Jessica Pegula schokt Iga Schvitek ondanks dat “Cotton Eye Joe” haar in de weg zit tijdens een cruciale etappe

David Kerouac/USA Today Sports/Reuters

Jessica Pegula is door naar de finale van de Canadian Open.

CNN

Amerikaanse ster Jessica Pegula Schokte de nummer 1 van de wereld Iga heeft je genezen 6-2 6-7 (4) 6-4 in de halve finales van de Canadian Open in Montreal op zaterdag, maar misschien kwam de grootste schok van de dag toen halverwege een punt een klassiek lied door de spaken van de rechtbank begon te resoneren.

Met Pegula op een 4-3 voorsprong in de tiebreak van de tweede set en nadat hij Świątek’s voet met een prik had vervuild, begon “Cotton Eye Joe” op het veld te spelen, waardoor de scheidsrechter gedwongen werd de speler te roepen terwijl het lied doorging, en het publiek mompelde van ongeloof.

“Ik vond het gewoon grappig”, zei Pegula achteraf volgens Reuters.

“Dit is nog nooit eerder gebeurd, laat staan ​​op Cotton I Go.” Ik had zoiets van: “Gebeurt dit nu echt?” Van alle nummers. Het was als: “Wat is er aan de hand?”

“Ja, het was een probleem, want ik sloeg een heel goed schot en ik kreeg het nauwelijks, en ik speelde heel goed met de bal, en het was een beetje uit het midden van de bal die ik raakte.”

Christine Moshi/The Canadian Press/Associated Press

Het was Pegula’s tweede overwinning van het jaar op de nummer 1 van de wereld.

Het punt werd opnieuw gespeeld en dat leek Pegula’s tiebreak in de tweede set te laten ontsporen, aangezien Świątek de volgende 12 punten op rij won, een reeks waarbij de wedstrijd met één set gelijk werd gemaakt.

READ  Dwayne Haskins is ontmenselijkt na zijn tragische dood | NFL

En Švetek bleef op dat momentum rijden en leidde met 4-2 in de beslissende derde set, maar Pegula won zijn laatste vier wedstrijden en 16 van zijn laatste 19 matchpunten om de overwinning te bezegelen.

“Het duwde me echt, dus ik moest iets veranderen”, zei Świątek na afloop volgens de WTA-website.

“Ze was aan het werk, maar in de derde weet ik niet echt wat er gebeurde toen ik aan de leiding stond. Ik moet de wedstrijd bekijken en analyseren, want ze vocht zeker voor elk punt en dat deed ze ook. Het was een zware wedstrijd.” .”

Het was Pegula’s tweede overwinning op Świątek dit jaar, en ze gaat nu door naar haar derde WTA 1000-finale waar ze het zal opnemen tegen Elena Rybakina of Lyudmila Samsonova, terwijl ze probeert de eerste Amerikaan te worden die het toernooi wint sinds Serena Williams in 2013.