september 30, 2023

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sorry voor de opmerkingen over zwarte en vrouwelijke muzikanten - The Hollywood Reporter

Sorry voor de opmerkingen over zwarte en vrouwelijke muzikanten – The Hollywood Reporter

Rollende steen Mede-oprichter Jann Wenner heeft zijn excuses aangeboden na controversiële opmerkingen die hij maakte over zwarte en vrouwelijke muzikanten die niet ‘expressief’ genoeg waren om ze in zijn nieuwe boek op te nemen.

De verontschuldiging kwam zaterdagavond, een paar uur nadat de Rock & Roll Hall of Fame aankondigde zijn ontslag uit zijn functie in de raad van bestuur.

In een interview met New Yorkse tijden – dat vrijdag online werd gepubliceerd ter promotie van zijn nieuwe boek, Mijne heren Weiner zei dat hij geen interviews met zwarte muzikanten en vrouwen in zijn boek heeft opgenomen omdat ze niet “zichtbaar” genoeg zijn. Hij zei zaterdag dat hij zich “van harte” verontschuldigde voor zijn opmerkingen.

“In mijn interview met New Yorkse tijden, “Ik heb opmerkingen gemaakt die de bijdragen, het genie en de invloed van zwarte kunstenaars en vrouwen bagatelliseerden, en ik bied mijn diepe excuses aan voor die opmerkingen.” Hollywood-verslaggever. “Mijne heren Het is een verzameling interviews die ik door de jaren heen heb gedaan en die volgens mij het beste beeld geven van de impact die rock-‘n-roll op mijn wereld heeft gehad; Ze zijn niet bedoeld om alle muziek en de diverse en belangrijke makers ervan te vertegenwoordigen, maar om de hoogtepunten van mijn carrière te weerspiegelen en de interviews waarvan ik voelde dat ze de breedte en ervaring in dat beroep aantoonden. Het weerspiegelt niet mijn waardering en bewondering voor de talloze wereldveranderende totemkunstenaars wier muziek en ideeën ik respecteer en die ik mijn hele leven zal vieren en promoten. “Ik begrijp volledig het opruiende karakter van de slecht gekozen woorden, bied mijn oprechte excuses aan en accepteer de gevolgen.”

READ  Pap, kun je me helpen de Picasso die ik gestolen heb terug te geven?

Weiners boek bevat interviews met rocklegendes als Bono, Bob Dylan, Jerry Garcia, Mick Jagger, John Lennon, Bruce Springsteen en Pete Townshend. Er staan ​​echter geen interviews met zwarte of vrouwelijke muzikanten in.

Eerder gevraagd keer Hoe hij de muzikanten koos om te spelen, antwoordde Weiner: “Toen ik het had over de tijdsgeest, had ik het over zwarte artiesten, niet over vrouwelijke artiesten, oké? Gewoon om die precisie te krijgen. De keuze was niet bewust. Het is door de jaren heen een no-brainer geweest; Ze vielen zo samen. Mensen moesten aan een aantal criteria voldoen, maar dat was gewoon mijn persoonlijke interesse en liefde voor hen. Wat vrouwen betreft, was geen van hen op dit intellectuele niveau duidelijk genoeg.

keer Verslaggever David Marchese, eenmalig online redacteur van Rollende steentrok deze bewering in door Joni Mitchell te citeren.

‘Dat betekent niet dat het geen creatieve genieën zijn,’ antwoordde Weiner. “Dat betekent echter niet dat ze niet duidelijk zijn. Ga een diep gesprek voeren met Grace Slick of Janis Joplin. Wees alsjeblieft mijn gast. Weet je, Johnny was geen rock-‘n-roll-filosoof. Naar mijn mening, je slaagt niet voor die test.’ ‘Niet door haar werk, niet door andere interviews die ze heeft gedaan. De mensen die ik interviewde waren rockfilosofen. Zwarte artiesten – je weet wel, Stevie Wonder, geniaal, toch? breed woord als ‘meesters’. ‘De fout zit hem in het gebruik van dat woord. Misschien Marvin Gaye, of Curtis Mayfield? Ik bedoel, ze praatten niet op dat niveau.’

Weiner zei dat hij zijn bewering baseerde op zijn eigen intuïtie, door interviews te lezen en naar muziek te luisteren.

READ  The New York Times Kruiswoordraadsel Antwoord: Hij werd opgevoed door de beste

‘Ik bedoel, kijk eens waar Pete Townshend, of Jagger, of wie dan ook, over schreven,’ vervolgde hij. “Het waren diepgaande dingen over een bepaalde generatie, een bepaalde geest en een speciale houding ten opzichte van rock-‘n-roll. Niet dat anderen dat niet waren, maar zij waren degenen die het echt konden uiten.”

Weiner gaf verder toe dat hij een zwarte mannelijke en vrouwelijke muzikant had kunnen opnemen “gewoon ter wille van de PR” om kritiek te voorkomen.

“Misschien had ik een zwarte kunstenaar en een vrouwelijke kunstenaar moeten zoeken om hier op te nemen, die niet aan dezelfde historische standaard voldoen, gewoon om dat soort kritiek te vermijden,” zei hij. ‘En dat snap ik. Ik had de kans om het te doen. Misschien ben ik ouderwets en kan het me niets schelen.’ [expletive] Of wat dan ook. Ik wou dat ik Marvin Gaye kon interviewen. Misschien was hij de man. Misschien zou Otis Redding, als hij nog had geleefd, de man zijn geweest.

Kort nadat het verhaal vrijdag werd gepubliceerd, bekritiseerden veel lezers – waaronder journalisten – Weiner op sociale media vanwege zijn opmerkingen.

Zaterdag maakte de Rock and Roll Hall of Fame het ontslag van Weiner uit de raad van bestuur bekend met de volgende simpele verklaring: “Jan Weiner is verwijderd uit de raad van bestuur van de Rock and Roll Hall of Fame Foundation.”

Winnaar reed Rollende steen vijf decennia lang voordat hij aftrad in 2019. Hij is ook een van de oprichters van de Rock and Roll Hall of Fame.

READ  Samuel L Jackson weet dat hij een Oscar had moeten winnen voor Pulp Fiction

Julian Sancton heeft bijgedragen aan dit rapport.