mei 4, 2024

Nederland 1-2 Frankrijk (14 oktober 2023) Wedstrijdanalyse –

Kylian Mbappé geholpen Frankrijk Stempel geschiktheid voor volgend jaar Europees Kampioenschap Door tweemaal te scoren werd het 2-1 Nederland Vrijdag voor een perfecte zesde overwinning in Groep B.

De 24-jarige aanvoerder van Frankrijk werd vóór de wedstrijd van vrijdag in de Johan Cruijff Arena uit vorm gepraat, nadat hij in vier wedstrijden niet had gescoord. Paris Saint GermainMaar de internationale plicht maakte al snel een einde aan de doeldroogte.

Stream op ESPN+: LaLiga, Bundesliga en meer (VS)

Mbappé scoorde in de zevende minuut Lotharel Geertruida Een voorzet van rechts Jonathan Glas Verslaat Brighton-doelman Bert Verbruecken bij zijn debuut voor Nederland.

Het was Mbappé’s 41e internationale doelpunt, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met de Franse legende Michel Platini. topscorer aller tijden van Frankrijk, Oliver GirodKwam in de tweede helft van de bank, maar kon zijn 54 doelpunten niet vergroten.

Mbappé verdubbelde in de 53e minuut de voorsprong door passes uit te wisselen Adriaan Rabiot voordat hij een schot over Verbruecken aan de rand van het Nederlandse strafschopgebied krulde.

Feyenoord-middenvelder Kulindsky HartmannIn zijn eerste volledige internationale optreden maakte hij er met nog tien minuten te gaan 2-1 van om te winnen Mike Mignon De doelman van Frankrijk bij de dichtbijgelegen post. Dat was het eerste doelpunt Wereldbeker Het op de tweede plaats geplaatste Frankrijk faalde in de kwalificatiewedstrijden.

Door de tweede nederlaag tegen Frankrijk in de kwalificatie staat Nederland op de derde plaats, achter Griekenland, dat vrijdag met 2-0 versloeg tegen Ierland en daarmee opschoot naar de tweede plaats.

READ  ENGA) verdere wereldwijde expansie met de lancering van volledig operationele datacenters in Amsterdam, Nederland en Frankfurt, Duitsland