april 30, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ryan Christie benadrukt dat Schotland lessen moet trekken uit de ineenstorting van Nederland

Ryan Christie geeft toe dat Schotland een “goede les” moet leren uit de 4-0 nederlaag van vrijdag tegen Nederland, anders zou hun verblijf op het EK van 2024 kunnen worden afgebroken.

De ploeg van Steve Clarke is aan het herstellen van een zware nederlaag in Amsterdam, die er tijdens het grootste deel van de vriendschappelijke ontmoeting niet op leek.

Te midden van de beste prestatie van Schotland in de eerste helft kopte voormalig Aberdeen-huurster Christie de Nederlandse doelman Mark Flecken op de lat, maar vijf minuten voor rust reed thuisploeg Djani Reinders van afstand naar binnen en nam de leiding.

De Schotse spits Lawrence Shankland miste een briljante kans in de 62e minuut toen hij de lat raakte zodat alleen de keeper kon verslaan, en tien minuten later kopte Georginio Wijnaldum een ​​seconde vanaf acht meter binnen om de wind uit de Schotse zeilen te halen.

Verdere doelpunten van de invallers Wout Weghorst en Donyell Malen in de 84e en 86e minuut zorgden ervoor dat Schotland zes wedstrijden zonder overwinning kreeg en achttien doelpunten kreeg in de aanloop naar de vriendschappelijke wedstrijd van dinsdagavond tegen Noord-Ierland in Hampden Park. Schotland maakt zich op voor hun EK-opener tegen Duitsland in de Allianz Arena op 14 juni.

Christie zei: “Ik had waarschijnlijk een van de kopballen moeten raken en uiteraard had Shanks een goede kans, dus het is teleurstellend om niet op het scoreformulier te staan, maar er zijn genoeg positieve punten om te benutten.

READ  De Kuipers zeggen dat er in de winter tot 10 miljoen besmettingen door de overheid kunnen zijn