mei 11, 2024

Jason Tatum komt tot leven met de Celtics Force 7 vs. Sixers

De Boston Celtics maken deze reeks in eigen huis af.

Onder leiding van Marcus Smart en het ontwaken van Jason Tatum in het vierde kwartaal hielden de Celtics het seizoen donderdag gaande met een 95-86 overwinning op de Philadelphia 76ers in Game 6 van de Eastern Conference Semifinals. De reeks wordt zondag beslist in Game 7 in Boston.

Smart leidde het team bij het scoren met 22 punten en 7 rebounds, 7 assists en 2 steals, maar de wedstrijd hing af van Tatum die 16 punten scoorde in het vierde kwartaal, nadat hij er slechts 3 had behaald in de voorgaande 36 minuten.

Alleen Tatum versloeg de Sixers het hele kwartaal met 16-13 en eindigde ook met 9 rebounds, 6 assists, 2 steals en 2 blocks.

“Nederig, ik ben een van de beste basketballers ter wereld”, zei Tatum zei hij na de wedstrijd. “Kom door de moeilijke tijden, kom door de inzinkingen, het is een lange wedstrijd. Gelukkig heb ik een aantal geweldige teamgenoten die het volhouden.”

De Celtics hadden het grootste deel van de eerste helft een voorsprong van dubbele cijfers, maar de Sixers stormden kort na rust terug voor een luidruchtig publiek. Het spel werd later in het derde kwartaal strakker en geen enkel team leidde met meer dan twee punten totdat Tatum laat in het vierde kwartaal een Celtics-rally leidde.

Jason Tatum en de Celtics leven nog. (AP Foto/Matt Slocum)

Joel Embiid en Therese Maxe waren gelijk voor de wedstrijd met elk 26 punten, op 18 van de 39 gecombineerde schoten, maar de Sixers als geheel hadden een ellendige nacht in de aanval, met 36,1% schoten vanaf het veld.

READ  Pelicans vs Tottenham Hotspurs: CJ McCollum, Brandon Ingram leiden New Orleans naar Clippers