mei 1, 2024

Wat we hebben geleerd van de comeback-overwinning van de 76ers op de Heat

Geschreven door Mike Vorkunov, Eric Koren en Tobias Bass

Een verhaal over rust en uitstekend spel vanaf de bank leverde de Philadelphia 76ers een nummer 7 plaats op toen ze woensdag de Miami Heat met 105-104 versloegen in de play-in-actie, waarmee ze zich zaterdag opstelden tegen de New York Knicks.

Door deze nederlaag speelt de Heat vrijdag met de Chicago Bulls in een win-or-go-home-wedstrijd om de laatste plaats in de NBA-kwalificatiewedstrijden.

Nicolas Batum had een sterke wedstrijd vanaf de bank, met twintig punten en vijf rebounds in het seizoen. Joel Embiid leidde alle scorers met 23 punten bij 6-uit-17-schieten, naast 15 rebounds en vijf assists.

De 76ers gingen de rust in met een achterstand van 51-39 en werden voortdurend uitgejouwd door Philadelphia-fans, aangezien ze in de eerste helft twaalf doelpunten maakten en Miami er zeventien scoorde. Hun strijd was gebaseerd op de zoneverdediging van Miami, aangezien acht van Philly's twaalf doelpunten tegen de zone kwamen.

Aan het begin van de tweede helft begon Philadelphia defensiever te drukken en op hun bank te vertrouwen, en Miami had heel weinig antwoorden. Ze hielden de wedstrijd dichtbij dankzij de heldendaden van Bam Adebayo en Tyler Herro, maar het momentum van de 76ers was te groot om te overwinnen. Philly's wisselspelers scoorden 36 punten en Batum maakte laat in het vierde kwartaal een cruciaal blok op Herro om de wedstrijd te bezegelen.

Wat deze overwinning betekent voor Philadelphia

De Sixers wonnen niet alleen het Play-In-toernooi, ze wonnen ook de wedstrijd die er het meest toe deed. Hierdoor komen ze in de play-offs terecht als nummer 7, wat enorm is omdat ze hierdoor de Boston Celtics in de eerste ronde kunnen ontwijken. De Knicks zullen ongetwijfeld een zware wedstrijd worden, maar zij zijn niet de Celtics, die de onbetwiste kolos van het reguliere seizoen waren. Ze zullen de komende twee weken de trein naar New York en terug nemen in wat een op munten werkende wedstrijd in de eerste ronde zou kunnen zijn.

READ  LeBron: de beslissing van Patrick Kane en de volgende verlaging van de hoofdsteden en meer zaken mopperen

Dit was een geweldige comeback voor de Sixers. Ze detecteren hitte in realtime. Niets belichaamt dat zo goed als Embiid, die het vroeg moeilijk had en het laat overnam. Koppelingsbakken en een enorme assist van Kelly Oubre Jr. aan het eind van het vierde kwartaal zorgden ervoor dat de overwinning werd bezegeld. — Mike Vorkunov, NBA- en basketbalstafschrijver

Kan Miami nog een Assepoester-run organiseren?

The Heat staat dit jaar op de 28e plaats in de competitie, een belangrijk waarschuwingssignaal voor het vermogen van het team om tijdens een langzame play-offwedstrijd te presteren. Miami bouwde een voorsprong van twaalf punten op dankzij een harde zoneverdediging die de 76ers verblufte en gemakkelijke kansen op omzet creëerde. Toen Philadelphia zich eenmaal had aangepast, kon Miami niet genoeg punten verzamelen. In tegenstelling tot Herro kende Miami vrijwel geen aanvallende opbouw, waardoor Philadelphia uiteindelijk de overhand kreeg.

The Heat speelt vrijdagavond in Miami tegen de Bulls, waarbij de winnaar doorgaat naar de Celtics in de eerste ronde. Jimmy Butler leek echter aan het einde van het eerste kwart geblesseerd te zijn toen Oubre een fout op hem maakte in de overgangsfase, en Terry Rozier, de snelle bewaker die in januari werd opgeroepen voor Kyle Lowry, heeft vijf wedstrijden op rij gemist met een nekblessure.

Butler bewoog nauwelijks tijdens enkele late bezittingen van Miami en schoot die avond 5-uit-18. Butler zei na de wedstrijd dat hij donderdag een MRI van zijn knie zou ondergaan, eraan toevoegend dat zijn toestand zeer beperkt was naarmate de wedstrijd vorderde en dat hij het gevoel had dat hij de Heat meer pijn deed dan hielp. Als Butler gecompromitteerd is en Rozier niet beschikbaar is, heeft de Heat een beetje magie nodig om de play-offs te bereiken. —Eric Koren, schrijver van het NBA-personeel

Je kunt kaartjes kopen voor elke NBA-wedstrijd hier.