FIH Pro League: Ierland verliest bij debuut in India met 5-1 van Nederland

afbeeldingsbron, ©INPHO/Sangalp Tripathi

afbeeldingsbijschrift,

Ierland verloor hun eerste Pro League-wedstrijd met 5-1 van Nederland

Ierland versloeg de nummer één van de wereld, Nederland, met 5-1 tijdens de FIH Pro League-opener in Bhubaneswar, India.

Djeb Hoedemakers, Jorid Gruen en Zip Jansen zetten India met 3-0 op voorsprong op Oranje.

Ierland creëerde diverse kansen en werd beloond toen Lee Cole een doelpunt terugtrok.

Janssen voegde echter een vierde toe voordat Tim Cross een voorzet van Steyn van Heiningen in zijn eigen net draaide.

Terwijl Ierland een steile leercurve doormaakt in de belangrijkste hockeycompetitie ter wereld, is hoofdcoach Mark Tumilty optimistisch over het beste team ter wereld.

“Ik denk niet dat het een 5-1-wedstrijd is”, zei Tumilty.

“Als we in het derde kwart een tweede doelpunt hadden gemaakt, zou het een ander resultaat zijn geweest.

“Ik ben blij met onze eerste helft. We hebben bij vlagen heel goed gehockeyd, soms ook vooruit. Misschien hebben een paar individuele fouten ons doelpunten gekost. Teams op dit niveau straffen fouten genadeloos af.

“Ik dacht dat Sean Murray vandaag uitstekend was. Dinsdag staan ​​we tegenover Australië, wat weer een uitdaging voor ons zal worden. We moeten vanaf vandaag een aantal dingen rechtzetten en het beter doen.”

Nederland weert de Ierse druk af

Na vroege druk werd de impasse doorbroken in de 12e minuut toen Oranje bij de tweede keer vragen twee Ierse verdedigers omsingelde voor een hoekschop en Hodemakers de pass van Johnson scoorde.

Hun voorsprong werd verdubbeld in de tweede periode toen Kroon snel in de cirkel was en de bal in het net schoot nadat Jamie Carr een puntloze redding maakte van Floris Vordelboer.

Ondanks de score lieten de Ieren zich niet intimideren en vielen ze de Nederlanders in de laatste minuten van de helft aan en hadden de pech dat ze niet scoorden.

Birmin Block redde de inzet van Shane O'Donoghue uit een strafcorner, maar het schot van de Nederlandse doelman Conor Mbaye werd gefaald.

Tarak Walsh schoot naast toen Ierland de halve eeuw sterk afsloot, maar Janssen voegde na de pauze een derde toe toen hij een strafbal in de hoek stopte.

Ierland zal zich opnieuw verzamelen in hun volgende wedstrijd tegen Australië

Ierland sloeg echter terug met een minuut voorsprong op een 3-0 achterstand. Shaun Murray nam het op tegen vier Nederlandse verdedigers en werd tijdens het schieten in de cirkel neergehaald. Er werd een strafbal toegekend en Cole scoorde zijn eerste Pro League-doelpunt voor Ierland.

Een gebrek aan discipline zorgde ervoor dat twee Nederlandse spelers kaarten kregen en Ierland de rest van het derde kwart de controle had tegen negen spelers.

Ierland kwam het dichtst in de buurt toen Johnny McGee het zijnet raakte en Cole's strafcorner van de lijn verdween, maar tot grote lof van de spelers profiteerde Nederland in het laatste kwart van een vermoeiende Ierse ploeg.

Janssen trok de bal uit de strafcorner voorbij Carr en enkele seconden na de herstart werd de voorzet van Van Heijingen door een ongelukkige voorzet in zijn eigen net gekeerd.

De tweede Pro League-wedstrijd van Ierland is dinsdag tegen Australië.