mei 3, 2024

Live updates Zweden vs Australië: 2023 Women's World Cup derde plaats

Live updates Zweden vs Australië: 2023 Women’s World Cup derde plaats

Zweden neemt het op de derde plaats Australië op in de Women’s World Cup 2023 (op FOX en de FOX Sports-app) in Suncorp Stadium in Brisbane, Australië.

Australië viel tegen Engeland in een hartverscheurende halve finale die de Matildas uit de WK-finale hield, terwijl Zweden werd uitgeschakeld door Spanje in een heen-en-weer wedstrijd waarin alle drie de doelpunten van de wedstrijd in de laatste tien minuten vielen.

Volg hieronder onze live verslaggeving van de wedstrijd om de derde plaats!

Zweden 2, Australië 0

77′: Kerr is uitgeschakeld op het WK

Sam Kerr kreeg een harde klap en lag even op de grond, maar wist onder daverend applaus van haar thuispubliek overeind te komen en het veld af te lopen.

70′: Bliksemsnelle reflexen

De Zweedse Mosović reageerde snel op de chaos in het strafschopgebied na een vrije trap, waardoor Australië niet meer in de wedstrijd kon komen.

62′: Verdubbel het!

De aanvallende druk van de Zweden wierp zijn vruchten af, want ze schoven het veld op met een overgang en Kosovari Aslani krulde de bal in de verre hoek en bezorgde Zweden een 2-0 voorsprong.

Het Zweedse Kosovo Aslani scoort in de 62e minuut het doelpunt tegen Australië

52′: Swingend in de tweede helft

Zweden kwam met hernieuwde kracht uit de poort in de tweede helft, vond gaten in de verdediging en lanceerde ontsnappingsaanvallen.

51′: Kerr is gefrustreerd

In de verlenging van de eerste helft maakte Mosović een briljante redding om de raket van Sam Kerr te stoppen, waardoor Zweden tijdens de rust op voorsprong bleef.

READ  MLB-keuzes, beste weddenschappen voor de play-offwedstrijd van donderdag: Jose Altuve en Trea Turner blijven hot

30′: Eerste doelpunt van de wedstrijd!

Nadat er tegen Australië een overtreding was gefloten in het strafschopgebied, kreeg Zweden de strafschop en Rolfo profiteerde van een klinische finish om haar team op 1-0 te zetten.

De Zweedse Fridolina Rulfo scoort na 30 minuten een doelpunt tegen Australië

26′: Van het hoofd, van de paal

Fridolina Rulfo kopte een voorzet binnen, maar de bal belandde vreselijk op de lat.

23′: verankerd aan het frame

Haile Raso temde een voorzet en loste een schot op doel, maar de Zweedse doelman Zysira Mosović kreeg net genoeg hand om de bal af te weren.

17′: Matildas maakt zetten

Ondanks de hoge druk van Zweden om aan de wedstrijd te beginnen, vond de Australische aanval voet aan de grond en begon hij kansen te creëren in het laatste derde deel van het veld.

3′: Volle vaart vooruit

Zweden oefende vanaf het begin druk uit en reed in de eerste minuten verschillende keren het strafschopgebied binnen, maar de Australische doelman Mackenzie Arnold deelde de aanvallen gestaag af.

voor de wedstrijd

toneelopstelling

De crew van World Cup Now bekeek de wedstrijd voor de aftrap live op sociale media.

beginnende formaties

Bekijk het volledige schema van het WK vrouwenvoetbal en hoe je elke wedstrijd live kunt bekijken hier. Vind de laatste resultaten hier.