mei 7, 2024

Knicks verslaan Celtics tijdens de grote avond van Jalen Brunson

NBA

BOSTON – The Knicks strijden nog steeds voor de tweede plaats.

Het verslaan van het beste team in de NBA was gemakkelijk voor het nieuwe team, dat een slaapwandelend Celtics-team in Beantown vertrapte met 118-109, achter 39 punten van – wie anders? -Jalen Bronson.

“Hij zou MVP moeten winnen”, zei OG Anunoby.

Jalen Brunson scoorde donderdag 39 punten voor de Knicks tijdens hun 118-109 overwinning op de Celtics. AP

De overwinning, die een voorsprong van 31 punten in het derde kwartaal omvatte, betekende de derde overwinning op rij voor de Knicks (48-32) en de vijfde in zes wedstrijden.

Ze hebben een buffer gecreëerd rond de derde plaats in het Oosten – die ze vrijdag zullen veroveren met een overwinning op een treurig Nets-team – en staan ​​nog maar één achter de Bucks voor de tweede plaats met nog twee te gaan.

Omdat de Bucks de tiebreak bezitten, zouden de Knicks moeten winnen (tegen de Nets en Bulls) en zou Milwaukee hun laatste twee wedstrijden moeten verliezen (bij de Thunder en Magic).

Alles lijkt nu mogelijk nu Brunson betrokken is bij de positie van Jordan en Giannis Antetokounmpo voor de rest van de reguliere competitie uitgeschakeld is vanwege een kuitblessure.

De ploeg van Tom Thibodeau piekt op het juiste moment.

De explosie van donderdag was echter een beetje misleidend.

De Celtics (62-18) speelden duidelijk met minder snelheid en intensiteit, nadat ze hun thuisveld hadden afgesloten tijdens de play-offs.

Het eerste kwartaal was competitief, maar de Knicks domineerden het tweede kwartaal met een serie van 19-0 en namen een voorsprong van 21 punten in de tweede helft.

READ  De USWNT stemt ermee in om favorieten in te zetten om het WK te winnen

spel is over.

De tweede helft was een reis van 24 minuten en het hoogtepunt van een ander meesterwerk van Bronson.

Josh Hart voegde donderdag 16 punten en 16 rebounds toe voor de Knicks tegen de Celtics. AP

Hij speelde slechts 30 minuten vanwege de klapband, één punt verwijderd van Carmelo Anthony en Bernard King als de enige Knicks die 40 of meer punten scoorde in drie opeenvolgende wedstrijden.

Hij schoot 15-uit-23 – inclusief 6-uit-11 vanuit een driepuntsbereik – met vier assists en twee omzet.

De Knicks versloegen Boston met 28 punten met Brunson op het veld.

“De cijfers zijn onthutsend,” zei Thibodeau.

Brunson versloeg de Celtics tot onderwerping. Met een achterstand van 29 punten maakte Boston aan het einde van het derde kwartaal zijn bank leeg – terwijl Jayson Tatum (15 punten), Jaylen Brown (15) en Kristaps Porzingis (14) allemaal naar de rest keken vanaf gecapitonneerde banken.

“Het is duidelijk dat we weten dat ze de beste in het Oosten zijn”, zei Bronson. “Als je tegen ze speelt, is het altijd goed om te weten waar je staat. Uiteraard hebben we goed gespeeld vanavond. Maar we weten waartoe ze in staat zijn. We hebben vanavond hun nummer gekregen. Maar als het zover komt dat we weer kunnen spelen, we weten dat we onze handen vol hebben.” “.

Zelfs Thibodeau zette de meeste van zijn starts in het vierde kwart neer, hoewel hij er zenuwachtig uitzag toen de Kelten een late poging deden om de achterstand terug te brengen tot enkele cijfers. Toen was hij een beetje geïrriteerd tijdens zijn persconferentie na de wedstrijd, waarbij hij een groep uitriep die ervoor had gezorgd dat een enorme voorsprong in een kleine verdachte veranderde.

READ  Kevin O'Connell 'Kevin O'Connell' enthousiast om 'Kirk Cousins' te coachen in 2022
Jaylen Brown en de Celtics stonden donderdag op een gegeven moment 31 punten achter tegen de Knicks. AP

“Je moest 48 minuten spelen en dat hebben wij niet gedaan”, zei de coach. Wanneer “Je zegt: 'Hoe evalueer je een speler? Zo evalueer je een speler.'”

Ondanks de late zorgen domineerden de Knicks. Josh Hart pakte 16 rebounds en scoorde 16 punten. Bojan Bogdanovic, die na een moeizame start bij de Knicks eindelijk zijn ritme vond, voegde 12 punten toe.

Het was de eerste overwinning van de Knicks op de Celtics in vijf pogingen dit seizoen, maar donderdag was de eerste met OG Anunoby.

De verdedigende man hielp Boston's aanvallers te dwarsbomen en scoorde 12 punten in 26 minuten.

Dit is pas de vierde keer dit seizoen dat de Celtics op eigen veld verliezen. En de Knicks keerden eindelijk terug naar huis na een 3-1 roadtrip van acht nachten.