mei 6, 2024

49ers ontsnappen aan Seahawks in NFC West-ravotten

De San Francisco 49ers domineerden de Seattle Seahawks volledig in de eerste helft en lieten de wedstrijd nooit dichtbij komen.

San Francisco marcheerde naar Seattle en boekte donderdagavond een 31-13 overwinning in een belangrijke strijd in de NFC West-divisie in de NFL Thanksgiving Cup.

De aanval van Seattle leek het grootste deel van de wedstrijd verloren en de verdediging kon niet veel doen om de 49ers tegen te houden, afgezien van één groot spel in het derde kwart.

49ers QB Brock Purdy gooide vroeg in de tweede helft een pick 6 naar Jordyn Brooks uit Seattle, waardoor de voorsprong van San Francisco destijds werd teruggebracht tot 24-10. Seattle zorgde voor een velddoelpunt om de stand op 24-13 te brengen, maar dichterbij kwam het nooit.

Purdy sloot de deur met zijn beste worp van de dag, een slag van 28 meter op Brandon Aiyuk op een touchdown in het vierde kwartaal.

Brandon Aiyuk van de San Francisco 49ers zette de Seattle Seahawks donderdag opzij met een touchdown-vangst in het vierde kwartaal in Seattle. (Steve Chambers via Getty Images)

Dit was Purdy’s enige TD-pass van de avond toen hij 21 van de 30 finishte voor 209 yards en één onderschepping.

Christian McCaffrey was donderdag de belangrijkste aanjager van de 49ers-aanval en haastte zich naar 114 yards en twee touchdowns op 19 carry’s. Hij staat nu op 11 haastige TD’s tijdens het seizoen, een franchiserecord.

Deebo Samuel scoorde ook een haastige touchdown in het eerste kwartaal en leidde de Niners bij de ontvangst met zeven vangsten voor 79 yards.

READ  Hoe lang kunnen de Celtics de potentiële afwezigheid van Porzingis overwinnen?

De Seahawks hadden de hele nacht moeite om veel aanval te krijgen en scoorden slechts zes aanvallende punten, terwijl QB Geno Smith zes zakken had en niet veel presteerde in de passerende wedstrijd.

Hij voltooide 18 van de 27 passen voor 180 yards en een onderschepping.

Voor San Francisco breidde de overwinning de voorsprong in de divisie uit naar twee wedstrijden op de Seahawks. De volgende wedstrijd voor de 8-3 49ers is een grote wedstrijd tegen de NFC-leidende Philadelphia Eagles op 3 december.