april 30, 2024

Kitty Lin Joostra leidt Nederland in waterpolo boven China

Wereldkampioenschappen watersport 2024

De ronde van 16 en kwalificatiewedstrijden voor het waterpolo voor dames vonden vandaag plaats in Doha.

Na op de eerste dag van het toernooi te hebben verloren van de USA, won Nederland vandaag met 16-14 van China. Aan het einde van het eerste kwart stonden beide ploegen met elk vijf doelpunten gelijk. Aan het einde van het 2e kwart kwam Nederland met 8-7 op voorsprong. Nederland herwon de leiding Kitty Lynn Zoostra Hij schoot vandaag 100% in zijn derde game en ging 3/3.

Griekenland versloeg Kazachstan met 24-5. Griekenland scoorde de eerste drie doelpunten van de wedstrijd en nam snel een voorsprong toen het eerste kwart op 8-2 eindigde. Irene Nino Griekenland scoorde vier doelpunten. Kazachstan was gedurende de hele wedstrijd beperkt tot vijf schoten.

Australië versloeg Groot-Brittannië met 20-8. Groot-Brittannië had moeite om momentum te krijgen in de wedstrijd en scoorde slechts vier doelpunten in de eerste drie kwartalen. Naarmate de tijd verstreek, vonden ze eindelijk wat ritme toen ze in het vierde kwart vier doelpunten scoorden.

Canada stond in de eerste helft met 10-4 voor tegen Nieuw-Zeeland. In de sterke tweede helft van Nieuw-Zeeland versloegen ze Canada met 7-4, maar dat was te weinig om te herstellen van hun achterstand in de eerste helft. Canada won met 14-12.

Frankrijk versloeg Brazilië met 17-8 in de eerste kwalificatiewedstrijd. Net als Nieuw-Zeeland scoorde Brazilië slechts vier doelpunten in de eerste drie kwartalen, maar scoorde nog eens vier in het vierde kwartaal. Onder leiding van Frankrijk Orsolya Hertzka Hij scoorde vier doelpunten.

READ  De Samsung-leider mag naar Nederland om chipmachines te beveiligen

Zuid-Afrika versloeg Singapore met 20-6 in de tweede kwalificatiewedstrijd. Singapore scoorde slechts 12 schoten, vergeleken met de 33 in Zuid-Afrika.

Brazilië neemt het maandag op tegen Singapore om op 15/16 te beslissen, terwijl Frankrijk het op 13/14 opneemt tegen Zuid-Afrika. Tijdens de 9-12 kwalificatiewedstrijden van maandag zullen ook China vs. Groot-Brittannië en Kazachstan vs. Nieuw-Zeeland worden gespeeld.