mei 15, 2024

Timberwolves-ster Anthony Edwards gooit de belachelijke dunk van het jaar van dit jaar naar John Collins in de overwinning op Jazz

De dunkprijs ging dit jaar naar Anthony Edwards.

De ster uit Minnesota Timberwolves leverde maandagavond een absoluut belachelijke dunk af in de tweede helft van hun 114-104 overwinning op de Utah Jazz in Delta Center. Edwards stond op na een snelle break en deinsde niet terug toen hij Jazz-aanvaller John Collins op de poster zette.

Alleen bekijken:

Edwards gooide de dunk zelfs zo hard dat het leek alsof hij daarbij zijn vinger bezeerde. Edwards maakte een fout tijdens de actie en bleef in de wedstrijd.

Hoewel het stuk zelf geweldig was, waren de foto's van de dunk iets beter dan de video's.

“Ik zal tegen mijn kinderen zeggen: 'Ik heb het gehaald. Dit is mijn assistent'”, zei Nickeil Alexander-Walker. Via Chris Hayne van de Minneapolis Star Tribune. ‘Ik kan echt zeggen: ‘O, ik stond op het punt hem neer te schieten, maar ik heb hem afgewezen.’ ‘… Wat hij deed, broeder, is wat mij op de been hield. “Ik was de rest van de wedstrijd boos.”

Edwards zei dat het zonder twijfel de beste dunk uit zijn carrière was.

Anthony Edwards gooide maandagavond wat gemakkelijk de dunk van het jaar zou kunnen zijn. (AP/Rick Baumer)

Collins werd later in het vierde kwartaal uitgesloten van de wedstrijd vanwege dunking om te worden beoordeeld op een hersenschudding. volgens Atleet Shams CharaniaEr werd een hersenschudding bij hem vastgesteld, maar hij voorkwam een ​​hersenschudding.

READ  Georgia versus Kentucky, Ohio versus Maryland en meer

Edwards kwam maandag binnen met een gemiddelde van 26,5 punten, 5,4 rebounds en vijf assists per wedstrijd dit seizoen, zijn vierde in de competitie. De voormalige nummer 1-keuze verdiende dit seizoen zijn tweede All-Star-nominatie op rij en ging afgelopen zomer akkoord met een verlenging van vijf jaar, ter waarde van $ 260 miljoen, bij de Timberwolves.

Ondanks dat ze tegen het einde van het eerste kwart in een gat van 16 punten vielen, klauwden de Timberwolves zich een weg terug in de wedstrijd en namen halverwege het vierde kwart een 12-1 voorsprong. Vanaf dat moment hielden ze vast aan de overwinning met 10 punten verschil.

Collin Sexton leidde de Jazz met 24 punten van de bank in de nederlaag. Lauri Markkanen voegde 22 punten en 12 rebounds toe, en Keyonte George eindigde met 15 punten en acht assists. De Jazz, die er nu twee op rij hebben verloren van de Timberwolves en acht van hun laatste tien, hebben een record van slechts 29-39.

Edwards leidde de Timberwolves met 32 ​​punten, zeven assists en zeven rebounds terwijl hij 13 van de 23 vanuit het veld schoot. Naz Reid voegde 17 punten toe en Nickeil Alexander-Walker voegde 13 punten toe vanaf de bank. De Timberwolves hebben een winning streak van drie wedstrijden en zullen dinsdagavond naar huis terugkeren om een ​​homestand van vier wedstrijden te beginnen tegen de Denver Nuggets.