers: Caleb Love, RJ Davis, Liqui Black, Brady Mannick en Armando Bacot. En het was behoorlijk dodelijk, met een gemiddelde van 1.528 punten per balbezit, waarbij elke speler er minstens 10 scoorde – behalve Black, die er zes scoorde.

READ  Penguins nemen Mikael Granlund over van Predators: hoe het centrum zou passen in Pittsburgh

De verdedigingshelft kwam echt in een hogere versnelling toen Love zijn late spel van de Syracuse-wedstrijd op zaterdag voortzette in de tweede helft, met 15 punten en vijf assists. Davis kan net zo verwoestend zijn, aangezien zowel zijn 10 punten als zijn assists op de grootst mogelijke momenten lijken te komen.

North Carolina kwam in het spel uit Palm’s NCAA Tournament, maar als Love en Davis op deze manier spelen, zien de Tar Heels er niet alleen uit als een capabel team om het toernooi te doen, maar kunnen ze ook wat schade aanrichten als ze daar eenmaal aankomen.

stippen per minuut bakot

Baku speelde slechts 10 minuten in de eerste helft na het maken van twee fouten, maar hij toonde zijn impact door 10 punten te scoren. Hoewel Bacot dat tempo in de tweede helft niet helemaal bij kon houden, speelde hij elke 20 minuten, maakte geen derde fout en scoorde nog eens 13 punten. Hij eindigde met 23 punten op een 10 van 11 schot vanaf de grond terwijl hij zeven rebounds, twee blokken en steals maakte.

Zijn stabiliteit gaf Tar Heels laarzen in de tweede helft toen Duke’s ster Paulo Panchero uit elkaar viel. Banchero scoorde 15 punten in een 7-van-13 schot in de eerste helft, een groot deel van de controle van de Blue Devils over de verf en hun voorsprong in de eerste helft. Maar in de tweede helft leverden Banchero’s 13 pogingen slechts vier en acht punten op. Ondanks een sterke equity voor Mark Williams (12 punten) en Jeremy Roach (negen punten), had Duke niet genoeg vuurkracht om bij te blijven.

READ  Aaron Judge scoort thuis 61e van het seizoen om het record van Roger Maris AL voor de meeste HR in een seizoen te evenaren

hakken

Na de wedstrijd keerde Krzyzewski terug naar het veld voor een huis dat nog steeds vol stond met Blue Devil-fans en beroemdheden, en verontschuldigde zich voor de inspanningen van het team voordat de eerbetoonceremonie van de coach begon.

“Dit is geen onderdeel van het programma, dit is mijn improvisatie door mij: het spijt me vanmiddag”, zei Krzyzewski, voordat de menigte kalmeerde. “Nee. Alsjeblieft. Nee. Alsjeblieft, kalmeer allemaal, laat me zeggen, het is niet acceptabel. Vandaag was onaanvaardbaar, maar het seizoen was zeer acceptabel. En ik zal zeggen… het seizoen is nog niet voorbij.”

In plaats daarvan vult Duke zijn trofeeëntas aan met zijn eerste ACC-titel sinds 2010 en zijn eerste reguliere seizoenskampioenschap sinds 2006. Het al lang bestaande doel van de Blue Devils is altijd geweest om een ​​hoop Krzyzewski’s naseizoen toe te voegen: 12 Final Fours en vijf nationale kampioenschappen.