mei 8, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Robert Lewandowski houdt Barcelona hoop levend in levendige band met Inter | Champions League

Barcelona gleed van de rand, maar staarde nog steeds in de afgrond. Een laat doelpunt van Robert Lewandowski, zijn tweede op een dramatische avond, houdt ze binnen Champions League – Maar alleen en misschien niet voor lang. Met een 3-2 achterstand leek Ruben Goossens het mes een minuut voor het einde van de wedstrijd het mes te hebben uitgegleden en arriveerde in de 92e minuut toen de Polen een prachtige kopbal afleverden om ze op te zetten tegen Inter en hen een sprankje hoop te geven. Hun lot ligt niet in hun handen – en te oordelen naar de manier waarop ze hier verdedigden, is dat misschien niet de beste plek daarvoor – maar ze zijn nog niet klaar. Nu in ieder geval niet.

Dit was een wilde wedstrijd, een glorieus spel van uitmuntendheid en fouten, met een nog scherper einde. Van 1-0 door het doelpunt van Ousmane Dembele in de eerste helft naar 2-1 met doelpunten van Nicolo Parilla en Lautaro Martinez, de indrukwekkende. Van 2-2 Lewandowski’s eerste gelijkmaker met nog acht minuten te gaan, een wanhopige jacht op de winnaar die alles zou hebben veranderd, naar 3-2 achterstand en vervolgens 3-3 in drie minuten, Barcelona Laat ze ademen, al is het maar nauwelijks.

“Gekwalificeerd?” zei Barilla, hoewel hij weet dat hij dichtbij is. Wat Xavi Hernandez betreft, hij gebruikte de verleden tijd om te verwijzen naar de Champions League dit seizoen en de ellendige fouten die in München en Milaan werden gemaakt, en opnieuw hier. Dit waren bijzonder gevaarlijk. Hij zei. Na een geweldige wedstrijd die zijn team op een slechte plek achterliet: “Deze competitie was te zwaar voor ons.” Het had erger kunnen zijn: nadat ze voor de tweede keer gelijkspeelden en bijna opnieuw verloren, gaf Cristian Aslani een bijna onredelijk duidelijke kans, ontkend door een verbluffende redding van Marc-Andre ter Stegen.

READ  Lakers vs. Knicks Eindstand: Lakers zorgen voor de Knicks VOT

Als de laatste was binnengekomen, zou Inter zijn geëindigd en zou Barcelona zijn uitgeschakeld met nog twee wedstrijden te gaan. Dit is nog een mogelijke uitkomst, maar het moet doorgaan. Xavi’s kant moet hun laatste twee wedstrijden winnen, tegen Viktoria Plzen en Bayern München, en hopen dat Inter geen van beide wint.

Uiteindelijk was iedereen uitgeput, inclusief de 92302 die hiervan getuige waren, het lot verandert met de seconde en het verhaal weigert te worden geschreven. Er is veel gebeurd sinds de eerste kans, toen Martinez in de zesde minuut het zijnet raakte voor het schot van Aslani na 90 minuten. Hun val naar Inter, ondanks Barcelona’s vastberadenheid om te blijven winnen, leverde een overtuigend beeld op. Barcelona was zwak en uiteindelijk medeplichtig aan hun ondergang. Gerard Pique en Sergio Busquets voelden de gloed van de gradiëntlichten op hen.

Ruben Goossens (rechts) viert feest met zijn teamgenoten na het derde doelpunt van Inter op de tegenaanval. Foto: Joan Monfort/AP

Ter Stegen ontkende Denzel Dumfries en Eden Dzeko raakte aan de ene kant de lat, terwijl Lewandowski een kopbal van de lijn zag gaan en Raven voor de openingstreffer het andere doel raakte. Rafinha en Serge Roberto openden de opener voor Dembele, die sprintte om te scoren en niet stopte met rennen totdat hij de zijlijn bereikte en in Xavi’s armen lag. Dat was vijf minuten voor rust. Vijf minuten later stond Inter gelijk.

Een gescheurde pass betrapte Pique die met alle anderen speelde. Erger nog, hij vertraagde niet alleen, maar hief zijn handen op en bukte zich om de bal door te zien, zich niet bewust van het gevaar. Barilla, plotseling alleen van dichtbij, beheerst hem, draaide zich om en scoorde, en dus keerde de urgentie terug en begon de wedstrijd. Dit was erg leuk – of niet zo betrouwbaar.

READ  Live updates Olympische Winterspelen 2022: het laatste nieuws

Overal doken kansen op: Lewandowski sloeg de bal, Ter Stegen redde van Alessandro Bastoni en Marcos Alonso moest Pique redden. Toen Busquets de bal wijd gaf en Hakan Calhanoglu nog een lange diagonaal schoot, rende Martinez naast Eric Garcia en schoot een schot dat langs beide palen ging.

Barcelona heeft het er nu allemaal in gegooid. Ze moesten. Frenkie de Jong, Alejandro Balde, Ansu Fati, Frank Casey en Ferran Torres werden gestuurd. Lewandowski vond het net, maar werd wegens buitenspel afgekeurd door Andre Onana. Dembélé breed schot. De tijd raasde en zij ook, Balde beukend om het scheve schot van Lewandowski te vangen om er 2-2 van te maken, waardoor een op hol geslagen finish ontstond. Barcelona drukte maar werd opnieuw zo gemakkelijk gepakt dat Onana’s lange keeper Inter rechtstreeks naar het andere gebied stuurde waar Goossens scoorde. Het leek alle kanten op, en hoewel Lewandowski opnieuw scoorde voor Barcelona om het leven vast te houden, is dat waarschijnlijk ook zo.