mei 5, 2024

Josef Newgarden wint zijn eerste Indy 500 in een race vol wrakstukken

Nieuws Agentschap28 mei 2023, 21:33 uur1 minuut om te lezen

Indianapolis – Joseph Nieuwgarden Hij veroverde zondag eindelijk zijn langverwachte Indianapolis 500 en overhandigde teameigenaar Roger Penske zijn 19e en eerste sinds hij de Indianapolis Motor Speedway kocht, waarmee hij een gedurfde pass maakte voor de verdedigende racewinnaar. Marcus Erikson Een hectische race van 2,5 mijl naar de finish.

Nadat de race in de laatste ronden voor de derde keer een rode vlag kreeg, werd Newgarden door de racecontrole van de vierde naar de tweede plaats verplaatst. De tweevoudig IndyCar-kampioen, die 0-uit-11 sloeg in “The Greatest Spectacle in Racing”, profiteerde door bij de herstart om Erickson heen te slingeren en hem vervolgens de laatste twee ronden te blokkeren om de overwinning te pakken.

Newgarden parkeerde zijn Chevrolet-aangedreven auto vooraan, sprong eruit en vond een gat in het hek, en dook in een deel van een menigte die naar schatting meer dan 300.000 feestvierders was. Daarna klom hij op het hek om de oude Team Penske-coureur en viervoudig Indy 500-winnaar Helio Castroneves na te bootsen.

Erickson eindigde als tweede op Chip Ganassi’s Honda Racing. Volg hem Santino Ferruccidie de 88-jarige AJ Foyt de beste finish van zijn team opleverde in de race die hij vier keer heeft gewonnen sinds Kenny Brake die in 1999 won.

paal incubator Alex Balloude racefavoriet, werd vierde achter Ganassi en Alexander Rossi Afronding van de top vijf voor Arrow McLaren.

READ  San Antonio in Phoenix, eindscore: Spurs verslaan Suns met 132-121