april 14, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Google I/O staat gepland voor 14 en 15 mei

Afbeeldingscredits: Googlen

De zon komt achter de wolken vandaan en de vogels zingen. Dit kan maar één ding betekenen: het ontwikkelaarsseizoen loopt ten einde. Terwijl de rest van ons zich op het echte en ideale terrein begeeft, haasten de ontwikkelaars van de wereld zich naar conferentiezalen om te zien wat het komende jaar in petto heeft voor AI en besturingssystemen. De zaken gaan volgende week van start met Nvidia's GTC, en in de komende maanden volgen Microsoft Build, Apple's WWDC en natuurlijk Google I/O.

De uitnodigingen zijn zojuist binnengekomen voor dit nieuwste evenement, dat plaatsvindt op 14 en 15 mei in het Shoreline Amphitheatre in Mountain View, Californië, de gebruikelijke locatie. Terwijl ik dit schrijf, ben ik buiten, vliegt er een vliegtuig met een spandoek over en een vogel heeft de inhoud van zijn jas op mij geleegd (ik wou dat ik een grapje maakte), dus ik voel me goed voorbereid op de grote gebeurtenis. We hebben nog een paar maanden om reizen te boeken, maar we zullen er zijn (ik zou deze keer misschien mijn hoed inpakken).

Hoewel de show specifiek gericht is op ontwikkelaars van de verschillende besturingssystemen van Google, begint het meestal met een keynote onder leiding van Sundar. Verwacht updates voor Android, Wear OS, Gmail en meer, samen met wat consumentenhardware (Pixel 8a, iemand?) enz. Veel nieuw rond Gemini en ander AI-aanbod. Parachutespringen is optioneel. Vogelpoep helaas niet zo veel. Ik denk dat dat de risico's van het werk zijn.