mei 17, 2024

Nashville SC 1-1 Inter Miami CF (19 aug. 2023) Spelanalyse

Inter Miami 0-0 Nashville (30 augustus 2023) Spelanalyse

Uiteindelijk had Lionel Messi – naar zijn maatstaven – een slechte nacht toen Inter Miami CF woensdagavond met 0-0 gelijk speelde tegen Nashville in het DRV PNK Stadium.

De Argentijnse ster heeft negen wedstrijden voor Miami gespeeld sinds hij in juli bij de MLS kwam, en alle negen hebben geresulteerd in overwinningen: zes uit play-in-series en drie via shootouts in League Cup-, US Open Cup- en MLS-wedstrijden.

– Stream op ESPN+: LaLiga, Bundesliga, meer (VS)

Maar woensdag slaagde Messi’s magische linkerschoen er niet in om een ​​beslissend doelpunt te scoren nadat hij elf keer de achterkant van het net had gevonden in zijn eerste negen wedstrijden, en Miami liet punten liggen in zijn lange zoektocht om de MLS-play-offs te bereiken.

Het was de eerste keer dat Miami een doelpuntloos gelijkspel speelde sinds de komst van Messi.

Messi begon de wedstrijd woensdag samen met zijn voormalige Barcelona-teamgenoot Sergio Busquets nadat de twee in de 60e minuut de vorige wedstrijd van Miami tegen de New York Red Bulls hadden gespeeld.

Lionel Messi schiet de bal tijdens de wedstrijd van Inter Miami tegen Nashville.

Miami had de eerste 60 minuten geen schoten op doel, omdat het team moeite had om de verdediging van Nashville op de zevende plaats te doorbreken.

Messi probeerde in de 60e minuut een vrije trap te nemen nadat hij een fout had gemaakt op Dax McCarty uit Nashville, maar het schot in de linkerbenedenhoek werd geblokt door Elliot Panico.

Fans van Inter Miami haalden echter hun telefoons tevoorschijn om de vrije trap te scoren, voor het geval de zevenvoudig Ballon d’Or-winnaar nog een doelpunt zou maken dat vergelijkbaar was met het doelpunt dat hij scoorde bij zijn debuut – toen hij in de 94e minuut scoorde. Miami de overwinning. tegen de Mexicaanse club Cruz Azul in de openingswedstrijd van de League Cup.

READ  Evans Chebet en Helen Obiri wonnen de Boston Marathons voor heren en dames in een dubbele vreugde voor Kenia

Vervolgens werd het doelpunt van Hani Mokhtar uit Nahsville afgekeurd vanwege buitenspel in de 69e minuut.

Messi kreeg in de 83e minuut nog een kans, maar het schot stuiterde via de muur van de verdedigers.

De twee teams ontmoetten elkaar tien dagen geleden in de League Cup-finale. Messi scoorde al vroeg in de reguliere regelgeving en zette het eerste strafschot om, en Miami won na elf rondes van shootouts en claimde daarmee zijn allereerste titel.

Spelers van Messi en Inter Miami poseerden woensdag voor het eerst met mede-eigenaar Jorge Mas op het veld met de League Cup voor hun fans.

Met dit gelijkspel verhoogde Miami de score naar 22 punten met nog tien wedstrijden te gaan, 10 punten voorsprong op de laatste plaats die momenteel wordt ingenomen door de Chicago Fire. Messi en zijn teamgenoten reizen dit weekend naar het BMO Stadium om zondag een wedstrijd te spelen tegen verdedigend MLS Cup-kampioen Los Angeles FC.

In dit verhaal is informatie van The Associated Press gebruikt.