mei 19, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hongarije verslaat Nederland na strafschoppen in de kwartfinales waterpolo dames

Wereldkampioenschappen watersport 2024

Vandaag werden de kwartfinales en enkele klassementswedstrijden voor het dameswaterpolo gehouden.

Het hoogtepunt van de kwartfinale was de wedstrijd tussen Hongarije en titelverdediger Nederland. Het eerste kwart was grotendeels defensief, aangezien beide teams elk slechts één doelpunt scoorden. Halverwege het tweede kwart scoorde Hongarije opnieuw en bracht de stand op 3-1. Het tweede kwart eindigde met een 4-2 voorsprong voor Hongarije. Nederland scoorde twee doelpunten op rij om de wedstrijd gelijk te trekken op 4-4, de derde met nog 2:38 te gaan. Hongarije scoorde opnieuw een doelpunt en leidde met nog een kwart te gaan met 5-4. Nederland scoorde vier doelpunten in het vierde kwartaal en Hongarije scoorde er drie, waarna strafschoppen werden genomen om de wedstrijd in evenwicht te brengen met 8-8. In de shoot-outs scoorden beide ploegen de eerste vier doelpunten, maar het werd gered door het einddoelpunt van Nederland. Alta Magyar van Hongarije.

De VS en Australië gingen ook tegen elkaar aan, want de VS eindigden in de top 10-9. De teams stonden aan het einde van de eerste wedstrijd met 2-2 gelijk, maar de VS scoorden drie onbeantwoorde doelpunten om het tweede kwart met 5-3 af te sluiten. De USA breidde hun voorsprong uit door drie doelpunten te scoren en hield Australië puntloos in de derde. Australië vocht terug in de vierde wedstrijd en scoorde in totaal zes doelpunten, waaronder vijf in de laatste vier minuten van de wedstrijd, maar de tijd raakte toen de VS wonnen.

Griekenland bracht Italië snel naar een 3-0 voorsprong en won uiteindelijk met 14-12. Italië probeerde een comeback te maken en scoorde vijf doelpunten in het vierde kwart, maar de voorsprong was te groot om te kort te komen. van Griekenland Irene Nino Leidde het team met vijf doelpunten.

READ  Newen Connect Strikes behandelt de titel van een thrillerkwartet uit Italië, Zweden, Nederland & Denemarken

In de laatste kwartfinale tussen Spanje en Canada won Spanje met 12-9. Spanje stond in een ruime eerste twee kwartalen met 7-2 voor Judith Forca Ariza Leidde het team met vijf doelpunten.

Brazilië versloeg Singapore met 18-2 in de wedstrijd om de 15e en 16e plaats. Singapore scoorde slechts 12 schoten, vergeleken met de 26 van Brazilië. Negen Brazilianen scoorden een doelpunt in deze wedstrijd.

Frankrijk versloeg Zuid-Afrika met 19-8 in de wedstrijd om de 13e en 14e plaats. Emma Verneaux Vijf doelpunten maakten de weg vrij voor de Fransen.

China versloeg Groot-Brittannië met 15-10 in de eerste 9-12-classificatiewedstrijd. China kende een snelle start, scoorde het eerste doelpunt minder dan een minuut na de wedstrijd en stond aan het einde van de eerste met 4-2 voor.

Nieuw-Zeeland versloeg Kazachstan met 23-8 in de tweede 9-12 classificatiewedstrijd. Nieuw-Zeeland scoorde de eerste vijf doelpunten van de wedstrijd en keek nooit achterom toen het op voorsprong kwam Morgan McDowall Hij scoorde die dag elf doelpunten.