Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Italië, Spanje, Griekenland en Nederland maken vooruitgang

Krediet: Europese Aquatica

Italië versloeg Hongarije in een spannende en vermakelijke wedstrijd om de halve finales van het EK in Eindhoven te bereiken. Naast de Italianen in de medailleronde – dezelfde laatste vier als in Split – zijn wereldkampioenen en gastland Nederland, titelhouders Spanje en Griekenland, die allemaal ongeschonden door hun kwartfinales zijn gekomen. De overwinning van Griekenland op Frankrijk verzekerde zich van een plaats op het Wereldkampioenschap van volgende maand in Doha.

Resultaten kwartfinale
Spanje 17-6 Kroatië
Nederland 25-6 Groot-Brittannië
Griekenland 15-7 Frankrijk
Italië 12-11 Hongarije

1St-4E Halve Finale (donderdag 11 januari)
Spanje tegen Griekenland
Nederland tegen Italië

5E-8E Classificatie Halve Finale (donderdag 11 januari)
Kroatië versus Frankrijk
Groot-Brittannië tegen Hongarije

Het vierde kwartaal van dinsdag was het hoogtepunt van dag vijf in Eindhoven en Italië won met 12-11 in een felle en fascinerende strijd met Hongarije.

De bronzen medaillewinnaars van 2022 begonnen helder, waarbij Roberta Bianconi in de eerste acht minuten een hattrick scoorde en Italië op een 4-2 voorsprong zette.

Hongarije bracht de stand al vroeg in de tweede inning op gelijke hoogte via Dora Lemeter en Wanda Valli, maar hun verdediging wankelde opnieuw toen Italië een 3-0 spurt maakte en met 7-4 won.

Terwijl de actie van begin tot eind evolueerde, verkleinde Cristina Garda vlak voor de ommekeer het gat naar twee (7-5).

De twee partijen bleven punten uitwisselen gedurende een hectische en woeste derde periode, waarbij Hongarije tweemaal tegen één won, maar ze konden de Italianen niet naar binnen duwen.

Bij de stand 11-9 begon Hongarije in het laatste kwart alles naar Italië te gooien en een volley maakte er al snel 11-10 van.

Silvia Avegno zette een strafschop om en bracht de stand op 12-10 om de zenuwen van Italië kortstondig te veranderen, maar Hongarije had de leiding toen Rita Kesteli er 12-11 van maakte met nog 1:50 te gaan.

Tot ergernis van de Magyaren hield de Italiaanse verdediging stand en werd de wedstrijd in de laatste seconden verloren toen Doratia Schillaghi een schitterende kans miste en recht op een dankbare Caterina Bancelli schoot in het Italiaanse doelpunt.

Hongarije leek neerslachtig na de laatste nederlaag, misschien als gevolg van het feit dat het de eerste keer was dat het land er niet in slaagde in de top vier te eindigen op de Europese kampioenschappen.

READ  Nederland produceert bijna 7 keer meer komkommers per vierkante meter dan Spanje

Kampioen Spanje schoof door naar de halve finales na een 17-6 overwinning op Kroatië in het eerste kwart.

Terwijl de ploeg van Miki Oka blijft streven naar een derde Europese kroon op rij, kan hij zich de luxe veroorloven om twee van zijn belangrijkste spelers, Annie Espar en Mica Garcia Godoi, rust te geven, die op de eerste rij zaten om hun zegevierende teamgenoten toe te juichen.

Na een 5-1 voorsprong na zeven minuten leek Spanje een beetje zelfgenoegzaam en had het daarna een tijdje moeite, terwijl Kroatië bij rust op 4-4 stond.

Hoewel de voorsprong bleef bestaan ​​in de vierde (9-5), begon Kroatië vanaf dat moment te vervagen en verloor de derde met 3-0 en de vierde met 5-1.

Spanje klikte genadig door de versnellingen in de aanval en sloot de deur achterin stevig dicht voor Kroatië.

“We moesten ons best doen en uiteindelijk hebben we de overwinning behaald die we wilden en we zijn erg blij dat we de halve finales hebben bereikt”, zei de Spaanse Paula Camus na de wedstrijd.

“Ons doel is om de halve finale te winnen en daarna de finale om het goud te winnen.”

Camus en Billy Pena verrukten Spanje – dat er elk vier kreeg – met zessen voor negen van de twaalf runs.

Aan de winning streak van Groot-Brittannië in het toernooi kwam abrupt een einde toen ze in de tweede kwartfinale de wereldkampioen Nederland ontmoetten.

Nederland, opnieuw gesteund door een grote en rauwe menigte in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion, domineerde volledig en toonde geen genade tijdens de eenzijdige 25-6-affaire.

Met zo'n gat in fondsen en middelen vergeleken met hun tegenstanders, was Groot-Brittannië machteloos om de meedogenloze Nederlandse aanvallen te stoppen, aangezien de gastheren snel een 7-1 voorsprong namen, die na de eerste wedstrijd uitgroeide tot 15-3.

Nederland deed het wat rustiger in de derde wedstrijd en won met 3-1, maar kwam daarna tot een krachtig 7-2 punt in het laatste kwart.

Luik Roge leidde de Nederlandse aanvallers met vijf doelpunten uit vijf schoten, terwijl Simone van de Kraats, Kitty Lynn Joustra en Lola Moolhuizen er elk vier schoten.

Met één oog stevig gericht op toekomstig werk heeft de Nederlandse coach Evangelos Doudetsis zijn ploeg volledig gerouleerd, maar de Groot-Brittannië's Nick Fuller hoopt in 5 opnieuw de kansen te trotseren – nadat hij in de top acht is geëindigd.E-8E Classificatie spellen.

READ  Lagos is de Nederlandse partner in stadslandbouw

Griekenland won in het derde kwart met 15-7 van Frankrijk, maar de wedstrijd begon niet zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden.

Drie doelpunten voor Griekenland in de eerste vier minuten leken de toon te zetten, maar de Olympische gastlanden van 2024 reageerden met een eigen rush van drie doelpunten om hun moed te tonen.

Kamil Radosavljevic scoorde als eerste voordat de brace van Audrey Dowl de stand vroeg in de tweede gelijk bracht op 3-3.

Als dat Griekenland niet op zijn kop zette, deed de treffer van Louis Gillet dat zeker wel voor 3-4.

Eirini Ninou herstelde snel de gelijke stand op 4-4, maar Bouloukbachi voegde zich bij de Franse bank en bracht de stand op 4-5 met nog 1:52 over in de rust.

Pas nu begonnen de nummer twee van 2022 ervoor te zorgen dat er niets misging, 10-5, terwijl ze zes onbeantwoorde doelpunten scoorden en in de tweede helft met 9-2 wonnen.

De overwinning betekent dat Griekenland donderdag in de halve finales zal spelen om te strijden om medailles en een ticket te boeken voor de Wereldkampioenschappen van volgende maand in Doha.

Van de vijf zijn er nog twee kaartjes overE-8E In de halve finales van de kwalificatie zal Frankrijk een van de favorieten zijn in Doha, naast Griekenland, Italië, Hongarije, Spanje en Nederland.

Eerder op dinsdag, om 9E-12E In de halve finale versloeg Servië Duitsland met 12-11, terwijl Israël Tsjechië met 18-5 versloeg.

Na een 11-8 nederlaag tegen buurland Kroatië in de crossover van maandag bereikte Servië donderdag de 9e plaats met een nipte overwinning van één doelpunt op Duitsland.E/10E Laatste.

Tegen Kroatië leidde Servië opnieuw vanaf het begin en nam dit keer vanaf de eerste minuut een 5-1 voorsprong.

Maar de volgende twee periodes verliepen niet zoals Duitsland het initiatief greep, het tweede kwart met 2–4 won en vervolgens het derde met 3–5, waardoor de stand gelijk kwam op 10–10.

Nada Mandic scoorde tweemaal vanaf 2 meter afstand en herstelde zo vroeg in de vierde de voorsprong van Servië, maar de Duitse Greta Dade verkleinde de achterstand laat in de laatste 55 seconden, wat de zaken spannend maakte.

READ  Kaasboeren verkopen producten op de Alkmaarse Kaasmarkt in Nederland - Xinhua

Duitsland riep een time-out af voor hun laatste aanval, maar Servië hield stand voor de overwinning.

Ondertussen haalde Israël al hun frustraties weg uit de schokkende nederlaag van gisteren tegen Tsjechië om 9 uur.E-12E halve finale.

Het duurde even voordat ze op gang kwamen, want Tsjechië nam al vroeg een 0-2 voorsprong, maar Israël nam snel de controle over en maakte vlak voor het eerste end de stand op 3-3.

Daarna gingen de sluizen gedeeltelijk open en begon Israël te domineren door acht onbeantwoorde doelpunten te scoren om de stand op te schuiven naar 11-3. Tegen die tijd was het Tsjechische verzet voorbij.

Israël voegde er nog zeven toe in de laatste acht minuten om comfortabel met 18-5 te winnen, maar als enige ploeg uit Divisie 1 die de kwartfinales heeft gemist, zullen ze nog steeds gekwetst worden door de dramatische nederlaag van maandag na strafschoppen tegen Groot-Brittannië.

Slowakije scoorde 15 punten in de opener van dinsdagE 18-10 overwinning op Bulgarije.

Karin Kakova en Monika Sedlakova scoorden elk vier doelpunten voor Slowakije toen ze Bulgarije veroordeelden tot een vijfde nederlaag op rij in Eindhoven.

Verdedigend vocht Bulgarije terug en kreeg in elke helft negen wickets tegen, terwijl aanvallende aanvoerder Svetelina Bisheva een hattrick scoorde om wat vreugde te krijgen, maar dat was niet genoeg om het resultaat nog ingewikkelder te maken.

Ondertussen beëindigde Türkiye hun campagne met een briljant verdedigend optreden tegen Roemenië, waarbij met 7-3 werd gewonnen en 13 werd gescoord.E Plaats.

De wedstrijd begon vier dagen later met de twee beste doelpuntenmakers van het toernooi: Kubra Kus uit Türkiye met 17 doelpunten en de Roemeense Alina-Ioana Olteanu met 19 doelpunten.

Olteanu was tot nu toe misschien productief, maar vandaag was Türkiye-doelman Elif Dilara Aydinlik in bemoedigende vorm: hij stopte twaalf van de vijftien schoten en verdiende een reddingspercentage van 80%.

Aydinlic droomt er zelfs van om zijn eerste nul van het toernooi te houden, aangezien Roemenië 25 minuten en 47 seconden nodig had.

Oldianu scoorde er twee in de vierde, maar na een hattrick en een match-high finish was het uiteindelijk de Turkse aanvoerder Gus die blij was.